E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί της Τουρκίας για το Ισραήλ ‑ «Είναι ανίκανοι και συκοφάντες»

Τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών

Δημοσίευση 29/10/2023 | 11:08

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί της Τουρκίας για το Ισραήλ ‑ «Είναι ανίκανοι και συκοφάντες»

Ανικανότητα και συκοφαντία αποδίδει σε Ισραηλινούς αξιωματούχους η Τουρκία με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, μετά την απόσυρση των Ισραηλινών διπλωματών ως συνέπεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ερντoγάν υπέρ της Χαμάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις συκοφαντίες και τους αβάσιμους ισχυρισμούς ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων. Δε θα έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων, οι οποίοι δεν μπορούν καν να ανεχθούν την αλήθεια και τα γεγονότα, να αλλάξουν την ατζέντα με διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες, με την ελπίδα να καλύψουν τη βάναυση σφaγή με στόχο Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.

Το γεγονός ότι οι Αρχές αυτές, οι οποίες διαπράττουν ένα έγκλημa κατά της ανθρωπότητας ενώπιον ολόκληρου του κόσμου, αλλά δεν μπορούν καν να ανεχτούν την κριτική και την καταδίκη, στοχοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Α.Ε. κ. Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρό μας, Α.Ε. κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν, αποτελεί σαφή ένδειξη της ανικανότητάς τους.

Απορρίπτουμε τις αβάσιμες κατηγορίες περί αντισημιτισμoύ, καθώς και τις συκοφαντίες και τις προσβολές κατά του προέδρου μας και της χώρας μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, η Ιστορία της Τουρκίας σε αυτό το θέμα είναι καθαρή – σε αντίθεση με πολλές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ άνευ όρων σήμερα.

Είναι μια αλήθεια που αναγνωρίζεται από όλους τους ιστορικούς ότι η Τουρκική Δημοκρατία υπήρξε ένα ασφαλές καταφύγιο ανά την Ιστορία για όλους όσοι καταπιέζονταν, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων. Καλούμε επειγόντως τις ισραηλινές αρχές να εισακούσουν τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη, προκειμένου να τερματιστεί αυτή η βαρβαρότητα που στοχεύει στην πλήρη καταστρoφή του λαού της Γάζας».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος Χτες
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα Χτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν