E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου

Σε ανάρτησή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πιστεύει και τιμά τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών

Δημοσίευση 21/10/2023 | 18:21

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε δεξιό δήμαρχο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Φιλοθέη, όπου διαμένει και ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα, εξήγησε, με ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», έγραψε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας την απάντηση που έδωσε σε φίλο της, όταν τη ρώτησε για το τι ψήφισε στις εκλογές.

Η Έλενα Ακρίτα μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας ότι αν ασκούσε το εκλογικό της δικαίωμα στην Πάτρα θα ψήφισε τον εκλεγμένο δήμαρχο με τη στήριξη του ΚΚΕ Κώστα Πελετίδη, στο Χαλάνδρι τον Σίμο Ρούσσο, που είχε τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα Τρίκαλα, στις προηγούμενες εκλογές, τον νυν υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. «Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά», έγραψε.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό.
«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην Πάτρα θα ψήφιζα Πελετιδη, στο Χαλάνδρι Ρούσσο, στα Τρίκαλα Παπαστεργίου (στις προηγουμενες εκλογές) και στη Φιλοθεη τον δήμαρχο που έκανε τη γειτονιά μου καλύτερη».
Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά .


Τι απαντά σε όσους της λένε ότι παραβίασε το καταστατικό

Η ανάρτησή της προκάλεσε και ορισμένα επικριτικά σχόλια, σχετικά με το κατά πόσο η επιλογή της παραβιάζει ή όχι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιον να της γράφει επικριτικά ότι οι κανόνες δεν τη δεσμεύουν «επειδή σε αντιδιαστολή με τον Στέφανο Τζουμάκα» στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πήγαινε με στο Πειθαρχικό», ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα, που σε άλλο σημείο εξήγησε ότι την ενδιαφέρει η γειτονιά της «να είναι καθαρή, ασφαλής, φωτισμένη, πράσινη, φιλική και η δημοτική αρχή να εξυπηρετεί τους κατοίκους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μια άλλη χρήστης του Facebook την επέκρινε για τη στάση της, αντιπαραβάλλοντας για άλλη μια φορά με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τον Στέφανο Τζουμάκα.

«Ποτέ δεν ψήφισα και ποτέ δεν πρόκειται να ψηφίσω σε αυτοδιοικητικές εκλογές με κομματικά κριτήρια. Εγώ ζω στη γειτονιά μου κι εγώ έχω άποψη για την καθημερινότητα μου.
Τον Τζουμάκα ας τον αφήσουμε έξω από τη συζήτηση. Σέβομαι την ιστορία του και δεν λέω περισσότερα», απάντησε.

Έκπληξη προκάλεσε και η επιλογή που θα έκανε στα Τρίκαλα στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή τον νυν υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, με έναν χρήστη να αμφισβητεί το έργο του.

«Δεν είναι έτσι ο άντρας μου είναι από τα Τρίκαλα και τα ξέρω από τον αδελφό του που ζει μόνιμα εκεί. Ο Παπαστεργίου υπήρξε εξαιρετικός δήμαρχος», του έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τοποθετούνται απινιδωτές στους σταθμούς του Μετρό – Ξεκινά πρόγραμμα και για τα ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι απινιδωτές θα συνδέονται με κεντρικό τεχνικό σύστημα άμεσης βοήθειας

Οι επιστήμονες καθησυχάζουν για τα ελληνικά αυγά: «Τα αιώνια χημικά βρίσκονται σε όλες τις τροφές»

Ελλάδα Χτες
«Τα αυγά που πωλούνται από πιστοποιημένους παραγωγούς και μεγάλες μονάδες υπόκεινται ήδη σε ελέγχους, τόσο από τους ίδιους όσο και από τον ΕΦΕΤ»

Diddy: Δικαστική νίκη για τον μουσικό παραγωγό ‑ Απορρίφθηκε αγωγή εις βάρος του για σeξoυαλική κακoπoίηση

Κόσμος Χτες
Η υπόθεση είχε κατατεθεί το 2023 για περιστατικό του 2015, αλλά η παραγραφή των πέντε ετών καθιστά την αγωγή άκυρη

«Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον πάρω μαζί μου», λέει η αδελφή του 5χρονου που ήταν μόνος σε μπαλκόνι στα Καμίνια

Ελλάδα Χτες
Το λάθος της να αφήσει μόνο τον 5χρονο αδελφό της, με αποτέλεσμα να βγει μόνος σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στα Καμίνια, αναγνώρισε η 19χρονη αδελφή του

AstraZeneca: Επάνοδος μετά το σκάνδαλο με αντικαρκινικά – Ανέκαμψε πουλώντας φάρμακο για τον καρκίνο

Κόσμος Χτες
Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο οι πωλήσεις έπεσαν 10%

Εντοπίστηκε ιός που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη

Tech + Science Χτες
Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη διευκολύνει τη δημιουργία πειστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Ρικάρντο Ντα Κόστα: «Θα ήταν ζωντανός αν δεν τα έκαναν όλα λάθος στο νοσοκομείο» – Ξεσπά η σύζυγος

Ελλάδα Χτες
Ερωτήματα για τον θάνατο του Βραζιλιάνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ρικάρντο Ντα Κόστα, στη Σαντορίνη

Βόλος: Ρομά απειλεί αστυνομικό ‑ «Έχουμε καλύτερα όπλα από τα δικά σας»

Ελλάδα Χτες
Ο ενήλικος οδηγήθηκε τελικά στη δικαιοσύνη, ενώ για τον ανήλικο συνεργό του ακολουθήθηκε ξεχωριστή διαδικασία από την Εισαγγελία Βόλου

Ματωμένος γάμος στην Τουρκία ‑ Γαμπρός σκοτώθηκε από εορταστικούς πυροβολισμούς

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος γαμπρός υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, την επομένη του γάμου του σε ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Κερασούντα

Οργή Τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας Ποντίων ‑ Αρμενίων από τον Νετανιάχου: Κοίτα ποιος μιλάει

Κόσμος Χτες
«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να συγκαλύψει τα δικά του εγκλήματα» τονίζει η Αγκυρα

Αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου στα Καμίνια και έσωσαν 5χρονο αγοράκι

Ελλάδα Χτες
Το παιδί ήταν μόνο του στο μπαλκόνι χωρίς την παρουσία κάποιου ενήλικα στο εσωτερικό του σπιτιού