E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλυτο μυστήριο: Ο διάσημος ηθοποιός που δολοφονήθηκε και ο μόνος ύποπτος ήταν ο κολλητός του

Ένας κωμικός ηθοποιός που όμως έκρυβε πολλά μυστικά

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 2/10/2023 | 00:47

Αλυτο μυστήριο: Ο διάσημος ηθοποιός που δολοφονήθηκε και ο μόνος ύποπτος ήταν ο κολλητός του
Nextweb Studio

Ήταν ένας από τους πιο συμπαθητικούς ηθοποιούς στην ιστορία του Χόλιγουντ. Αλλά πίσω από τα χαμόγελα που έφερνε μέσω των "Ηρώων του Χόγκαν" στην τηλεόραση, ο Bob Crane, ο οποίος πέθανε τραγικά το 1978, προκάλεσε επίσης και πολλά δάκρυα.

Ο Bob Crane, παντρεύτηκε νωρίς με την Patricia, τον σχολικό του έρωτα και έκαναν 3 παιδιά, όμως αφού γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, ο Crane έγινε μανιακός με τις γυναίκες και τα ξέφρενα πάρτι. Επιπλέον, πολλά χρόνια αργότερα, ο Robert Crane, ο γιος του ηθοποιού, έχει πει ότι το καμαρίνι του πατέρα του ήταν γεμάτο με κρυφές Polaroid, αρνητικά και ταινίες με βαθμολογία Χ.

Την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 1978, αφού ολοκλήρωσε μια βραδινή performance και υπέγραψε αυτόγραφα για τους θαυμαστές στο λόμπι, ο Crane επέστρεψε για λίγο στο διαμέρισμά του στο Scottsdale της Αριζόνα με έναν μακροχρόνιο φίλο  από το Λος Άντζελες, τον John Carpenter.

Πριν ο Crane και ο Carpenter βγουν βόλτα στην πόλη, η Patricia κάλεσε τον Bob και σύμφωνα με τον Carpenter, το αποξενωμένο ζευγάρι μάλωνε δυνατά στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ο Crane και ο Carpenter εθεάθησαν σε ένα τοπικό μπαρ, όπου ήπιαν ένα ποτό με δύο γυναίκες που είχαν κανονίσει να συναντηθούν.

Περίπου στις 2:00 π.μ., οι τέσσερίς τους πήγαν στο καφέ Safari στην οδό Scottsdale. Περίπου μισή ώρα αργότερα, ο Carpenter έφυγε για να ετοιμάσει τα πράγματά του για το ταξίδι της επιστροφής στο Λος Άντζελες το επόμενο πρωί. Επιστρέφοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, κάλεσε τον Crane μια τελευταία φορά. Ο Crane λέγεται πως σκεφτόταν να σταματήσει τον τρόπο ζωής του με τις γυναίκες και τα πάρτι, και ως εκ τούτου είχε βαρεθεί τις κρεμάστρες όπως ο Carpenter. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Bob φέρεται να είπε στον Carpenter ότι η φιλία τους τελείωσε.

Η συμπρωταγωνίστρια του Bob Crane στο Beginner's Luck, Victoria Berry,  χτύπησε την πόρτα του στο Winfield Place Apartments γύρω στις 2:00 μ.μ. στις 29 Ιουνίου. Η μπροστινή πόρτα του διαμερίσματός του ήταν κλειστή, αλλά ξεκλείδωτη. H Berry μπήκε στο διαμέρισμα και ήταν απόλυτα σκοτεινό. Καθώς μπήκε στην κρεβατοκάμαρα είπε: "... Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν ένα κορίτσι με μακριά σκούρα μαλλιά, γιατί όλο το αίμα ήταν πραγματικά σκούρο και σκοτεινό. Σκέφτηκα, "Ω, ο Bob έχει φέρει ένα κορίτσι εδώ. Αλλά, πού είναι ο Bob; Μάλλον, έκανε κάτι στον εαυτό της και ο Bob πήγε να ζητήσει βοήθεια."Εκείνη την ώρα αναγνώρισα αίμα... ήταν ένα περίεργο συναίσθημα", είπε η ηθοποιός.

Αφού συνειδητοποίησε τι ακριβώς έβλεπε, η Berry σκέφτηκε ότι "όλος ο τοίχος ήταν καλυμμένος από τη μια άκρη ως την άλλη με αίμα. Και απλά στάθηκα εκεί και ήμουν σαστισμένη. Ο Bob κείτονταν σε εμβρυϊκή θέση, ξαπλωμένος στο πλάι.Είχε ένα κορδόνι στο λαιμό του που ήταν δεμένο σε φιόγκο».

Η έρευνα

Δεν υπήρχαν φυσικά σημάδια ότι είχε γίνει αγώνας και η αυτοψία διαπίστωσε ότι ο Bob Crane κοιμόταν όταν του δόθηκε το θανατηφόρο χτύπημα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του. Η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπίστωσε ότι το κεφάλι του Crane χτυπήθηκε από δύο ξεχωριστά μέρη ενός τρίποδα κάμερας, προκαλώντας δύο ξεχωριστά και θανατηφόρα τραύματα. 

Αρχικά, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο δολοφόνος ήταν κάποιος που γνώριζε ο Crane. Ίσως ένα άτομο που έφυγε από το διαμέρισμα πριν από το συμβάν και αργότερα επέστρεψε από την ξεκλείδωτη μπροστινή πόρτα ή ίσως από ένα παράθυρο που είχε αφεθεί σκόπιμα ξεκλείδωτο ή ανοιχτό.Στο πορτοφόλι του Crane βρέθηκαν χρήματα, κάτι που πιθανότατα εξαλείφει τη ληστεία ως κίνητρο.

Η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος έφερε στο φως τη μυστική, kinky σeξουαλική ζωή του Bob Crane, την οποία συνέχισε να επιδιώκει όσο βρισκόταν στο Scottsdale, όπως ακριβώς είχε κάνει πολλά χρόνια νωρίτερα. Είχε ένα μακροχρόνιο φετίχ να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του και τη σeξουαλική του σύντροφο (υπήρχαν πολλές με τα χρόνια) σε διάφορα στάδια σeξουαλικών πράξεων. Ήταν οι φήμες για αυτό το είδος δραστηριότητας, καθώς και άλλες τάσεις όπως το να παίζει ντραμς  τόπλες σε διάφορα μπαρ στο Λος Άντζελες, που υποτίθεται ότι κόστισαν στον Crane πολλές ευκαιρίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Προφανώς, οι παραγωγοί φοβήθηκαν μήπως το προϊόν της οθόνης τους συνδεθεί με έναν τόσο διπρόσωπο άντρα.

Ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση του θανάτου του Bob Crane ήταν, φυσικά, ο επί χρόνια φίλος του Crane, John Carpenter. Μερικοί που είχαν πάρει συνέντευξη ισχυρίστηκαν ότι η σχέση του Crane με τον Carpenter είχε αρχίσει να παρουσιάζει κάποια ένταση, αν και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα τα πραγματικά στοιχεία για οποιαδήποτε ρήξη. Οποιαδήποτε φυσική απόδειξη που θα μπορούσε να συνέδεε τον Carpenter με το έγκλημα ήταν επίσης δυσεύρετη, όπως και το κίνητρο που θα τον ανάγκαζε να δολοφονήσει τον καλύτερό του φίλο.

Από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να βρεθούν επαρκή στοιχεία εναντίον του Carpenter και ο ίδιος πέθανε το 1998, πιθανότατα αυτή η υπόθεση θα μείνει για πάντα άλυτο μυστήριο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα