E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεταναστευτικό: Η Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί

Μελόνι: Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο

Δημοσίευση 2/10/2023 | 10:31

Μεταναστευτικό: Η Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρεται και πάλι, με ανάρτησή της στο Facebook, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο, η οποία οφείλεται στην αστάθεια μεγάλων περιοχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση», γράφει η Μελόνι.

Προσθέτει, δε, ότι η κυβέρνησή της κινείται «με σοβαρότητα, σε κάθε επίπεδο, ζητώντας την συμμετοχή στην όλη προσπάθεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υπογράφοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες, για μα σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων και να εξαρθρωθεί το δίκτυο διακινητών ανθρώπων, αλλά και με κανόνες κοινής λογικής ώστε να ευνοηθούν οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να τύχουν υποδοχής στην Ιταλία».


Η Μελόνι τονίζει ότι η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη αν στο μεταξύ άλλες χώρες εργάζονται προς εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και αν ακόμη και ένα μέρος της Ιταλίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ευνοήσει την παράνομη μετανάστευση». «Δεν αναφέρομαι μόνον στην ιδεολογικοποιημένη αριστερά και στο κύκλωμα που έχει συμφέροντα στον τομέα της υποδοχής», γράφει στην ανάρτησή της.

Με αναφορά, δε, σε απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας, στην οποία κρίνεται παράνομη η μεταφορά των μεταναστών αιτούντων άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής, όπως και ο νέος κανόνας που προβλέπει καταβολή εγγύησης σχεδόν 5000 ευρώ για να μπορούν να μένουν, οι μετανάστες αυτοί, εκτός κλειστών δομών, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης προσθέτει:

«Έμεινα άναυδη όταν πληροφορήθηκα την απόφαση των δικαστή της Κατάνης, που με ασύλληπτη αιτιολογία ( "τα σωματικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, που κυνηγοί χρυσού στην Τυνησία θεωρούν κατάλληλα για την δραστηριότητά τους") αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουμε την νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο», υπογραμμίζει, τέλος, στην ανάρτησή της η Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εύβοια: Φίδι μπήκε σε παιδικό δωμάτιο σε σπίτι στην Κύμη

Ελλάδα 23.09.2025
Η αναπάντεχη εισβολή ενός φιδιού σε παιδικό δωμάτιο στην Κύμη προκάλεσε τρόμο στην οικογένεια

Αλλαγή Ώρας 2025: Πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή

Ελλάδα 23.09.2025
Λίγες εβδομάδες μένουν για να γυρίσουμε και πάλι τα ρολόγια μας

Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονου από πέντε ανήλικους

Ελλάδα 23.09.2025
Η στιγμή της επίθεσης σε 14χρονο έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα δυτικά της Κύπρου» είπε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ ‑ Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ελλάδα 23.09.2025
«Θέλουμε να δούμε το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο ως λεκάνη σταθερότητας και ευημερίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Τραμπ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι παράνομοι μετανάστες

Κόσμος 23.09.2025
«Η Ευρώπη περισσότερο από όλους είναι σε εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο»

Αιγάλεω: Στη φυλακή ο 32χρονος που επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες

Ελλάδα 23.09.2025
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν πριν από περίπου μία εβδομάδα

Θέμα χρόνου να υπογραφεί η αγορά του TikTok από τις ΗΠΑ

Κόσμος 23.09.2025
Θέμα χρόνου μοιάζει να είναι η υπογραφή του προεδρικού διατάγματος

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Ελλάδα 23.09.2025
Ο λόγος που δεν θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση