E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάμε στοίχημα πως δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ ραπ και χιπ χοπ

Μην ανησυχείς είναι κάπως δύσκολο να τα ξεχωρίσεις

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/10/2023 | 00:21

Πάμε στοίχημα πως δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ ραπ και χιπ χοπ
Φωτογραφία από Aleksandr Neplokhov

Οι περισσότεροι ακούγοντας τις λέξεις ραπ και χιπ-χοπ φέρνουν στο μυαλό τους τον ίδιο ήχο ή δεν ξέρουν τη διαφορά. Εδώ είμαστε όμως εμείς να τα ξεχωρίσουμε ή καλύτερα να τα διαχωρίσουμε! Ποια είναι τα 4 στοιχεία της χιπ-χοπ κουλτούρας και τι ακριβώς είναι η ραπ!

ΡΑΠ
Η ραπ είναι το μουσικό στυλ που ενσωματώνει ομοιοκαταληξία και ρυθμικό λόγο με λέξεις που απαγγέλλονται γρήγορα. Με απλά λόγια, είναι το φωνητικό μέρος κάθε χιπ-χοπ τραγουδιού. Συνήθως περιέχει τη γλώσσα του δρόμου και εκφράσεις αργκό και εκτελείται τυπικά στο χρόνο του τραγουδιού. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι που διαχωρίζει τη ραπ από την προφορική ποίηση, παρόλο που η ραπ μπορεί να εκτελεστεί χωρίς μουσική υπόκρουση.

ΧΙΠ ΧΟΠ

Από την άλλη πλευρά, το χιπ χοπ είναι ένα πολιτιστικό κίνημα που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 στην οικονομικά υποβαθμισμένη περιοχή του Bronx της Νέας Υόρκης και η μουσική του είναι το μουσικό στυλ αυτού του κινήματος. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ραπ (φωνητική απόδοση σε μια ρυθμική ομιλία) είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία του χιπ χοπ και, μαζί με το deejaying (παίζοντας μουσική), δημιουργούν και τα δύο το μουσικό στυλ που όλοι γνωρίζουμε ως χιπ - χοπ.

Με άλλα λόγια, οι στίχοι ενός χιπ-χοπ τραγουδιού όπως τραγουδιέται από τον ράπερ είναι το «ραπ» στοιχείο ενός τραγουδιού και το ορχηστρικό κομμάτι είναι η μουσική που συνοδεύει αυτό το ραπ στοιχείο.

Όσο για τα άλλα δύο στοιχεία του χιπ - χοπ, τα γκράφιτι και το breakdancing, έγιναν μέρος της κουλτούρας του χιπ - χοπ καθώς εξελίχθηκαν σε ένα κοινό περιβάλλον με τη ραπ και το deejaying.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά Χτες
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική 30.04.2024
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε