E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

Δημοσίευση 2/10/2023 | 08:48

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει Οικονομικά και Νομικές Επιστήμες, παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Είχε ειδικευτεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καιτο 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την κρίσιμη θεση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε διατελέσει Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων όπως και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.