E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχέδιο εξόδου από το ευρώ κατέθεσε ο Λαφαζάνης

Κόντρες και εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 14/4/2014 | 00:00

Σχέδιο εξόδου από το ευρώ κατέθεσε ο Λαφαζάνης

Με την κατάθεση κειμένου θέσεων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνθετικό πλαίσιο για την ευρωδιακήρυξη αντέδρασε η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει στην άποψη ότι κόκκινη γραμμή για μία κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να είναι το ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό της πρόγραμμα και εάν οι δανειστές ασκήσουν πιέσεις για τη μη υλοποίησή του, τότε να τεθεί ακόμη και θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αντίθεσή του στις «εκπτώσεις του ριζοσπαστισμού που γίνονται στο πλαίσιο προσέγγισης της Κεντροαριστεράς», ενώ κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που η χώρα δεχθεί μελλοντικά εκβιασμούς και τεθούν ασύμφορα διλήμματα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αριστερή πλατφόρμα, «θεωρούμε εξαιρετικά αναγκαίο να εκπονήσει και να επεξεργαστεί για κάθε περίπτωση το κόμμα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη σε προοδευτική κατεύθυνση και με βάση αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται έως την ύστατη στιγμή οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερή πτέρυγα να εκφράζει αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο να γίνουν ανοίγματα σε πρόσωπα όπως ο Κρίτωνας Αρσένης και ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά και η Μυρσίνη Ζορμπά, ο Κώστας Τσουκαλάς και ο Στέλιος Κούλογλου, που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς.

Τελικά η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές εγκρίθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ αργά απόψε αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών, με την έγκριση περίπου 30 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο, με πιο δυνατές υποψηφιότητες αυτές του Δημήτρη Παπαδημούλη, της Σοφίας Σακοράφα, του Νίκου Χουντή και του Γιάννη Μηλιού. Η ολοκλήρωση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Δύο τροπολογίες που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτές, και μετά την απόρριψή τους η Πλατφόρμα ψήφισε λευκό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Κόσμος 13.09.2025
Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Ελλάδα 13.09.2025
Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Ελλάδα 13.09.2025
Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Ελλάδα 13.09.2025
Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Ελλάδα 13.09.2025
Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Ελλάδα – Τουρκία: Παρέμβαση ΕΟΚ για την τουρκική ανάρτηση, απολογήθηκαν και την κατέβασαν οι Τούρκοι

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Η ελληνική ομοσπονδία αντέδρασε και η ανάρτηση αποσύρθηκε

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Ελλάδα 13.09.2025
«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Κόσμος 13.09.2025
Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Ελλάδα 13.09.2025
Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.09.2025
«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.