E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Μου είναι συμπαθής ο Κασσελάκης

«Πόσο νέος είναι όταν έχει υπαρχηγούς τους κυρίους Πολάκη και Παππά»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2023 | 19:52

Μητσοτάκης: Μου είναι συμπαθής ο Κασσελάκης

Καλή επιτυχία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, στον Alpha

«Είναι ένας νέος άνθρωπος που μου είναι συμπαθής και τον ήξερα από το παρελθόν. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ουσιαστικό τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Να του δώσω λίγο χρόνο είναι νέος ακόμα».

Τόνισε πάντως ότι το ουσιαστικό είναι να έχουν μια πολιτική αντιπαράθεση. «Δεν θα έρθει στη Βουλή γιατί δεν είναι βουλευτής και αυτό είναι πρόβλημα γιατί δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας»

Χαρακτήρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι το νέο που κομίζει δεν είναι τόσο νέο όπως είπε. «Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι πόσο νέος είναι ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τους κυρίους Πολάκη και Παππά. Εκεί, τα δείγματα γραφής δεν δείχνουν ουσιαστική ανανέωση».

Επίσης για ακόμα μια φορά είπε ότι δεν υπήρξε συνεργάτης του ο κ. Κασσελάκης. «Καμία συνεργασία δεν υπήρξε αλλά κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν. Αν υπήρξε υποστηρικτής μου δεν το ξέρω αλλά συνεργάτης μου δεν υπήρξε. Για την τηλεφωνική τους επικοινωνία απάντησε ότι ήταν σύντομη».

Οι 100 πρώτες ημέρες μου φάνηκαν σαν 1.000 – Θα ξύσω τον πάτο βαρελιού για όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές – πυρκαγιές, πλημμύρες- Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού, η πορεία της οικονομίας, τα θετικά στοιχεία του τουρισμού, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, χάνονται μέσα στις καταστροφές. Συμμερίζομαι την ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα και να κάνουμε πολλά περισσότερα για την κλιματική κρίση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την υλοποίηση μελέτης αντίστοιχης με αυτή του κου Πισσαρίδη, που να υποδεικνύει όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν προληπτικά. Και συνέχισε λέγοντας : ” δεν προσωποποιώ την ευθύνη” για τα λάθη που έγιναν , τονίζοντας ότι κατά κανόνα οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο να δείξουν το έργο τους.

Έδωσε το παράδειγμα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας λέγοντας ότι ο σκοπός του είναι συντονιστικός και όχι να σβήνει φωτιές. Ξεκαθάρισε δε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να αντικαταστήσει τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Για το rotation

Πολλοί υπουργοί έκατσαν στον πάγκο, αυτό δεν είναι τιμωρία. Πρέπει να δοκιμαστούν και άλλοι σε θέσεις ευθύνης. Τα υπουργικά σχήματα κρίνονται με την απόδοσή τους. Το επιτελικό κράτος μπορεί να αναθέτει συγκεκριμένες αποστολές,σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν ρωτήσετε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα σας έλεγαν ότι έχουν ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Το γεγονός ότι έχω βάλει πολλά εξωκοινοβουλευτικά μέλη δείχνει ότι δίνω πολλές ευκαιρίες σε πρόσωπα που θεωρώ ότι είναι στην κατάλληλη θέση.

Για την ακρίβεια
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη μέση ελληνική οικογένεια είναι αυτό της ακρίβειας. Έχω δύο προσεγγίσεις: των προσωρινών μέτρων όπως το market pass και των μόνιμων μέτρων με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της ακρίβειας αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Στον προϋπολογισμό του κράτους μπαίνουν πια σημαντικές αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους, μια ακόμη αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα έρθει την 1η Απριλίου αλλά πρέπει να προσθέσετε και τη σωστή λειτουργία της αγοράς και εκεί δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μεγάλους. Τα πρόστιμα αυτά έχουν πληρωθεί, πολλές εταιρίες επέλεξαν να πληρώσουν. Για έναν φιλελεύθερο πολιτικό σίγουρα πρέπει να είναι επιβεβλημένη πολιτική αυτή του ελέγχου της αγοράς, όταν επιχειρήσεις μέσα στην αναμπουμπούλα αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές τους.

Οι προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους πρέπει να τηρούνται και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους και σε μεγάλες επιχειρήσεις. «Νομιμότητα παντού» είναι το νήμα που ενώνει τις πολιτικές μας, κάτι που κάναμε και στην Μύκονο. Επιμένω πολύ σε αυτό, το ίδιο ισχύει για τη φοροδιαφυγή, γνωρίζουμε πια που βρίσκονται οι εστίες και τι πρέπει να κάνουμε για να τις εντοπίσουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βαριά καμπάνα» για διάσημη αλυσίδα σούπερ‑μάρκετ: Έφαγε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Αυτό είναι το σούπερ μάρκετ πασίγνωστης αλυσίδας που θα πληρώσει

Φωτιά στην Πάτρα: Μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες

Ελλάδα Χτες
Το μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου

Καράτε: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μαστρογιάννης στο Ζαντάρ

Αθλητικά Νέα Χτες
O Κωνσταντίνος Μαστρογιάνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -84 κ. Kumite στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε ανδρών-γυναικών

Πήρε τα μέτρα του! Τρολάρει ο Τζόκοβιτς υπογράφοντας αυτόγραφα με κράνος μετά το μπουκάλι που έφαγε στο κεφάλι

Αθλητικά Νέα Χτες
Την Παρασκευή ενώ υπέγραφε αυτόγραφα στη Ρώμη δέχτηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι

Eurovision 2024: Εκτός τελικού η Ολλανδία

Κόσμος Χτες
Aποκλείστηκε ο Τζουστ Κλάιν μετά την καταγγελία εις βάρος του για βία

Βραζιλία: Τους 126 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

Κόσμος Χτες
141 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Μύκονος: Αγρια συμπλοκή 25 Πακιστανών σε μπαρ ‑ Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Έβγαλαν μαχαίρια - Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό γιατί υπήρξε συμπλοκή μεταξύ τους

Γεωμαγνητική καταιγίδα χτυπάει τη Γη: Μαγικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Η καταιγίδα οδήγησε σε διακοπές ρεύματος στη Σουηδία και κατέστρεψε μετασχηματιστές στη Νότια Αφρική

«Ναι» στο αίτημα των Παλαιστινίων για ένταξη στον ΟΗΕ λέει η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού: Η αντίδραση του Ισραήλ

Κόσμος Προχτές
Το ψήφισμα αναγνωρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στον ΟΗΕ