E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι μόνες χώρες που δε γνώρισαν ποτέ πόλεμο

Ποιες χώρες είχαν πάντοτε ειρήνη;

Δημοσίευση 1/11/2023 | 00:04

Οι μόνες χώρες που δε γνώρισαν ποτέ πόλεμο
Unsplash

Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλοί τρομακτικοί πόλεμοι σε όλο τον κόσμο. Οι πόλεμοι μπορεί να προκληθούν από θρησκευτικές διαφορές, πολιτικά ζητήματα, εδαφικές διαφορές ή συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

Ένας πόλεμος δεν είναι μόνο εξαιρετικά καταστροφικός, αλλά είναι και εξαιρετικά δαπανηρός. Κι ενώ, οι μέσοι άνθρωποι επιθυμούν πάντοτε ειρήνη, δε γνωρίζουμε χώρες που να μην έχουν βρεθεί έστω και λίγο σε κατάσταση πολέμου. Κι όμως, υπάρχουν 5 κράτη που δεν γνωρίζουν τον πόλεμο.

Το Βανουάτου, η Πόλη του Βατικανού, η Ισλανδία, η Γροιλανδία και ο Άγιος Μαρίνος είναι οι χώρες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε πόλεμο. Αυτές οι χώρες ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου ειρηνικές σε όλη την ιστορία τους. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές και έτσι έχουν αποφύγει πολλές συγκρούσεις.

Σαν Μαρίνο

Το Σαν Μαρίνο αναγνωρίστηκε ως χώρα τον 4ο αιώνα και είναι ένα από τα παλαιότερα έθνη που είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Η χώρα ήταν απαλλαγμένη από πόλεμο από την ίδρυσή της. Με συνολικό μέγεθος 61,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύγχρονο πληθυσμό μόλις λιγότερο από 40.000, ο Άγιος Μαρίνος είναι μια από τις μικρότερες και πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο. Ήταν τόσο ουδέτερο που ακόμη και ο γερμανικός στρατός αποφάσισε να το αφήσει ήσυχο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν γνωστό ότι ακόμη και ο Ναπολέων σεβόταν την ανεξαρτησία του.

Η πόλη του Βατικανού

Η Πόλη του Βατικανού – το μικροσκοπικό ανεξάρτητο έθνος εντός της πόλης της Ρώμης που ελέγχεται από την Καθολική Εκκλησία, δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ σε πόλεμο. Το μόνο ατυχές γεγονός που συνέβη στην πόλη του Βατικανού λόγω πολέμου συνέβη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όταν χτυπήθηκε κατά λάθος από βόμβες δύο φορές. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ένα άλλο τραυματίστηκε.  Δεν έχει επίσημο στρατό και ο Πάπας έχει δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις φρουρές του για να εμπλακεί σε περιττούς πολέμους.

Ισλανδία

Μια άλλη χώρα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε πόλεμο είναι η πανέμορφη χώρα της Ισλανδίας. Η ειρωνεία με το ότι η Ισλανδία είναι ειρηνική είναι ότι κέρδισε την ανεξαρτησία της λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στη Δανία το 1940 και η Δανία έχασε κάθε επαφή με την Ισλανδία. Από τότε, προστατεύεται από πολλά βρετανικά, καναδικά και αμερικανικά στρατεύματα.

Γροιλανδία

Αν και η Γροιλανδία δέχθηκε εισβολή και κυβερνήθηκε από τους Δανούς, δεν έχει πολεμήσει ποτέ σε κανέναν πόλεμο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Γροιλανδία πολέμησε πραγματικά τους Βίκινγκς, θεωρείται μια ειρηνική χώρα. Συνήθως δεν έχει στρατό, αλλά διαθέτει περιπολικό της ακτοφυλακής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Βανουάτου

Το Βανουάτου είναι ένα έθνος που αποτελείται από περίπου 80 νησιά. Είναι γνωστό για τα υπέροχα νερά και τα εκπληκτικά τοπία του. Αυτό το όμορφο μέρος, που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, δεν έχει βιώσει ποτέ πόλεμο. Τα γύρω νησιά του Σολομώντα συμμετείχαν σε μάχες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το Βανουάτου γλίτωσε από τη συμμετοχή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο