LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος Ουκρανία: Συνεργασία Κιέβου με ΗΠΑ για τη νέα αμερικανική βοήθεια

Δημοσίευση 1/10/2023 | 19:03

Πόλεμος Ουκρανία: Συνεργασία Κιέβου με ΗΠΑ για τη νέα αμερικανική βοήθεια

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι «συνεργάζεται» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο, που απέτρεψε in extremis την αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών (shutdown) του ομοσπονδιακού κράτους, δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

«Η ουκρανική κυβέρνηση εργάζεται δραστήρια με τους Αμερικανούς εταίρους της προκειμένου να διασφαλίσει πως η νέα απόφαση σχετικά με τον αμερικανικό προϋπολογισμό, που θα ληφθεί τις προσεχείς 45 ημέρες, θα περιλαμβάνει νέες χρηματοδοτήσεις ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

«Η κατάσταση αυτή δε θα εμποδίσει το κύμα της βοήθειας να εξακολουθήσει να φθάνει στην Ουκρανία», είπε.

Η διεθνής υποστήριξη στην Ουκρανία είναι κρίσιμης σημασίας στον αγώνα που διεξάγει η χώρα εναντίον της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βοηθήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το Κίεβο, αποδεσμεύοντας κάπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολιτική και στρατιωτική βοήθεια από τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτρεψαν in extremis την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, με την έγκριση από τη Γερουσία, μόλις τρεις ώρες πριν ενσκήψει το «shutdown», ενός έκτακτου μέτρου που επιτρέπει τη συνέχιση της χρηματοδότησής του.

Το έκτακτο μέτρο που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο επιτρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτείται για 45 ημέρες το ομοσπονδιακό κράτος. Αποκλείει ωστόσο τη βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία την οποία ζητεί ο Λευκός Οίκος.

Τα μέλη της Βουλής πρέπει τώρα να εξετάσουν σε συνεδρίασή τους διακριτό σχέδιο νόμου που θα αφορά στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήθελε να δει να συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό. Η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αρνούνται να αποδεσμεύσουν οποιαδήποτε νέα βοήθεια για το Κίεβο, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα αυτά πρέπει να διατεθούν για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 05.12.2023
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 71χρονος άνδρας

Βίντεο της Τροχαίας καταγράφει οδηγό να τρέχει με 251 χλμ την ώρα

Ελλάδα 05.12.2023
«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή» λέει ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου

Τράπερ Don Leon στο Live News: «Ζητώ συγγνώμη, θα αποδεχτώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει»

Ελλάδα 05.12.2023
«Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν»

Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους

Ελλάδα 05.12.2023
Τα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών της Ρόδου

Προφυλακιστέος ο πρώην παράγοντας του μπάσκετ και ο λογιστής: Κύκλωμα απάτης

Ελλάδα 05.12.2023
Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του δημοσίου

Ενεργοποιήθηκε ο μεγαλύτερος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο

Επιστήμη 05.12.2023
Tο «Αγιο Δισκοπότηρο» για απεριόριστη ενέργεια όπως του Ήλιου

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Ελλάδα 05.12.2023
Η 43χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση και ακολούθησε όλες τις οδηγίες των αστυνομικών

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking ‑ Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Ελλάδα 05.12.2023
Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα - Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, είναι γνώριμη των Αρχών