E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι ζητάνε τα παιδιά να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη;

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και παιδίατρος, δίνει μέσω του Tiktok το λόγο στα παιδιά

Δημοσίευση 7/10/2023 | 13:34

Τι ζητάνε τα παιδιά να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη;
Unsplash

Μία πρωτότυπη καμπάνια σε αυτές τις δημοτικές εκλογές έτρεξε ο παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής στη Θεσσαλονίκη μέσω του Tiktok.

Έδωσε το βήμα στα παιδιά ρωτώντας τα τι τους αρέσει στη Θεσσαλονίκη και τι θα ήθελαν να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Οι απαντήσεις των παιδιών ήταν αυθόρμητες, ειλικρινείς και απολαυστικές.

Τι ζήτησαν όμως τα παιδιά μέσω του Tiktok να βελτιωθεί στην πόλη την επόμενη πενταετία; Ζητούν μία πόλη με περισσότερο και καλύτερο δημόσιο χώρο, παιδικές χαρές, κολυμβητήρια αλλά και φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα. Απλές απαντήσεις με βαρύνουσα όμως σημασία για την καθημερινότητά μας.

@nikolaoskarantaglis #ναιστηθεσσαλονίκη #naistithessaloniki #boys #thessaloniki #listentokids #childhood ♬ Lollipop - The Chordettes
@nikolaoskarantaglis #naistithessaloniki #thessaloniki #girls #sisters #positivevibes #givemefive ♬ πρωτότυπος ήχος - Nikolaos Karantaglis
@nikolaoskarantaglis #naistithessaloniki #boys #kids #pediatrics #thessaloniki ♬ Tick Tock - Cute Music for Kids
@nikolaoskarantaglis #naistithessaloniki #karantaglis #thessaloniki #debates #childhood ♬ Funny - Gold-Tiger
@nikolaoskarantaglis #ναιστηθεσσαλονίκη #childhood #kidstalk #futureishere #toys #dialogs ♬ Funny Song - Funny Song Studio & Sounds Reel

«Τα παιδιά είναι το μέλλον και έχουν άποψη. Βλέπουν με πιο καθαρή ματιά, έχουν ανυστερόβουλη και ανιδιοτελή σκέψη και οφείλουμε να τα ακούμε προσεκτικά.» δήλωσε ο Νίκος Καρανταγλής.

Βρίσκεται καθημερινά δίπλα στις οικογένειες αλλά κυρίως στους μικρούς του… φίλους και φίλες. Είτε τους βλέπει στα σπίτια τους είτε τους υποδέχεται στο ιατρείο του, ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος και γιατρός Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, φροντίζει για την υγεία τους, αλλά ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους για την καθημερινότητα και για την πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη.

Με πλούσιο εθελοντικό έργο εδώ και πολλά χρόνια, ο Νίκος Καρανταγλής από την 20ετή προσφορά του στην παιδιατρική, ετοιμάζεται πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη.


Το βιογραφικό του Νίκου Καρανταγλή

Μπορεί να είναι εικόνα ‎1 άτομο και ‎κείμενο που λέει

Με καταγωγή από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ο Νικόλαος Καρανταγλής τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια έλαβε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με άριστα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και συνέχισε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια North Carolina (UNC) και Harvard School of Public Health των Η.Π.Α. Κατέχει επίσης την ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής από το 2022.

Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος του Εθνικού Κόμβου του Πανευρωπαϊκού προγράμματος CONECT4CHILDREN, ενώ από το 2006 είναι εθελοντής ιατρός της «Ανοιχτής Αγκαλιάς των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής». Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι Αντιπρόεδρος, καθώς και στον Τομέα Δημόσιας Υγείας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Υπήρξε μέλος της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για δύο θητείες.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. όπου επιτελεί το κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο.

Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός