E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απότομη αλλαγή του καιρού σήμερα: Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές και καταιγίδες

Ενισχύονται οι άνεμοι - Πλησιάζει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2023 | 11:48

Απότομη αλλαγή του καιρού σήμερα: Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, αρχικά με τοπικές βροχές κυρίως σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία και αργότερα με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στα δυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Στη συνέχεια όμως και τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη ο καιρός ξανά γενικά ηλιόλουστος με τη θερμοκρασία στους 26 με 29 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.

Ουσιαστικά αλλαγή του καιρού προβλέπεται για την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 25 με 27 και τοπικά στα δυτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα θαλάσσια ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 25 με 27 και τοπικά στα δυτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

kairosTETARTI-VROXES


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νησιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα στα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα θαλάσσια ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος