E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

Δημοσίευση 31/10/2023 | 18:07

17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest
ΕΥΒΟΙΑ
Ημερομηνίες: από 21/11/2023 έως 26/11/2023
ΝΟE 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας. Όλα τα φώτα στρέφονται στην πόλη της Χαλκίδας, όπου σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης συναντιούνται ξανά δίπλα στα στενά του Ευρίπου σε μια ακόμη γιορτή δημιουργικότητας και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες, μέχρι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε νέους φαντασιακούς τόπους, ιδωμένους μέσα από το κλείστρο του κινηματογραφικού φακού.

Η συμμετοχή των δημιουργών αυτή τη χρονιά ήταν πρωτοφανής, με περισσότερες από 120 ταινίες τεκμηρίωσης να επιλέγονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, 40 εκ των οποίων θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους.

Φέτος, το αφιέρωμα «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες» μας ταξιδεύει στην Νορβηγία μέσα από τέσσερις ξεχωριστές νεανικές ταινίες που απευθύνονται όχι μόνο στους μικρούς μας φίλους, αλλά και στους μεγάλους. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο, περιπλανιόμαστε στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και της περιπέτειας με… αρκτικό αέρα και εξερευνούμε έναν ιδιαίτερο κόσμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο!

Πιστό στις αρχές του, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest συνεχίζει να τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Φέτος, προβάλλονται τέσσερα απ’ τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ του Μάνου Ευστρατιάδη, που σημάδεψε με τα έργα του την πορεία του ιστορικού ντοκιμαντέρ στη χώρα μας.

Το «Αφιέρωμα στο περιβάλλον» αποτελεί μία απ’ τις πιο πετυχημένες σειρές αφιερωμάτων του docfest. Σε συνεργασία με το Διεθνές Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου EKOFILM και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, προβάλλονται και φέτος τέσσερα ντοκιμαντέρ, που το καθένα αφηγείται τη δική του περιβαλλοντική ιστορία: η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η ορθή αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αξία του νερού και του κύκλου του και η υπεραλίευση σε βάρος των αδυνάμων, όλα θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια μας για να μας υπενθυμίσουν τελικά πως αν σήμερα αλλάξουμε όλοι μας συνήθειες, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της κλιματικής κρίσης.

Φέτος, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest σ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, φιλοξενεί 4 ντοκιμαντέρ που επιτρέπουν στους Griko, την πληθυσμιακή ομάδα που ζει στα ελληνόφωνα χωριά της λεγόμενης “Magna Graecia” και μιλά ως τις μέρες μας μία ελληνική διάλεκτο, να μας συστηθούν στο πανί της μεγάλης οθόνης. Ο πολιτισμός, ο χρόνος και ο άνθρωπος τίθενται επί τάπητος.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις – κινηματογραφικά εργαστήρια, ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα – δημιουργώντας κυψέλες μάθησης, ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 03.07.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717

Ανακοινώθηκε το Pharmacy & Beauty eCommerce Summit 2025

Cityλάιφ Χτες
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ01/10

Bob Vylan: «Να διδάξουμε στα παιδιά μας να μιλούν για αλλαγή»

Μουσική Προχτές
Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens 2025, το electro-punk ντουέτο απαντάει για όσα έγιναν στο Glastonbury

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Φεστιβάλ 30.06.2025
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

London Grammar, Aurora και Klangphonics έρχονται στο Release Athens 2025

Μουσική 30.06.2025
ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ11/07

Ο Mario Biondi στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ30/06

Χατζηφραγκέτα + Γκιντίκι στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 27/06 έως 03/07

Ο Apon στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ02/07

Greece Race for the Cure 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Cityλάιφ 25.06.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 25/06 έως 28/09

Λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες & βουνά: Τα ωραιότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε εναλλακτικούς προορισμούς

Φεστιβάλ 25.06.2025
Γιατί το καλοκαίρι δεν είναι μόνο θάλασσα – είναι και βουνό, ρυάκια, σινεμά κάτω από τα άστρα και live μέσα στα έλατα

The Meet Market #SummerEdition στο Ζάππειο

Cityλάιφ 25.06.2025
Το Καλοκαιρινό Meet Market στο Ζάππειο - κάτω από το δέντρα Γιακαράντα