E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες στην τηλεόραση: Αν είσαι φαν της περιπέτειας, αυτή είναι η εβδομάδα σου

Από 16/10 έως 22/10

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/10/2023 | 00:33

Ταινίες στην τηλεόραση: Αν είσαι φαν της περιπέτειας, αυτή είναι η εβδομάδα σου
@imdb.com

Siberia - J’ Accuse - The Current War - The Spy Who Dumped Me - Kingsman: The Golden Circle - Volcano - Εντροπία - Μικρές Ιστορίες

Δευτέρα 16/10

Siberia (Star) 00.30

Ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. O Ρώσος συνεργάτης του εξαφανίζεται, η συμφωνία που είχε κάνει καταρρέει και εκείνος ταξιδεύει στη Σιβηρία για να τον αναζητήσει. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ, την Κάτια, που ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Τρίτη 17/10

J’ Accuse (Open Beyond) 21:00

Η ιστορία γύρω από την πιο γνωστή υπόθεση δικαστικής πλάνης στην σύγχρονη ιστορία του κόσμου. Ο Γάλλος Λοχαγός Αλφρεντ Ντρειφούς, καταδικάζεται για εσχάτη προδοσία. Ο αντισυνταγματάρχης Ζωρζ Πικάρ βρίσκει στοιχεία για την αθώωση του τα οποία ξεσκεπάζουν ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο. Το «Κατηγορώ» του Εμιλ Ζολά, τραβάει τα βλέμματα της κοινής γνώμης και αλλάζει σταδιακά την έκβαση της ιστορίας. Η ταινία του Ρόμαν Πολανσκι αποτυπώνει όλες τις εκφάνσεις του σκανδάλου που συντάραξε τη Γαλλία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τετάρτη 18/10

The Current War (Open Beyond) 21.00

Βρισκόμαστε στη βιομηχανική επανάσταση, όταν εφευρέτες άλλαζαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Δύο εξ αυτών μονομάχησαν για τον ηλεκτρισμό, ως προς το ποιου το ρεύμα θα φωτίσει τον επερχόμενο 20ό αιώνα. Ο ένας ήταν ο Τόμας Έντισον, ο οποίος στηρίζονταν από μεγάλες εταιρίες και ειδικά τον Τζ. Π. Μόργκαν, και φωτίζοντας το Μανχάταν με το συνεχές του ρεύμα θάμπωσε τον κόσμο. Η άλλη πλευρά εκφράζονταν από τον Τζορτζ Γουέστινχαουζ και τον άνθρωπο που τον βοηθούσε στενά, τον Νίκολας Τέσλα. Αυτοί είδαν λάθη στον σχεδιασμό του Έντισον, και έφτασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους για να ανακαλύψουν μια εναλλακτική παροχή.

Πέμπτη 19/10

The Spy Who Dumped Me (Star) 00.30

Η Audrey είναι στενοχωρημένη που το αγόρι της, ο Drew, την παράτησε απλώς με ένα μήνυμα. Αυτό όμως που δεν ήξερε για εκείνον είναι ότι δουλεύει ως μυστικός πράκτορας για την CIA και κάποιοι τον κυνηγούν να τον σκοτώσουν. Όταν θα την επισκεφθεί στο σπίτι της, θα έρθουν μαζί και εκείνοι που τον αναζητούν. Τότε η Audrey με την κολλητή της, την Morgan θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη, με σκοπό αφενός να βοηθήσουν τον Drew να ολοκληρώσει την αποστολή του, αφετέρου να παραμείνουν ζωντανές.

Παρασκευή 20/10

Kingsman: The Golden Circle (Ant1) 22.30

Το sequel του βρετανικού franchise. Όταν το αρχηγείο της Kingsman καταστρέφεται και ο κόσμος κρατείται όμηρος από τη διαβόητη ευφυή κακιά Πόπι, το ταξίδι των πρακτόρων οδηγεί στο να ανακαλύψουν μια συμμαχική κατασκοπική οργάνωση στις ΗΠΑ που ονομάζεται Statesman, ιδρυμένη την ίδια εποχή με την Kingsman. Η νέα περιπέτεια βάζει στα όρια την αντοχή και την εξυπνάδα των πρακτόρων, με τις δύο ελίτ ομάδες πρακτόρων να είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη, κάτι που βέβαια έχει γίνει συνήθειο για τον Έγκσι.

Σάββατο 21/10

Volcano (ΣΚΑΪ) 23.20

Μια ακόμα ήρεμη ημέρα ξημερώνει στο Λος Άντζελες. Ο Μάικλ Ρορκ, υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών της πόλης, πιστεύει όμως ότι κάτι τρέχει με το υπέδαφος και καλεί για βοήθεια τη γεωλόγο Έιμι Μπαρνς. Ένας σεισμός είναι το πρώτο μόνο δείγμα για την κόλαση που θα επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο που κρύβονταν κάτω από την πόλη εξαπολύει την ενέργεια του και η πόλη κινδυνεύει με ολικό αφανισμό.

Κυριακή 22/10

Εντροπία - Μικρές Ιστορίες (ΕΡΤ2) 22.00

Η ταινία μικρού μήκους που ξεχώρισε στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2018. Η Ελένη έχει γενέθλια. Όταν φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν, οι σχέσεις όλων τους, δοκιμάζονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 07.05.2024
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά Προχτές
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη