E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

2ο Διεθνές Wellbeingr Forum

H Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του πλανήτη

Δημοσίευση 9/10/2023 | 16:22

2ο Διεθνές Wellbeingr Forum
2ο Διεθνές Wellbeingr Forum
ΑΘΗΝΑ - Ζάππειο Μέγαρο
Ζάππειο, Tηλέφωνο: 210 3223509, Fax 210 3220048
http://www.zappeion.gr/
Ημερομηνία: 10/10/2023
ΟΚΤ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 10:00 - 18:00

Η Wellbeingr Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum με θέμα, «H Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη».

To Forum πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, 10:00-18:00, στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο. Θα διεξαχθεί στα ελληνικά, αγγλικά και στη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία ενώ θα υποστηρίζονται υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Με το φετινό Forum, η Wellbeingr αναπτύσσει τον ζωτικής σημασίας διάλογο γύρω από τα ζητήματα της ψυχικής υγείας και του wellbeing, ρίχνοντας φως στη σημασία και το ρόλο τους της ψυχικής υγείας και της ευημερίας στην ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη. Στόχος παραμένει η προώθηση της συνειδητής υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων ατόμων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους αλλά διασφαλίζει παράλληλα τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum θα συγκεντρώσει κορυφαίους επιστήμονες, ειδικούς και οραματιστές από την Ελλάδα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Μπουτάν για να διερευνήσουν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τη βιωσιμότητα και την ευημερία. Οι συμμετέχοντες στο Forum θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω στα παρακάτω θέματα:

  • Ο αποφασιστικός ρόλος της οικογένειας  στην ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη.
  • Η αποτύπωση του επιπέδου ευημερίας των Ελλήνων: Παρουσίαση ποιοτικής έρευνας της Wellbeingr
  • Παγκόσμιες πολιτικές ευημερίας (wellbeing policies)
  • Η εκπαίδευση ως κύριο εργαλείο για τη διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών του μέλλοντος
  • Παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την ευημερία και το wellbeing
  • Ο εργαζόμενος στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξης
  • Η διερεύνηση της σχέσης ανθρώπινη ευτυχία/βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος του πλανήτη
  • Σχεδιασμός ενός πιο βιώσιμου και καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές
  • Στρατηγικές και εργαλεία πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας

Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παγκόσμια συζήτηση γύρω από την ευημερία και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μια διοργάνωση που προσφέρει βήμα σε ειδήμονες, διαμορφωτές πολιτικής και υποστηρικτές της επιστήμης της ευημερίας να συνεργαστούν, να μοιραστούν απόψεις και να προωθήσουν θετικές αλλαγές.

O κορυφαίος οικονομολόγος, Καθηγητής του LSE και Co-Editor του World Happiness Report Lord Richard Layard που συμμετέχει με ομιλία στο συνέδριο δήλωσε: «The only goal of public policy should be the wellbeing of the people and especially the reduction of misery. We now have the science to take this ancient goal and make it functional».

H Αμερικανίδα συγγραφέας και ιδρύτρια του World Happiness Summit Karen Guggenheim, η οποία θα βρεθεί στη χώρα μας για λίγες ημέρες αποκλειστικά για το συνέδριο δήλωσε: «WOHASU began with an event, The World Happiness Summit, which evolved into a community and now a global movement for sustainable happiness and positive change. Our mission is to elevate wellbeing in all areas of life and cultivate a community of like-minded people who are committed to creating win-win scenarios promoting human sustainability and responsible progress».

Η Αγγελική Δικαιούλια, συν-ιδρύτρια, Wellbeingr σημείωσε: «Το 2ο Wellbeingr Forum, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομιλητών του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή μας στην αποστολή μας, που είναι η αξιόπιστη ενημέρωση και εξοικείωση της κοινωνίας με μεθόδους και λύσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους».

Η Ιζαμπέλ Ραζή, συν-ιδρύτρια, Wellbeingr δήλωσε: «Με αφοσίωση προς την ανάδειξη του wellbeing ως τη μοναδική λύση για την προώθηση της ευημερίας με έναν δίκαιο και προσιτό τρόπο, στο 2ο Wellbeingr Forum θέλουμε να δείξουμε την άρρηκτη σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας των ανθρώπων και της υγείας όλων των κοινωνιών και του πλανήτη, ενθαρρύνοντας έναν δημιουργικό διάλογο για έναν βιώσιμο μέλλον».

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ για να εξασφαλίσετε την παρακολούθηση-συμμετοχή σας στο 2ο Wellbeingr Forum.

Η Wellbeingr ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει την κοινωνία για τη σημασία της ευεξίας (wellbeing) στην υγεία, την πρόοδο του ανθρώπου αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Με μία καινοτόμα, ολιστική (360°) και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ανθρώπου, προωθεί επιστημονικές και βιωματικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

www.wellbeingr.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 07.01.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12