E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομοσπονδία αστυνομικών για το ντέρμπι: «Αν δεν έχετε σκοπό να μαζέψετε τους αλητήριους, κλείστε το μαγαζί»

Πήρε θέση η αστυνομία

Δημοσίευση 23/10/2023 | 15:32

Ομοσπονδία αστυνομικών για το ντέρμπι: «Αν δεν έχετε σκοπό να μαζέψετε τους αλητήριους, κλείστε το μαγαζί»

Θέση για όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που διεκόπη, πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μια ημέρα μετά από πτώση κροτίδας κοντά στον Χουάνκαρ μέσα στο “Καραϊσκάκης” και τη διακοπή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Μαζέψτε τους αλήτες».

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η πολιτεία, τονίζοντας πως “… επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της ρίχνοντας το “μπαλάκι” στις πλάτες της αστυνομίας και ιδίως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό που καλείται να ελέγχει τις εισόδους στα γήπεδα, δήθεν για να αποτρέπει τη κρυφή μεταφορά παρανόμων αντικειμένων, ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ποιοι και πώς στήνουν τα επεισόδια και φυσικά ποιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.”.

Η ανακοίνωση:


«Στις 17 Αυγούστου 2023 και σε συνέχεια των σημαντικών μας παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της βίας εντός κι εκτός γηπέδων, μετά τη δολοφονική επιδρομή των χούλιγκανς από την Κροατία (βλέπε σχετική ανακοίνωσή μας Αρ. Πρωτ.: 800/3/57α), διατυπώσαμε δημοσίως την αντίθεσή μας για τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση και κυρίως για εκείνα που αφορούν την ανάθεση ξανά στην Ελληνική Αστυνομία, βοηθητικού ρόλου security προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Με την πολύχρονη εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε συγκεντρώσει, αντιμετωπίζοντας ως αστυνομικοί, στο θερμό πεδίο των επεισοδίων και των ταραχών, τα πραγματικά αίτια αυτού του φαινομένου, τονίσαμε ότι η πολιτεία επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της ρίχνοντας το “μπαλάκι” στις πλάτες της αστυνομίας και ιδίως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό που καλείται να ελέγχει τις εισόδους στα γήπεδα, δήθεν για να αποτρέπει τη κρυφή μεταφορά παρανόμων αντικειμένων, ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ποιοι και πώς στήνουν τα επεισόδια και φυσικά ποιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Ως εδώ λοιπόν με την κοροϊδία της ελληνικής κοινωνίας και του φίλαθλου κόσμου.

Όσο δεν απαντώνται τα ερωτήματα που θέσαμε και θέτουμε, το μόνο που θα έχετε καταφέρει ξανά, θα είναι η μετάθεση των ευθυνών και μάλιστα αυτή τη φορά στις πλάτες της αστυνομίας, δηλαδή του κράτους!

Αίσχος!

Και αναρωτιόμαστε:

Τολμά κανείς να ισχυρισθεί ότι ο αστυνομικός φταίει για τα θλιβερά επεισόδια και τη διακοπή του ντέρμπι χθες στον Πειραιά;

Θα πράξει επιτέλους η αρμόδια δικαιοσύνη το χρέος της, βλέποντας και αντιμετωπίζοντας κατάματα αυτούς που υποδαυλίζουν και προκαλούν τη βία ανάλογα με το κατά πώς τους συμφέρει ή θα συνεχίσει κι αυτή να εθελοτυφλεί, υποσκάπτοντας τα θεμέλια και τις αρχές που πρέπει να υπηρετεί ως θεσμός μιας ευνομούμενης πολιτείας;

Εάν δεν έχετε σκοπό να μαζέψετε τους αλητήριους, κλείστε το μαγαζί και πετάξτε το κλειδί στον υπόνομο.

Σε ό,τι μας αφορά, διακηρύττουμε για άλλη μια φορά τη σταθερή μας προσήλωση στην υπεράσπιση της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της από τις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα της πάταξης της βίας αλλά και από τις άδικες επιθέσεις που δέχεται.

Καλούμε κάθε αρμόδιο, τέλος, να σκύψει σοβαρά στο πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές μας κατασταλαγμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Όλα τα άλλα είναι να ‘χουμε να λέμε. Αλλά η αστυνομία, αλήθεια, τι σας φταίει;

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα

Μεγάλη Τρίτη: Πέντε παράξενα έθιμα που λίγοι γνωρίζουν για τη σημερινή ημέρα

Πολιτισμός 07.04.2026
Μία ημέρα κατανυκτική, που κρύβει παράξενα έθιμα και παραδόσεις που αποκαλύπτουν τη ζωντανή λαϊκή πίστη της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Γης έχει ξεπεράσει τη χωρητικότητα του πλανήτη, αναφέρει μελέτη

Tech + Science 07.04.2026
Η προσθήκη περισσότερων ανθρώπων δεν μεταφράζεται πλέον σε ταχύτερη ανάπτυξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Aρση ασυλίας ζητούν και οι 11 βουλευτές της ΝΔ

Πολιτική 07.04.2026
Με φυσική παρουσία κατέθεσαν το αίτημά τους

Βίντεο από τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στη διώρυγα του Παναμά που τύλιξε στις φλόγες την «Γέφυρα της Αμερικής»

Κόσμος 07.04.2026
Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο, όπου διακρίνονται τεράστιες φλόγες να υψώνονται πάνω από το οδόστρωμα

Βεγγαλικά: Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει Πάσχα για «πυριτιδαποθηκές» ‑ Τα «τσουχτερά» πρόστιμα

Ελλάδα 07.04.2026
Σοβαρό ατύχημα με έξι τραυματίες στη Χίο - Γκαρσονιέρα με 3.000 κροτίδες εντόπισαν οι αρχές στην Πάτρα

Πάσχα 2026: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό τραπέζι – Οι τιμές για αρνί, τσουρέκια και αυγά

Οικονομία 07.04.2026
Αυξημένες οι τιμές στα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

Θρίλερ στο νοσοκομείο Ρόδου: Εξαφανίστηκε βρέφος 4 μηνών ‑ Επέστρεψε σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 07.04.2026
Μια πολύ μυστηριώδης περίπτωση στο νοσοκομείο της Ρόδου με ένα βρέφος από το Ισραήλ να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της

Ελλάδα 07.04.2026
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να την επαναφέρουν ωστόσο δεν τα κατάφεραν

Η NASA χαρτογράφησε τον βυθό της Γης από το διάστημα και ανακάλυψε άγνωστα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα

Tech + Science 07.04.2026
Η νέα αυτή προσέγγιση ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν μέχρι σήμερα ελάχιστα γνωστό κόσμο - Η ανακάλυψη που εξέπληξε τους επιστήμονες

Ανατριχιαστικό βίντεο με κορίτσι στο Λίβανο που αν και μουσουλμάνα χτυπά την καμπάνα εκκλησίας

Κόσμος 07.04.2026
Η ανθρωπιστική κατάσταση στον Λίβανο επιδεινώνεται ραγδαία, με σχεδόν 1.100 νεκρούς,

Αλλάζει το φαρμακείο του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να περιέχει από τις 18 Ιουνίου

Ελλάδα 07.04.2026
Στα 30 ευρώ το πρόστιμο αν το φαρμακείο είναι ελλιπές - Διαβάστε την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης