E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To επεισόδιο που χάνουμε τον Matthew Perry: Η ζωή του ηθοποιού και οι 65 προσπάθειες για αποτοξίνωση

Χάσαμε έναν φίλο, εκείνον που μας έκανε το χειρότερο αστείο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/10/2023 | 10:23

To επεισόδιο που χάνουμε τον Matthew Perry: Η ζωή του ηθοποιού και οι 65 προσπάθειες για αποτοξίνωση
Collage

Ο σταρ των «Friends», ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, μας έκανε το τελευταίο κακό του αστείο.

Όλα φαίνονταν πως είχαν μπει σε νέα ροή για τον ηθοποιό. Φαινόταν αφοσιωμένος στη νηφαλιότητά του και αισιόδοξος για το μέλλον, μιλώντας ανοιχτά καθώς προωθούσε το βιβλίο του σχετικά με την επιθυμία να γυρίσει σελίδα και να κάνει οικογένεια. 

Λίγο πριν κερδίσει τον ρόλο του Chandler Bing που άλλαξε τη ζωή του στο παγκόσμιο φαινόμενο sitcom Friends, ο Matthew Perry προσευχήθηκε: «Θεέ μου, μπορείς να μου κάνεις ό,τι θέλεις. Απλά σε παρακαλώ κάνε με διάσημο». Και κάπως έτσι έγινε.

Στο βιβλίο του ο Perry μιλάει για την επίτευξη αυτής της τεράστιας επιτυχίας και φήμης: Στο αποκορύφωμά της σειράς, τα μέλη του καστ της σειράς κέρδιζαν το καθένα περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο.

Αλλά το βιβλίο του αφορά κυρίως το «Big Terrible Thing»: Ο αλκοολισμός του Perry και ο εθισμός στα παυσίπονα/οπιοειδή (OxyContin, Vicodin, Dilaudid, για να αναφέρουμε μερικά) που τον οδήγησαν να περάσει περισσότερο από τη μισή του ζωή σε κέντρα απεξάρτησης και θεραπείας, αποτοξίνωσης περισσότερες από 65 φορές και πληρώνοντας πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Οι ψυχαναγκασμοί του Perry τον οδήγησαν να υποφέρει από παγκρεατίτιδα στα 30 του. Το 2018, σε ηλικία 49 ετών, το παχύ έντερο του εξερράγη, όπου από εκεί ξεκινούν τα απομνημονεύματά του.  Μεγάλωσε στον Καναδά. Οι γονείς του, μια νεαρή βασίλισσα της ομορφιάς και ένας τραγουδιστής/ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στις διαφημίσεις του Old Spice, είχαν χωρίσει όταν ήταν μωρό, αφήνοντάς τον με προβλήματα εγκατάλειψης. Πηγαίνοντας να ζήσει με τον πατέρα του στο Λος Άντζελες στα 15 του, ο Perry άφησε πίσω του την κλίση του στο τένις και επικεντρώθηκε στο χάρισμά του για την υποκριτική.

Ήταν πραγματικά ταλαντούχος - οι σεναριογράφοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κατάφερνε να κάνει κωμικές τις φράσεις και τις σκηνές που δεν προορίζονταν για να βγάλουν γέλιο.

Αν και εκστασιασμένος από την κατάκτηση του χρυσού εισιτηρίου των Friends («Ήμουν τόσο διάσημος, νόμιζα πως όλος ο πόνος που κουβαλούσα μαζί μου θα έλιωνε σαν παγετός στο φως του ήλιου»), ο Perry είχε μια ευάλωτη προσωπικότητα και μάλλον κανέναν να τον σταματήσει από την αυτοκαταστροφή.

Πίνοντας απο την ηλικία των 14 ετών, συνέχισε να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες. Αφού πήρε ένα παυσίπονο για έναν τραυματισμό που είχε στο τένις, εφτασε να παίρνει 55 χάπια την ημέρα για 18 μήνες!

Έλεγε ψέματα στην οικογένεια, τους φίλους και τους γιατρούς για ναρκωτικά και αναζήτησε εμπόρους. Καθώς οι κρίσεις συσσωρεύονταν, το βιβλίο αρχίζει να μοιάζει με Tripadvisor για πολυτελείς μονάδες απεξάρτησης. Ο τρόμος του Perry είναι πραγματικός: «Το μυαλό μου προσπαθεί να με σκοτώσει και το ξέρω»...

«Έχω τα σπλάχνα ενός άνδρα στα 90 του» λέει στο βιβλίο του, και τι ειρωνεία, μας προτρέπει να παλέψουμε για κάθε είδους εθισμό που μπορεί να έχουμε λέγοντας «Αν ένας εγωιστής τεμπέλης σαν τον εαυτό μου μπορεί να αλλάξει, τότε ο καθένας μπορεί» 

Οι στόχοι του, έγραφε στο βιβλίο, ήταν να παραμείνει νηφάλιος, να κάνει οικογένεια και να γράψει σενάρια. Μια φορά που πήρε δεκάδες Χanax, είπε πως ένα «χρυσό φως» που είδε μπροστά του, ήταν θεϊκή παρέμβαση και ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Τα βίντεο που ανέβαιναν ως χτες στο λογαριασμό του για την προώθηση του βιβλίου έδιναν συμβουλές ζωής. Το κρίμα είναι πως, ο ίδιος δεν μπόρεσε να τις ακολουθήσει πραγματικά. Ήθελε, αλλά είναι σίγουρο πως δεν μπόρεσε.

Το 2018, πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα, ακολουθούμενες από μήνες ανάρρωσης, όταν το παχύ έντερο καταστράφηκε ολοσχερώς ως αποτέλεσμα της χρήσης ναρκωτικών. Και είπε πως οι γιατροί είχαν δηλώσει στην οικογένειά του ότι είχε «2 τοις εκατό πιθανότητες να ζήσει».

«Μου έβαλαν ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη τη δουλειά για σένα - δίνει αναπνοή στην καρδιά και τους πνεύμονές σου. Και αυτό λέγεται Hail Mary. Κανείς δεν επιζεί από αυτό», είπε. «Υπήρχαν πέντε άτομα που έβαλαν ένα μηχάνημα ECMO εκείνο το βράδυ - οι άλλοι τέσσερις πέθαναν και εγώ επέζησα. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί; Γιατί ήμουν εγώ αυτός; Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος». Η τύχη του έδωσε πολλές ευκαιρίες να τα αλλάξει όλα. Κι όμως δεν ήταν αρκετά δυνατός για να παλέψει τον εαυτό του.

Ακόμα και στα πιο σκοτεινά του μονοπάτια, όταν έπαιρνε δεκάδες χάπια και σκοτωνόταν στο αλκοόλ, ο ίδιος σηκωνόταν, πήγαινε στο γύρισμα, έπιανε δουλειά, ακόμα και σε κατάσταση ζωντανού νεκρού, και χωρίς να το καταλάβει καθόρισε την κωμωδία της εποχής του με τον τρόπο του. Ίσως αυτό είναι και το μάθημα που θα μπορούσαμε να πάρουμε από έναν φίλο που χάσαμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο