E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουλή: Εγκρίθηκε η αντικατάτασταση των μελών της ΑΔΑΕ ‑ Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2023 | 20:03

Βουλή: Εγκρίθηκε η αντικατάτασταση των μελών της ΑΔΑΕ ‑ Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης
Φωτο αρχείου

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, συμπληρώθηκε η - κατά την συνταγματική επιταγή - πλειοψηφία των 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και εγκρίθηκε η πρόταση για τον διορισμό των νέων μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Εξελέγησαν οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του αντιπροέδρου της ΑΔΑΕ, Γεώργιος Μπακάλης, που σήμερα είναι τακτικό μέλος της Αρχής, ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Παλιάτσος (υπάλληλος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) και ως τακτικά μέλη οι καθηγητές Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Δημακόπουλος. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι καθηγητές Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης.

Υπέρ των προτεινομένων προσώπων της προτάσεως του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, τάχθηκαν συνολικά 16 από τα 27 μέλη της ΔτΠ από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ (14 μέλη) και της Ελληνικής Λύσης (2 μέλη). Καταψήφισαν συνολικά 8 βουλευτές από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Με το «παρών» τάχθηκε οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Από την συνεδρίαση απουσίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που νοσεί από covid, και είχε αποστείλει επιστολή με την οποία εξέφρασε την διαφωνία της επί της διαδικασίας διορισμού που ακολουθήθηκε.

Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων – η οποία προηγουμένως είχε εγκρίνει την τοποθέτηση των νέων μελών του ΕΣΡ – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ζήτησαν την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά περί συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αλλάξει τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής με μια fast track διαδικασία ώστε να μην πραγματοποιηθεί αύριο η συνεδρίαση και να μην επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ της κατά της ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στη διερεύνηση του σκανδάλου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγω για «μεθόδευση» εκ μέρους της κυβέρνησης και για «προσπάθεια συσκότισης» της υπόθεσης των υποκλοπών. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ είπε πως «Θέλετε να δέσετε τα χέρια του επικεφαλής της, Χρήστου Ράμμου, τον εξωθείτε σε παραίτηση».

Ο πρόεδρος της Βουλής, απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς περί επίσπευσης της διαδικασίας αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της ροής αυτής της υποθέσεως που χρονίζει από Μάρτιο 22, ενώ τα όσα αφορούν την ΑΔΑΕ τα πληροφορήθηκε από τα πρακτικά. Εξήγησε επίσης πως η ανακοίνωση για την σημερινή συνεδρίαση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη και δεν έχει να κάνει με καμία συνεδρίαση της ΑΔΑΕ, ενώ προσέθεσε πως η πρόσκληση για την επίμαχη συνεδρίαση είναι προγενέστερη και εστάλη την περασμένη Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία σε χωριό της Λάρισας: Νεκρός 58χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Ο άτυχος άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του με το τρακτέρ

Ηλιούπολη: Οι δύο 17χρονες ήθελαν να αυτοκτονήσουν ‑ Το σημείωμα πριν την πτώση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκ από την κοινή βουτιά θανάτου των δύο 17χρονων συμμαθητριών – Το χρονικό της τραγωδίας, το αποχαιρετιστήριο μήνυμα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες που τις ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα

21χρονη θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των ποδιών της που «κλείδωσαν» στην ευθεία και λυγίζουν ανάποδα

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Παρά τη δύσκολη κατάσταση, προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη

Κέρκυρα: 56χρονος βρέθηκε νεκρός μετά την απολογία του για υπόθεση παιδικής πoρνoγραφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δίπλα στον 56χρονο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο

ΟΗΕ: Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αν παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό, καθώς η κρίση στο Ορμούζ εμποδίζει την παραγωγή λιπασμάτων, προειδόποιε ο ΟΗΕ

Φρίκη στο Σαράγεβο: Μέλος βασιλικής οικογένειας έκανε σαφάρι ανθρώπων από... ελικόπτερο!

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Βοσνία

Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νεκρή η μία, διασωληνωμένη η φίλη της

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Πληρωμές: Τα ποσά που θα πάρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι έως τα τέλη του 2026

Οικονομία 12.05.2026
Τι ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

Ελλάδα 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Ελλάδα 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε