E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

Δημοσίευση 2/10/2023 | 08:48

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει Οικονομικά και Νομικές Επιστήμες, παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Είχε ειδικευτεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καιτο 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την κρίσιμη θεση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε διατελέσει Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων όπως και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Ελλάδα 23.11.2025
Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Κόσμος 23.11.2025
Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Αθλητικά Νέα 23.11.2025
Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Λουτράκι: «Ίσως να είχα εμπάθεια με το παιδάκι, αλλά με θώπευσε», λέει η δασκάλα

Ελλάδα 23.11.2025
Η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή για θώπευση στο Λουτράκι, παραδέχτηκε πιθανή υπερβολική αυστηρότητα, αλλά τόνισε ότι το περιστατικό συνέβη

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Ελλάδα 23.11.2025
Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Κόσμος 23.11.2025
Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από την γρίπη των πτηνών

Κόσμος 23.11.2025
Ο ασθενής, που περιγράφτηκε ως «ηλικιωμένο πρόσωπο με υποκείμενα νοσήματα», είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην αρχή του μήνα, ανέφερε προχθές Παρασκευή το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Οικονομία 23.11.2025
Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ελλάδα 23.11.2025
Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Κόσμος 23.11.2025
Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Πέθανε ο Πολ Κοστέλο

Κόσμος 23.11.2025
Ο Ιρλανδός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο πέθανε σε ηλικία 80 ετών