E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίαντας Μανθόπουλος: Μυστήριο για το τι θα απογίνει ο πύργος «Casa cu Farfurii» στη Ρουμανία

Ο πύργος «Casa cu Farfurii» αποτελεί εθνικό ιστορικό μνημείο της πόλης Σινάια.

Δημοσίευση 19/10/2023 | 17:33

Αίαντας Μανθόπουλος: Μυστήριο για το τι θα απογίνει ο πύργος «Casa cu Farfurii» στη Ρουμανία
Collage

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού Αία Μανθόπουλου. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, την Τρίτη (17/10) μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων.

Ο θάνατος του ηθοποιού προκάλεσε τη θλίψη και τη συγκίνηση των συγγενών, των φίλων και των συνεργατών του. Ωστόσο «ορφανός» από ιδιοκτήτη παρέμεινε με το φευγιό του και ο ιστορικός πύργος στη Ρουμανία, γνωστός ως «Casa Cu Farfurii» (Σπίτι με τα πιάτα). Όπως είχε γίνει γνωστό, ο πύργος αποτέλεσε το αγκάθι στο διαζύγιο του με την ηθοποιό και μητέρα των δυο από τα τρία του παιδιά Στέλλα Τσιάτσιου. Αφού κατέληξαν στον χωρισμό πέρασαν στα δικαστήρια για την διεκδίκιση του ιστορικού πύργου. Όπως όμως είχε αναφέρει ο Αίας Μανθόπουλος σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον Ιούλιο του 2022 και στην εκπομπή της Ελένη Τσολάκη «Open weekend» το θέμα είχε διευθετηθεί με αποτέλεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πύργου να περάσει νόμιμα πλέον στα χέρια του.

Η ιστορία του «Casa Cu Farfurii»
Ο πύργος αγοράστηκε από το ζευγάρι τον Φεβρουάριο του 2005 με χρήματα και των δύο κι ενός δανείου, που είχε πάρει ο ηθοποιός εκείνη τη χρονιά από ελληνική τράπεζα. Ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του, αντί να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, έμεινε κλειστό για πέντε χρόνια μέχρι το 2010 όπου το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Το «Σπίτι με τα πιάτα» είναι πασίγνωστο στην πόλη Σινάια λόγω της εξωτερικής του διακόσμησης. Η ανακαίνιση του «Casa courfafouri» των 600 τ.μ. γινόταν με αργούς ρυθμούς, καθώς εποπτεία των εργασιών σε χρώματα, ξυλόγλυπτα και δάπεδα είχαν και οι ρουμανικές Αρχές, καθώς το κτίριο αποτελεί εθνικό μνημείο στον δήμο της Σινάια την περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ρουμανίας, αλλά και για χιλιάδες τουρίστες όλο τον χρόνο – κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω του περίφημου χιονοδρομικού του κέντρου. Εκεί βρίσκεται και το φημισμένο θερινό παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’ (1870), το διάσημο «Peles», αλλά και το Μοναστήρι του Κατακουζηνού.

Το «Σπίτι με τα πιάτα» είναι πασίγνωστο στην πόλη Σινάια λόγω της εξωτερικής του διακόσμησης με πορσελάνινα στρογγυλά πιατάκια στην εξωτερική πλευρά και κάτω από τα μεγάλα παράθυρα. Το τουριστικό κατάλυμα αποτελείται από πέντε σουίτες που διακρίνονται για την κομψότητά τους χωρίς να ν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τίτλοι τέλους για το Στούντιο 4: Η ανακοίνωση του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα σεζόν οι δύο παρουσιαστές θα βρίσκονται στον ΣΚΑΙ.

«Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»: Δείτε πώς αποχαιρέτησε η Φαίη Σκορδά το κοινό στην τελευταία της εκπομπή στο Mega

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από δύο σεζόν για οικονομικούς λόγους - Η παρουσιάστρια αποχώρησε από το κανάλι με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Η Εύα Λονγκόρια εντυπωσιάζει στα 51 της με αποκαλυπτικό λευκό μαγιό σε παραλία της Ισπανίας

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η 51χρονη σταρ απαθανατίστηκε στην παραλία με μικροσκοπικό μπικίνι και μαγνήτισε τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό της σε παραλία: Το καταφύγιό μου, γράφει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη θάλασσα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο

Βασίλης Μπισμπίκης: Τι αποκάλυψε για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή και τι λέει για τον εαυτό του που δεν θα αλλάξει ποτέ

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την αναγνωρισιμότητα, την αυθεντικότητά του και τους λόγους που αγαπά τη σύντροφό του.

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό

Ποια Ελληνίδα έκανε τον Χάρι Στάιλς να σταματήσει στη μέση της συναυλίας του στο Wembley και να της μιλήσει;

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το πανό με την ελληνική σημαία που κρατούσε στα χέρια της τράβηξε αμέσως την προσοχή του τραγουδιστή, ο οποίος σταμάτησε να τραγουδά για να διαβάσει το μήνυμά της.