E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρήκαν επιπλέοντα αντικείμενα εκεί όπου «ακούγονται» τα μαύρα κουτιά

Αισιοδοξία ότι πρόκειται για το μοιραίο αεροσκάφος

Δημοσίευση 9/4/2014 | 10:17

Βρήκαν επιπλέοντα αντικείμενα εκεί όπου «ακούγονται» τα μαύρα κουτιά

Νέες ελπίδες –για πολλοστή φορά– γεννιούνται για ανεύρεση του μοιραίου αεροσκάφους των Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Αεροσκάφη περιπολίας στην ίδια περιοχή, όπου και τα αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield άκουσε σήματα που ίσως να ανήκουν στα μαύρα κουτιά, εντόπισαν πολλά αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Τα αντικείμενα αυτά πιστεύεται ότι ίσως σχετίζονται με το Boeing 777 και για το λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις.

Κινέζοι αξιωματούχοι φαίνεται πως είχαν ενημερωθεί γι' αυτήν την εξέλιξη από Αυστραλούς αξιωματούχους, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Την Τρίτη Αυστραλοί ερευνητές έλαβαν ξανά δύο νέα σήματα που ήταν σύμφωνα με τους ραδιοσημαντήρες του αγνοούμενου αεροσκάφους και που παρέχουν πληροφορίες αναφορικά με την ακριβή του θέση.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών είπε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε 5 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και είχε διάρκεια 7 λεπτών.

Υπενθυμίζεται πως το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο «Ocean Shield» εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το Σαββατοκύριακο – το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.

«Πιστεύω ότι ερευνούμε στη σωστή περιοχή, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους προτού επιβεβαιώσουμε ότι εδώ συνετρίβη η πτήση MH370», δήλωσε ο Χιούστον στους δημοσιογράφους στο Περθ.

Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις Αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών, σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο «Bluefin 21», το οποίο φέρει το «Ocean Shield», να αναζητήσει πλέον στο βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στο βυθό», συμπλήρωσε.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπευθύνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης.

Το μαύρο κουτί αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει από μέρα σε μέρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόρρητο εγχειρίδιο αποκαλύπτει πώς η CIA δημιουργούσε δυνατότερους και ταχύτερους ανθρώπους με τη δύναμη του μυαλού

E-Daily 3.Left 08.07.2026
Το εγχειρίδιο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τη CIA το 2003, αποτελούσε μέρος εκπαιδευτικού υλικού που είχε εξεταστεί από τη Διοίκηση Πληροφοριών και Ασφάλειας του αμερικανικού στρατού

«Φωτιά» πήρε και πάλι η τιμή του φυσικού αερίου – Δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν οι ευρωπαϊκές αποθήκες για το χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Γιατί ανησυχεί ο ευρωπαϊκός ρυθμιστής ACER ενόψει της συνέχειας

«Ήταν μια παράνομη εισβολή»: «Θερμό επεισόδιο» Νταβούτογλου ‑ Χατζηβασιλείου για την Κύπρο

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου απάντησε σε εξαιρετικά αυστηρό τόνο στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο Λαγονήσι, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αγκυρα κατέχει παράνομα το ένα τρίτο της Κύπρου.

Δεν κρατιέται ο Γιαμπουσέλε: «Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω αυτό το κλαμπ, είμαι περήφανος», οι αναρτήσεις του με Λεσόρ και Φαλ

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η γαλλική αποικία στον Παναθηναϊκό συμπληρώθηκε με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος έκανε story με φωτογραφίες με τους συμπατριώτες του και συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας, Ματίας Λεσόρ και Μουσταφά Φαλ

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο γεμιστό, ο ΕΦΕΤ βρήκε σαλμονέλα

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο ΕΦΕΤ ζητά την άμεση ανάκληση του συνόλου συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο στα Μουδανιά Χαλκιδικής

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε η νεαρή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών - Πορταριάς

Η τουρκική πρόκληση που πέρασε απαρατήρητη

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Τι είναι το εμβατηριο «Ceddin Deden» με το οποίο υποδέχθηκε ο Ερντογάν τον Μητσοτάκη

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες εξπρές ακόμη και στην Αττική ‑ τι λέει ο Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για απότομη αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης, με βροχές και καταιγίδες που θα φτάσουν ακόμη και στην Αττική.

Κλινικά νεκρός ο 20χρονος μετά την αιματηρή καταδίωξη στην Αργολίδα – Πώς έγινε το περιστατικό

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο νεαρός δεν σταμάτησε σε σήμα της ΟΠΚΕ και προσπάθησε να διαφύγει

Έκρηξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή όταν ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος επιχείρησε να κεράσει γλυκά για τη γιορτή του

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
«Δεν πρέπει να εκπέμπουμε μια παρεΐστικη κατάσταση που όλοι μαζί τρώμε και πίνουμε», την ώρα που συζητούνται οι υποκλοπές, ανέφερε η πολιτική αρχηγός

Πυρκαγιά στον Αργυρόμυλο Λάρισας – Στη μάχη 3 αεροσκάφη και ελικόπτερο

Ελλάδα 08.07.2026
Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς