E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Προσοχή σκληρές εικόνες

Δημοσίευση 3/10/2023 | 19:29

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο
Photo by Shelby Cohron on Unsplash

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα.

***Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες***

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή περισσότερα από 100 δελφίνια έχασαν τη ζωή τους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα, καθώς η περιοχή παλεύει με μια σοβαρή ξηρασία. Ειδικοί προειδοποιούν ότι κι άλλα πολλά δελφίνια θα μπορούσαν να πεθάνουν σύντομα αν οι θερμοκρασίες του νερού παραμείνουν υψηλές.

Το Ινστιτούτο Μαμιράουα, μια ερευνητική ομάδα του υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας, δήλωσε ότι δύο ακόμη νεκρά δελφίνια βρέθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τέφε, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο για τα θηλαστικά και τα ψάρια της περιοχής. Χιλιάδες ψάρια έχουν επίσης πεθάνει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού είναι η πιο πιθανή αιτία των θανάτων στους υδροβιότοπους της περιοχής. Οι θερμοκρασίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της λίμνης Τέφε.

Διερεύνηση των θανάτων των δελφινιών

Το Ινστιτούτο Διατήρησης Βιοποικιλότητας Τσίκο Μέντες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται τις περιοχές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έστειλε ομάδες κτηνιάτρων και ειδικών σε υδρόβια θηλαστικά για να διερευνήσουν τους θανάτους.

«Υπήρχαν περίπου 1.400 δελφίνια των ποταμών στη λίμνη Τεφέ», δήλωσε η Μίριαμ Μαρμοντέλ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μαμιράουα. «Μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη χάσει περίπου 120, τα οποία θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 5% έως 10% του πληθυσμού», δήλωσε η Marmontel.

Ο κυβερνήτης του Αμαζονίου, Γουίλσον Λίμα, κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας. Ο Νίξον Μαρέιρα, δήμαρχος της Τέφε, μιας πόλης 60.000 κατοίκων, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παραδώσει τρόφιμα απευθείας σε ορισμένες απομονωμένες κοινότητες επειδή τα ποτάμια είναι στεγνά.

Ο Άγιαν Φλάισμαν, συντονιστής γεωχωρικών εφαρμογών στο Ινστιτούτο Μαμιράουα, υπογράμμισε ότι η ξηρασία είχε σημαντικές επιπτώσεις στις παραποτάμιες κοινότητες στην περιοχή του Αμαζονίου. «Πολλές κοινότητες απομονώνονται, χωρίς πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς πρόσβαση στο ποτάμι, το οποίο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς τους», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες του νερού αυξήθηκαν από 32 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή σε σχεδόν 38 την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη

«Του είπα, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις»: Συγκλονίζει οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο φερόμενο αρχηγό συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε οδηγούς στην Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθη ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Φορούσε λευκό κράνος και φέρεται να έχει εμπλακεί σε πέντε περιστατικά επιθέσεων

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια από 25χρονο γνώστη πολεμικών τεχνών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Όλα έγιναν για ένα τυχαίο σπρώξιμο - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Χιλιάδες πολίτες στο Ντουμπάι έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση για πιθανή επίθεση από πυραύλους

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε στα αγγλικά και στα αραβικά, προειδοποιεί ότι «λόγω της τρέχουσας κατάστασης, υπάρχει ενδεχόμενο πυραυλικών απειλών» και καλεί τους πολίτες να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο στο πλησιέστερο ασφαλές κτίριο

Μεγαλοπόδαρος στο Οχάιο; Ντόπιοι αναφέρουν απόκοσμα ουρλιαχτά και τεράστιες πατημασιές

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Σε κλίμα φόβου οι κάτοικοι, που πιστεύουν πως πρόκειται για ολόκληρη οικογένεια!

Αρχισε «πόλεμος» για τα λιπάσματα: Η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει το κάλιο ως όπλο σε τυχόν εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Κόσμος 04.05.2026
Η ποτάσα, ένα πλούσιο σε κάλιο λίπασμα που παράγεται από υπόγεια κοιτάσματα, θα ήταν μεταξύ των επιλογών για τους συμμάχους των ΗΠΑ

Συναγερμός για πυραύλους στα ΗΑΕ: Η πρώτη προειδοποίηση μετά την εκεχειρία ΗΠΑ ‑ Ιράν

Κόσμος 04.05.2026
Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα (4/5) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πιθανές πυραυλικές επιθέσεις για πρώτη φορά από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν