E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

Δημοσίευση 2/10/2023 | 08:48

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει Οικονομικά και Νομικές Επιστήμες, παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Είχε ειδικευτεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καιτο 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την κρίσιμη θεση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε διατελέσει Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων όπως και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Κόσμος 24.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

A23a: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχει «μόνο λίγες εβδομάδες ακόμη» πριν λιώσει εντελώς

Κόσμος 24.03.2026
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του καθώς το A23a λειτουργεί ως ένα «φυσικό εργαστήριο»

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν

Tech + Science 24.03.2026
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη

Ελλάδα 24.03.2026
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου

Ελλάδα 24.03.2026
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

Ελλάδα 24.03.2026
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες