E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 τρόποι για να νικηθεί η στuτική δυσλειτουργία

Πως να βελτιώσετε τη σeξουαλική σας ζωή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023 | 00:04

5 τρόποι για να νικηθεί η στuτική δυσλειτουργία
@Freepik.com

Μπορείτε να τρέξετε το ίδιο γρήγορα όσο όταν ήσασταν 19 χρονών; Να σηκώσετε βάρη με την ίδια ευκολία; Μάλλον όχι και αυτό ισχύει για αρκετά πράγματα.

Όμως ακόμα και αν μεγαλώνουμε υπάρχουν τρόποι να παραμείνουμε ενεργοί και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όσα μας δίνει η ζωή στο έπακρο. Όπως και για την άθληση, το ίδιο ισχύει και στο σeξ.

Προβλήματα στuσης μπορούν να εμφανιστούν για αρκετούς λόγους. Μπορεί να είναι απλά μια παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής, αλλά για 3 στους 4 άνδρες τα αίτια είναι πιο περίπλοκα. Η στuτική δυσλειτουργία ίσως οφείλεται σε αγγειακή ή νευρολογική νόσο, σε διαβήτη ή να έχει προκληθεί από θεραπείες και χειρουργεία για τον προστάτη.

Ακολουθήστε τις 5 παρακάτω συμβουλές για να βελτιωθεί το πρόβλημα της στuτικής δυσλειτουργίας, κυρίως μέσω της καλύτερης υγείας όλου του σώματός σας.

Να τρώτε σωστά

Μια μελέτη για την ανδρική γήρανση που έγινε στη Μασαχουσέτη, έφτασε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και ψάρια και με λιγότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, μειώνει τον κίνδυνο προβλημάτων στuσης.

Αδυνατίστε και κρατήστε το βάρος σας εκεί

Ένας άνδρας με περιφέρεια μέσης που είναι πάνω από 1 μέτρο έχει 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσει στuτική δυσλειτουργία συγκριτικά με όσους η περιφέρεια μέσης φτάνει τα 80 εκ., εξηγούν οι ειδικοί. Άρα η απώλεια βάρους είναι μια πολύ σημαντική στρατηγική για την αποφυγή αλλά και την αντιμετώπισή της. Άλλωστε η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο αγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη, δυο πολύ μεγάλες αιτίες της στuτικής δυσλειτουργίας. Επίσης, τ ο υπερβολικό λίπος επηρεάζει και την ορμονική λειτουργία κάτι που μπορεί να είναι επίσης μέρος του προβλήματος.

Προσοχή στην υγεία των αγγείων

Υψηλές τιμές σε πίεση, σάκχαρο, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια μπορεί να βλάψουν την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά τη στuση. Όπως είπαμε η μεγάλη περιφέρεια μέσης αυξάνει τον κίνδυνο και αν το μεταβολικό σας προφίλ είναι ανησυχητικό, θα ήταν καλό να ρωτήσετε κάποιον γιατρό για να γίνει πλήρης έλεγχος του αγγειακού σας συστήματος και να δοθούν οδηγίες για αλλαγή τρόπου ζωής, αλλά και όποιων φαρμάκων αν χρειαστούν.

Αρχίστε να περπατάτε

Όπως έχει δείξει μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φτάνουν 30 λεπτά περπατήματος τη μέρα για να μειωθεί κατά 41% η πιθανότητα στuτικής δυσλειτουργίας. Και άλλες έρευνες δείχνουν πως η μεσαίας έντασης άσκηση βοηθά στην επαναφορά της σeξουαλικής απόδοσης στους παχύσαρκους άνδρες με στuτική δυσλειτουργία στις μέσες ηλικίες.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Το πυελικό σας έδαφος αν είναι ισχυρό βοηθά στην καλύτερη δυνατή αιμάτωση της περιοχής και στην ενίσχυση της στuτικής λειτουργίας. Σε μια μελέτη που έγινε στη Βρετανία, οι συμμετέχοντες έκαναν για τρεις μήνες δυο σετ ασκήσεων Kegel την ημέρα σε συνδυασμό με βιοανάδραση, αλλά και αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως διακοπή του καπνίσματος και περιορισμό του αλκοόλ. Οι άνδρες αυτοί είχαν μεγάλη βελτίωση στη στυτική λειτουργία συγκριτικά με όσους προέβησαν μόνο σε αλλαγή του τρόπου ζωής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style 02.05.2024
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind 02.05.2024
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Χτες
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Χτες
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink Χτες
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind Προχτές
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style Προχτές
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind Προχτές
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind Προχτές
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;