E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουλή: Εγκρίθηκε η αντικατάτασταση των μελών της ΑΔΑΕ ‑ Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2023 | 20:03

Βουλή: Εγκρίθηκε η αντικατάτασταση των μελών της ΑΔΑΕ ‑ Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης
Φωτο αρχείου

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, συμπληρώθηκε η - κατά την συνταγματική επιταγή - πλειοψηφία των 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και εγκρίθηκε η πρόταση για τον διορισμό των νέων μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Εξελέγησαν οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του αντιπροέδρου της ΑΔΑΕ, Γεώργιος Μπακάλης, που σήμερα είναι τακτικό μέλος της Αρχής, ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Παλιάτσος (υπάλληλος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) και ως τακτικά μέλη οι καθηγητές Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Δημακόπουλος. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι καθηγητές Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης.

Υπέρ των προτεινομένων προσώπων της προτάσεως του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, τάχθηκαν συνολικά 16 από τα 27 μέλη της ΔτΠ από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ (14 μέλη) και της Ελληνικής Λύσης (2 μέλη). Καταψήφισαν συνολικά 8 βουλευτές από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Με το «παρών» τάχθηκε οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Από την συνεδρίαση απουσίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που νοσεί από covid, και είχε αποστείλει επιστολή με την οποία εξέφρασε την διαφωνία της επί της διαδικασίας διορισμού που ακολουθήθηκε.

Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων – η οποία προηγουμένως είχε εγκρίνει την τοποθέτηση των νέων μελών του ΕΣΡ – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ζήτησαν την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά περί συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αλλάξει τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής με μια fast track διαδικασία ώστε να μην πραγματοποιηθεί αύριο η συνεδρίαση και να μην επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ της κατά της ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στη διερεύνηση του σκανδάλου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγω για «μεθόδευση» εκ μέρους της κυβέρνησης και για «προσπάθεια συσκότισης» της υπόθεσης των υποκλοπών. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ είπε πως «Θέλετε να δέσετε τα χέρια του επικεφαλής της, Χρήστου Ράμμου, τον εξωθείτε σε παραίτηση».

Ο πρόεδρος της Βουλής, απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς περί επίσπευσης της διαδικασίας αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της ροής αυτής της υποθέσεως που χρονίζει από Μάρτιο 22, ενώ τα όσα αφορούν την ΑΔΑΕ τα πληροφορήθηκε από τα πρακτικά. Εξήγησε επίσης πως η ανακοίνωση για την σημερινή συνεδρίαση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη και δεν έχει να κάνει με καμία συνεδρίαση της ΑΔΑΕ, ενώ προσέθεσε πως η πρόσκληση για την επίμαχη συνεδρίαση είναι προγενέστερη και εστάλη την περασμένη Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα Χτες
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος Χτες
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι