E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Redhead Murders: Ο κατά συρροήν δολοφόνος που σκότωνε και παρατούσε κοκκινομάλλες

Μια υπόθεση serial killer που συγκλόνισε τις ΗΠΑ των 80s

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 23/10/2023 | 00:41

Redhead Murders: Ο κατά συρροήν δολοφόνος που σκότωνε και παρατούσε κοκκινομάλλες
Pixabay

Ο όρος "Redhead Murders" δόθηκε στην υπόθεση δολοφονιών έξι έως έντεκα κοκκινομάλλων γυναικών στην κομητεία Wetzel της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στην οποία διαπράχθηκε από έναν ύποπτο άνδρα κατά συρροή δολοφόνο.

Ένας κατά συρροή δολοφόνος στραγγάλισε και πέταξε τα πτώματα γυναικών με κόκκινα μαλλιά, στους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, σε άθλια κατάσταση κι αυτός ο άνθρωπος δε βρέθηκε ποτέ.

Τα πτώματα βρέθηκαν πεταμένα στο Τενεσί, το Αρκάνσας, το Κεντάκι, το Μισισιπή, την Πενσυλβάνια και τη Δυτική Βιρτζίνια τη δεκαετία του 1980. 

Πολλά από τα θύματα λέγεται ότι έκαναν ωτοστόπ ή ήταν σeξεργάτριες, αλλά πολλά από αυτά δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ, επειδή η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει τις οικογένειές τους. Και με πολλές δολοφονίες που διαπράχθηκαν κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, υπήρχαν εικασίες ότι ο δολοφόνος ήταν οδηγός φορτηγού.

Η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή ήταν μια άγνωστη λευκή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά της οποίας το σώμα βρέθηκε γυμνό δίπλα στο Route 250 κοντά στο Littleton στην κομητεία Wetzel της Δυτική Βιρτζίνια, στις 13 Φεβρουαρίου 1983. Φέρεται να πέθανε από ασφυξία. Ένας ύποπτος πιστεύεται ότι ήταν ένας άνδρας που εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στο δρόμο, αλλά ποτέ δεν αναγνωρίστηκε από την αστυνομία.

Και μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 1984, η Lisa Nichols, 28, βρέθηκε στραγγαλισμένη μέχρι θανάτου κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου κοντά στο West Memphis, Ark. Είχε επίσης κόκκινα μαλλιά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έκανε ωτοστόπ όταν συνελήφθη και σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο. Βρέθηκε με το τζάκετ της, κάτι που μπέρδεψε την αστυνομία, καθώς πολλά από τα θύματα βρέθηκαν γυμνά. 

Το 1985, δύο ακόμη γυναίκες, οι οποίες ήταν άγνωστες, ανακαλύφθηκαν στην κομητεία Campbell του Τενεσί μαζί με το Interstate 75. 

Το ένα από τα θύματα φέρεται να είχε κόκκινα μαλλιά ενώ οι συνθήκες της άλλης έκαναν αδύνατο να διαπιστωθεί ποιο χρώμα μαλλιών είχε. Και σε αυτό το περιστατικό και τα δύο θύματα βρέθηκαν ντυμένα με τον θάνατό τους να θεωρείται ύποπτος. Η αστυνομία πίστεψε ότι βρήκε έναν ύποπτο τον Μάρτιο του 1985 αφού η Linda Schacke, μια κοκκινομάλλα, ανέφερε στις αρχές ότι ο Jerry Leon Johns φέρεται να προσπάθησε να τη στραγγαλίσει με το δικό της μπλουζάκι. Στη συνέχεια προσπάθησε να την πετάξει στην πλευρά του Interstate 40 στην Κομητεία Νοξ του Τενεσί.

Κατάφερε να επιβιώσει από τη φρικτή επίθεση και η αστυνομία συνέλαβε τον Johns, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να συνδέουν τις προηγούμενες επιθέσεις μαζί του. 

Ωστόσο, οι δολοφονίες συνεχίστηκαν και στις 31 Μαρτίου ένα σκελετό μιας κοκκινομάλλας γυναίκας βρέθηκε δίπλα στο Interstate 24 στο Τενεσί. Τον επόμενο μήνα ανακαλύφθηκαν άλλα δύο κοκκινομάλλικα πτώματα γυναικών αφού τα σώματά τους βρέθηκαν σε ένα ψυγείο. Λέγεται ότι και οι δύο είχαν πεθάνει από ασφυξία δίπλα στη Route 25 στο Κεντάκι.

Τον επόμενο μήνα βρέθηκαν δύο ακόμη πτώματα στην κομητεία Greene του Τενεσί σκοτωμένα από αμβλύ αντικείμενο, αλλά κανένα από τα δύο δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.

Ο Steve Watson, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Ερευνών του Τενεσί, παραδέχτηκε ότι οι διαφορετικές συνθήκες γύρω από τον θάνατο των γυναικών καθιστούσαν δύσκολο τον εντοπισμό του δολοφόνου. Μερικές από τις γυναίκες δολοφονήθηκαν με ρούχα, άλλες αφέθηκαν γυμνές και άλλες πέθαναν από ασφυξία. Ο Watson επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις γυναίκες είχαν δεχτεί σeξουαλική επίθεση πριν σκοτωθούν και κάποιες όχι, γεγονός που έκανε την προσπάθεια σύνδεσης των φόνων μεταξύ τους εξαιρετικά δύσκολη.

Με την αστυνομία να μην μπορεί να αναγνωρίσει τα θύματα, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες. Σχεδόν 43 χρόνια μετά και καμία από τις γυναίκες δεν έχει ταυτοποιηθεί καθώς οι συνθήκες των θυμάτων ήταν σε τέτοια άθλια κατάσταση, που οι οικογένειες δε θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949