E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Προσοχή σκληρές εικόνες

Δημοσίευση 3/10/2023 | 19:29

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο
Photo by Shelby Cohron on Unsplash

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα.

***Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες***

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή περισσότερα από 100 δελφίνια έχασαν τη ζωή τους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα, καθώς η περιοχή παλεύει με μια σοβαρή ξηρασία. Ειδικοί προειδοποιούν ότι κι άλλα πολλά δελφίνια θα μπορούσαν να πεθάνουν σύντομα αν οι θερμοκρασίες του νερού παραμείνουν υψηλές.

Το Ινστιτούτο Μαμιράουα, μια ερευνητική ομάδα του υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας, δήλωσε ότι δύο ακόμη νεκρά δελφίνια βρέθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τέφε, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο για τα θηλαστικά και τα ψάρια της περιοχής. Χιλιάδες ψάρια έχουν επίσης πεθάνει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού είναι η πιο πιθανή αιτία των θανάτων στους υδροβιότοπους της περιοχής. Οι θερμοκρασίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της λίμνης Τέφε.

Διερεύνηση των θανάτων των δελφινιών

Το Ινστιτούτο Διατήρησης Βιοποικιλότητας Τσίκο Μέντες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται τις περιοχές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έστειλε ομάδες κτηνιάτρων και ειδικών σε υδρόβια θηλαστικά για να διερευνήσουν τους θανάτους.

«Υπήρχαν περίπου 1.400 δελφίνια των ποταμών στη λίμνη Τεφέ», δήλωσε η Μίριαμ Μαρμοντέλ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μαμιράουα. «Μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη χάσει περίπου 120, τα οποία θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 5% έως 10% του πληθυσμού», δήλωσε η Marmontel.

Ο κυβερνήτης του Αμαζονίου, Γουίλσον Λίμα, κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας. Ο Νίξον Μαρέιρα, δήμαρχος της Τέφε, μιας πόλης 60.000 κατοίκων, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παραδώσει τρόφιμα απευθείας σε ορισμένες απομονωμένες κοινότητες επειδή τα ποτάμια είναι στεγνά.

Ο Άγιαν Φλάισμαν, συντονιστής γεωχωρικών εφαρμογών στο Ινστιτούτο Μαμιράουα, υπογράμμισε ότι η ξηρασία είχε σημαντικές επιπτώσεις στις παραποτάμιες κοινότητες στην περιοχή του Αμαζονίου. «Πολλές κοινότητες απομονώνονται, χωρίς πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς πρόσβαση στο ποτάμι, το οποίο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς τους», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες του νερού αυξήθηκαν από 32 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή σε σχεδόν 38 την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε το κινητό στο νερό; Ξεχάστε το ρύζι – Τι λένε οι ειδικοί για το σωστό τρόπο αντίδρασης

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά - και οι κινήσεις που κάνετε μπορούν να σώσουν ή να καταστρέψουν οριστικά τη συσκευή σας.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.