E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το όνομα που η βρετανική βασιλική οικογένεια θεωρεί γρουσούζικο

Σπάνια πλέον χρησιμοποιείται

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/10/2023 | 00:36

Το όνομα που η βρετανική βασιλική οικογένεια θεωρεί γρουσούζικο
@royal.uk

Υπάρχουν πολλά ονόματα που αρκετοί τα θεωρούν άτυχα ή γρουσούζικα να προτιμάτε. Το ίδιο συμβαίνει και στις βασιλικές οικογένειες με την Βρετανία, την 5η παλαιότερη μοναρχία του κόσμου, να μην εξαιρείται.

Ένα όνομα φτάνει να χαλάσει πολλά, οπότε η βασιλική οικογένεια αποφεύγει τέτοια ρίσκα με κάθε κόστος. Αν ρωτήσετε τους περισσότερους βασιλικούς ιστορικούς ποιος πιστεύουν ότι ήταν ο πιο άτυχος μονάρχης, πιθανότατα θα πουν ο Βασιλιάς John. Ο John, ο οποίος ήταν ο νεότερος επιζών γιος του βασιλιά Henry II και της Eleanor of Aquitaine, ενώ έμεινε στον θρόνο από τις 27 Μαΐου 1199 μ.Χ. έως τις 19 Οκτωβρίου 1216 μ.Χ.

Γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1166 μ.Χ. Το παρατσούκλι του ήταν John Lackland (χωρίς γη) καθώς δεν αναμενόταν ποτέ να κληρονομήσει κάποια γη και λέγεται ότι ήταν ένας αδέξιος και προβληματικός βασιλιάς. Ως ένας από τους νεότερους γιους του Henry II, ο John δεν περίμενε ποτέ να έρθει στο θρόνο, ωστόσο μετά τον θάνατο του αδελφού του, βασιλιά Richard I, κληρονόμησε το στέμμα.

Μάλλον εκείνο για το οποίο τον θυμούνται όλοι είναι ότι έχασε τα κοσμήματα του στέμματος. Ήταν όμως επίσης διάσημος επειδή υπέγραψε την Magna Carta, που για τους υπόλοιπους ήταν ένα μεγάλο βήμα για τα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό των ανθρώπων αλλά για την βασιλική οικογένεια μάλλον ήταν αποτυχία αφού περιόρισε την εξουσία του βασιλιά, αλλά και για το ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για την προστασία διαφόρων ομάδων, με αποτέλεσμα την εξέγερση των Βαρόνων.

Ο Βασιλιάς John παντρεύτηκε δυο φορές, με τις δυο γυναίκες του να έχουν το ίδιο όνομα, Isabella. Απέκτησε πέντε παιδιά με τη δεύτερη γυναίκα του και ακόμα δυο εκτός γάμου. Σύμφωνα με τους βασιλικούς ιστορικούς, ο βασιλιάς John ήταν σκληρός και εγωιστής και συχνά αναφέρεται ως «κακός» στη λαϊκή κουλτούρα, όπως στις ιστορίες του Ρομπέν των Δασών. Τον John διαδέχθηκε ο γιος του Henry III μετά το θάνατό του.

Στις 19 Οκτωβρίου 1216, ο βασιλιάς John πέθανε σε ηλικία 49 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες από δυσεντερία αφού έφαγε πάρα πολλά ροδάκινα. Είναι θαμμένος στον καθεδρικό ναό του Worcester. Από τότε, το όνομα John χρησιμοποιείται σπάνια από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα 01.05.2024
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά 01.05.2024
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories 01.05.2024
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας

Εκκλησίες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα

Αρχιτεκτονική 01.05.2024
Αν ποτε βρεθείς σε μια από αυτές θα καταλάβεις γιατί οι παραλιακές εκκλησίες κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ιστορικά 01.05.2024
Η 1η Μαΐου του 1886 και η εργατική γιορτή

Πώς μια θεωρία συνωμοσίας προέβλεψε τον θάνατο του διαδικτύου

Νέα Εποχή Χτες
Η «Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου» υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της Imperva υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερη αλήθεια πίσω από τoν μύθο

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας

Ιστορικά Χτες
Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά Χτες
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά Χτες
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά Χτες
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;