E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Ζευγάρι παράνομων εραστών «στράγγιξε» τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου

Το έμαθε από τον ΕΦΚΑ

Δημοσίευση 20/10/2023 | 09:10

Λάρισα: Ζευγάρι παράνομων εραστών «στράγγιξε» τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου

Ένοχο κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας το ζευγάρι των εραστών που στράγγιξε τον τραπεζικό λογαριασμό του κτηνοτρόφου και απατημένου συζύγου.

Όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, το Δικαστήριο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (με τριετή αναστολή) στη 46χρονη πρώην σύζυγο και στον 57χρονο εραστή της, που πλέον ζούνε μαζί.

Το Δικαστήριο δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων στις απολογίες τους ότι δεν έκλεψαν τα χρήματα του 58χρονου απατημένου συζύγου από τον κοινό λογαριασμού του άλλοτε ζευγαριού, αλλά πως ήταν χρήματα που ανήκαν και στη 46χρονη και πως ο εραστής της, της είχε δανείσει χρήματα και αυτή του τα επέστρεφε.

Οι δύο εραστές αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο περί δανείων, αλλά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, αργά χθες το μεσημέρι, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής, τους έκρινε ένοχους για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο, για συνέργεια υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως και για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του απατημένου συζύγου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – έχει υπολογίσει ότι η παράνομη σχέση, στοίχισε στον κτηνοτρόφο περισσότερες από 75.000 ευρώ για το διάστημα από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την περίοδο που αφορά στο κατηγορητήριο.

Περίοδο κατά την οποία ο 58χρονος κτηνοτρόφος, έχοντας εμπιστοσύνη στη σύζυγό του, της εμπιστεύτηκε τη διαχείριση του κοινού, οικογενειακού τραπεζικού λογαριασμού όπου συγκεντρώνονταν τα έσοδα από τη μονάδα, δίνοντάς της εντολές να εξοφλεί λογαριασμούς κλπ, καθώς ως σκληρά εργαζόμενος ο ίδιος, δεν είχε τον χρόνο για αυτοπρόσωπες συναλλαγές με τράπεζες κλπ.


Οι πράξεις της 46χρονης με τον 57χρονο εραστή της αποκαλύφθηκαν όταν ο 58χρονος απατημένος σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Για τις οποίες, τον διαβεβαίωνε η σύζυγός του ότι πλήρωνε κανονικά, χωρίς ο ίδιος λόγω της εμπιστοσύνης που της είχε, να ελέγχει το τραπεζικό βιβλιάριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύζυγος από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου φέρεται να μετέφερε τμηματικά 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλες 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της. Πλήρωσε 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή, έχοντας η σύζυγος εντάξει τον λογαριασμό του, στο… οικογενειακό πρόγραμμα. Ζήτησε να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και τον ρώτησε για ποιο λόγο θέλει να αλλάξει το ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Η σύζυγος είχε εκδώσει και δεύτερη τραπεζική κάρτα με την οποία ο εραστής σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές (βενζίνες, εστιατόρια κλπ), χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ. Με τα χρήματα δηλαδή του απατημένου, ο εραστής προσέφερε και δώρα στην ερωμένη του, μεταξύ των οποίων και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ.

Πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου ΙΧ εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ. Αγορά ΙΧ που αποκαλύφθηκε επίσης τυχαία όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού, ο απατημένος σύζυγος βρήκε ένα φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγός του.

Ο απατημένος σύζυγος υπέστη σοκ όταν στις 26 Ιουνίου 2019 επιστρέφοντας στο σπίτι από την κτηνοτροφική μονάδα συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος μετακόμισε παίρνοντας μαζί της όλη την οικοσκευή, ενώ εκταμίευσε το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας 10.500 ευρώ, αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Ελλάδα 18.02.2026
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Ελλάδα 18.02.2026
Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος 18.02.2026
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα 18.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 18.02.2026
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος 18.02.2026
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός 18.02.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία 18.02.2026
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία

Κύπελλο μπάσκετ: Φοβερό κάρφωμα από τον Σμιθ στο Ηρακλής ‑ Μύκονος, βίντεο

Αθλητικά Νέα 18.02.2026
Ο Αμερικανός φόργουορντ απογειώθηκε και κάρφωσε στο καλάθι της Μυκόνου στον προημιτελικό του Final-8

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Ελλάδα 18.02.2026
Θα κληθεί εκ νέου σε απολογία από την ανακρίτρια Αμαλιάδας