E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «χασάπης » του Κάνσας Σίτυ: Ο κατα συρροήν δολοφόνος που βασάνιζε και σκότωνε άντρες στο υπόγειο του σπιτιού του

Τραβούσε φωτογραφίες των βασανισμένων θυμάτων πριν τα σκοτώσει

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 18/10/2023 | 00:01

Ο «χασάπης » του Κάνσας Σίτυ: Ο κατα συρροήν δολοφόνος που βασάνιζε και σκότωνε άντρες στο υπόγειο του σπιτιού του
Nextweb Studio

Σε κάθε φόνο του που διαπράχθηκε στο σπίτι του στο Kansas City του Missuri, ο Robert Berdella κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις και φωτογραφίες των βασανισμένων και βιασμένων θυμάτων του.

Τον Ιούλιο του 1984, ο 35χρονος μοναχικός Robert Berdella πιστεύεται ότι άρχισε να σκοτώνει. Νάρκωσε έναν από τους φίλους του, τον ζιγκολό Jerry Howell και τον αιχμαλώτισε στο υπόγειό του, βασανίζοντας τον και βίαζοντάς τον επανειλημμένα κατά τη διάρκεια μιας νύχτας προτού τον πνίξει θανάσιμα. Τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ένας άλλος φίλος του Berdella, o Robert Sheldon, ήρθε να μείνει μαζί του για λίγες μέρες και βρέθηκε ναρκωμένος και κρατούμενος στο υπόγειο, όπως ο Howell κρατήθηκε πριν από αυτόν. Στην αρχή, ο Berdella μετάνιωσε που τον κράτησε και τον πήγε σε γιατρό για να θεραπεύσει τα τραύματά του. Λίγο αργότερα, άλλαξε γνώμη και επέστρεψε τον Sheldon στο υπόγειό του. Στις 15 Απριλίου, ένας εργάτης ήρθε να κάνει κάποιες εργασίες στο σπίτι του Berdella, αναγκάζοντας τον Berdella να πνίξει θανάσιμα τον Sheldon για να μην ακουστεί. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο Berdella βρήκε τον Mark Wallas, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να κάνει κάποιες εργασίες στην αυλή, να κρύβεται στο υπόστεγο εργαλείων του για να προστατευτεί από μια καταιγίδα. Σύντομα βρέθηκε σε χειρότερα προβλήματα όταν ο Berdella τον κάλεσε μέσα στο σπίτι του, τον νάρκωσε και τον κράτησε αιχμάλωτο. Μετά από ώρες βασανιστηρίων, τον σκότωσε όπως τα προηγούμενα θύματα. Τον Σεπτέμβριο, γνώρισε τον James Ferris σε ένα γκέι μπαρ, τον κάλεσε στο σπίτι και τον κράτησε αιχμάλωτο. Μετά από εβδομάδες βασανιστηρίων, δολοφόνησε κι αυτόν.

Ο Berdella πέρασε μόνο λίγα χρόνια στη φυλακή πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή το 1992. Λίγο νωρίτερα, είχε ισχυριστεί σε μια επιστολή ότι το προσωπικό της φυλακής δεν του επέτρεπε τα φάρμακα για την καρδιά.

Τον Ιούνιο του 1986, ο Berdella παρέσυρε τον Todd Stoops, έναν άνδρα ιερόδουλο που γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό, στο σπίτι του και τον κράτησε αιχμάλωτο για έξι εβδομάδες πριν τον σκοτώσει επίσης. Τον επόμενο χρόνο, διέσωσε τον Larry Pearson από τη φυλακή και άρχισε να τον κρατά αιχμάλωτο στο υπόγειό του, σκοτώνοντάς τον μετά από έξι εβδομάδες.

Τον Μάρτιο του 1988, απήγαγε το τελευταίο του γνωστό θύμα, ένας ιερόδουλο ονόματι Chris Bryson, και τον έβαλε στο υπόγειό του όπως είχαν πεθάνει οι άλλοι πριν από αυτόν. Ενώ ο Berdella ήταν στη δουλειά, ο Bryson κατάφερε να απελευθερωθεί και να δραπετεύσει πηδώντας από ένα παράθυρο του δεύτερου ορόφου. Έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα, φορώντας μόνο ένα κολάρο σκύλου στο λαιμό του και κάλεσε την αστυνομία. Και έτσι οι δολοφονίες του Berdella έλαβαν τέλος. Το μπουντρούμι του βρέθηκε μαζί με τις  polaroids των θυμάτων του, τα ξύλα βασανιστηρίων του και τα λείψανα των θυμάτων. Ο Berdella έκανε τελικά μια συμφωνία για να αποφύγει τη θανατική ποινή με αντάλλαγμα μια πλήρη ομολογία. Ο Berdella πέρασε μόνο λίγα χρόνια στη φυλακή πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή το 1992. Λίγο νωρίτερα, είχε ισχυριστεί σε μια επιστολή ότι το προσωπικό της φυλακής δεν του επέτρεπε τα φάρμακα για την καρδιά.

O Berdella αποκαλέστηκε "χασάπης" από τον Τύπο, λόγω της πρακτικής του να τεμαχίζει με ιδιαίτερο τρόπο τα θύματά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα 01.05.2024
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά 01.05.2024
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories 01.05.2024
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας

Εκκλησίες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα

Αρχιτεκτονική 01.05.2024
Αν ποτε βρεθείς σε μια από αυτές θα καταλάβεις γιατί οι παραλιακές εκκλησίες κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ιστορικά 01.05.2024
Η 1η Μαΐου του 1886 και η εργατική γιορτή

Πώς μια θεωρία συνωμοσίας προέβλεψε τον θάνατο του διαδικτύου

Νέα Εποχή Χτες
Η «Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου» υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της Imperva υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερη αλήθεια πίσω από τoν μύθο

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας

Ιστορικά Χτες
Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά Χτες
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά Χτες
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά Χτες
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;