E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Προσοχή σκληρές εικόνες

Δημοσίευση 3/10/2023 | 19:29

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο
Photo by Shelby Cohron on Unsplash

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα.

***Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες***

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή περισσότερα από 100 δελφίνια έχασαν τη ζωή τους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα, καθώς η περιοχή παλεύει με μια σοβαρή ξηρασία. Ειδικοί προειδοποιούν ότι κι άλλα πολλά δελφίνια θα μπορούσαν να πεθάνουν σύντομα αν οι θερμοκρασίες του νερού παραμείνουν υψηλές.

Το Ινστιτούτο Μαμιράουα, μια ερευνητική ομάδα του υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας, δήλωσε ότι δύο ακόμη νεκρά δελφίνια βρέθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τέφε, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο για τα θηλαστικά και τα ψάρια της περιοχής. Χιλιάδες ψάρια έχουν επίσης πεθάνει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού είναι η πιο πιθανή αιτία των θανάτων στους υδροβιότοπους της περιοχής. Οι θερμοκρασίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της λίμνης Τέφε.

Διερεύνηση των θανάτων των δελφινιών

Το Ινστιτούτο Διατήρησης Βιοποικιλότητας Τσίκο Μέντες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται τις περιοχές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έστειλε ομάδες κτηνιάτρων και ειδικών σε υδρόβια θηλαστικά για να διερευνήσουν τους θανάτους.

«Υπήρχαν περίπου 1.400 δελφίνια των ποταμών στη λίμνη Τεφέ», δήλωσε η Μίριαμ Μαρμοντέλ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μαμιράουα. «Μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη χάσει περίπου 120, τα οποία θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 5% έως 10% του πληθυσμού», δήλωσε η Marmontel.

Ο κυβερνήτης του Αμαζονίου, Γουίλσον Λίμα, κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας. Ο Νίξον Μαρέιρα, δήμαρχος της Τέφε, μιας πόλης 60.000 κατοίκων, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παραδώσει τρόφιμα απευθείας σε ορισμένες απομονωμένες κοινότητες επειδή τα ποτάμια είναι στεγνά.

Ο Άγιαν Φλάισμαν, συντονιστής γεωχωρικών εφαρμογών στο Ινστιτούτο Μαμιράουα, υπογράμμισε ότι η ξηρασία είχε σημαντικές επιπτώσεις στις παραποτάμιες κοινότητες στην περιοχή του Αμαζονίου. «Πολλές κοινότητες απομονώνονται, χωρίς πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς πρόσβαση στο ποτάμι, το οποίο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς τους», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες του νερού αυξήθηκαν από 32 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή σε σχεδόν 38 την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη