E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν «φαίνεται» πια το Πεκίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Δείτε φωτογραφίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023 | 17:45

Δεν «φαίνεται» πια το Πεκίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το πρόβλημα της ισχυρής ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επηρεάζει εδώ και ημέρες το Πεκίνο και άλλες περιοχές της βόρειας Κίνας αναμένεται να διαρκέσει ως τα μέσα Νοεμβρίου, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της είναι αντιμέτωποι αυτή την εβδομάδα με το χειρότερο νέφος εδώ και μήνες.

Σήμερα η συγκέντρωση επικίνδυνων μικροσωματιδίων PM25 στο Πεκίνο ήταν περισσότερο από 20 φορές υψηλότερη από το όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επεσήμανε η εταιρεία ελέγχου ποιότητας του αέρα IQAir. Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία, το Πεκίνο είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη πόλη με την υψηλότερη μόλυνση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ορατότητα στις περισσότερες περιοχές του Πεκίνου έχει μειωθεί σε λιγότερα από 500 μέτρα, επεσήμανε η κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία.

Για να αντιμετωπίσουν το νέφος, οι κινεζικές αρχές έλαβαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων και ενθάρρυναν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Μέτρια» επίπεδα μόλυνσης, πολύ υψηλότερα από τις συστάσεις, αλλά και «σοβαρά και αυξημένα» αναμένεται να επηρεάσουν τις περιοχές του Πεκίνου, της Τιανζίν και της Χεμπέι ως τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Beijing Daily. Εκεί ζουν περισσότεροι από 100 εκατ. άνθρωποι.

Θερμοκρασίες ρεκόρ

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση οφείλεται στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κίνα και τα αδύναμα κρύα ρεύματα αέρα από τον βορρά.

Συγκεκριμένα στο Πεκίνο επικράτησαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες τον Οκτώβριο, ο οποίος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός Οκτώβριος τα τελευταία 60 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα το Παρατηρητήριο του Πεκίνου κατέγραψε μέση θερμοκρασία 15,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη Beijing Daily. Πρόκειται για θερμοκρασία κατά 1,8 βαθμό υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1991- 2000 για τον μήνα Οκτώβριο και η δεύτερη υψηλότερη από το 1961.

Ο θερμότερος Οκτώβριος καταγράφηκε το 2006, όταν η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 16,1 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Κίνα καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, όπως στην Τιανζίν, όπου η μέση θερμοκρασία στις 28 Οκτωβρίου ήταν 16,2 βαθμοί Κελσίου, η δεύτερη υψηλότερη από το 1961.

Φωτογραφίες Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια