E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεταναστευτικό: Η Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί

Μελόνι: Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο

Δημοσίευση 2/10/2023 | 10:31

Μεταναστευτικό: Η Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρεται και πάλι, με ανάρτησή της στο Facebook, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο, η οποία οφείλεται στην αστάθεια μεγάλων περιοχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση», γράφει η Μελόνι.

Προσθέτει, δε, ότι η κυβέρνησή της κινείται «με σοβαρότητα, σε κάθε επίπεδο, ζητώντας την συμμετοχή στην όλη προσπάθεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υπογράφοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες, για μα σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων και να εξαρθρωθεί το δίκτυο διακινητών ανθρώπων, αλλά και με κανόνες κοινής λογικής ώστε να ευνοηθούν οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να τύχουν υποδοχής στην Ιταλία».


Η Μελόνι τονίζει ότι η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη αν στο μεταξύ άλλες χώρες εργάζονται προς εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και αν ακόμη και ένα μέρος της Ιταλίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ευνοήσει την παράνομη μετανάστευση». «Δεν αναφέρομαι μόνον στην ιδεολογικοποιημένη αριστερά και στο κύκλωμα που έχει συμφέροντα στον τομέα της υποδοχής», γράφει στην ανάρτησή της.

Με αναφορά, δε, σε απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας, στην οποία κρίνεται παράνομη η μεταφορά των μεταναστών αιτούντων άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής, όπως και ο νέος κανόνας που προβλέπει καταβολή εγγύησης σχεδόν 5000 ευρώ για να μπορούν να μένουν, οι μετανάστες αυτοί, εκτός κλειστών δομών, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης προσθέτει:

«Έμεινα άναυδη όταν πληροφορήθηκα την απόφαση των δικαστή της Κατάνης, που με ασύλληπτη αιτιολογία ( "τα σωματικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, που κυνηγοί χρυσού στην Τυνησία θεωρούν κατάλληλα για την δραστηριότητά τους") αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουμε την νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο», υπογραμμίζει, τέλος, στην ανάρτησή της η Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου

Ελλάδα 24.03.2026
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

Ελλάδα 24.03.2026
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κόρινθος: «Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή θα φτάσουν στην αστυνομία» ‑ Η κατάθεση της ανήλικης

Ελλάδα 24.03.2026
Έξι συμμαθήτριες της ανήλικης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου καθηγητή

Πάτρα: 16χρονος γρονθοκόπησε μαθητή της Γ΄Δημοτικού επειδή του πείραζε την αδερφή

Ελλάδα 24.03.2026
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και μαχαίρι το οποίο το είχε στην κατοχή του για «λόγους ασφαλείας» όπως επικαλέστηκε

Γιώργος Τσαγκαράκης: Απολογείται σήμερα για τέσσερα κακουργήματα

Ελλάδα 24.03.2026
«Χείμαρρος» η χήρα του Δημήτρη Μυταρά κατά του Τσαγκαράκη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αρχιμανδρίτης

Ελλάδα 24.03.2026
Μαζί με ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς με ψεύτικες υποσχέσεις εξουσίας