E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος «σχεδία» Οκτωβρίου

Η «σχεδία» της φροντίδας και της «μεγάλης παραίτησης»

Δημοσίευση 27/9/2023 | 19:06

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος «σχεδία» Οκτωβρίου

Αναζητούμε μια δουλειά με νόημα, παίζουμε τις νότες του αποχαιρετισμού, εκτοξεύουμε το δίσκο με τα ξόρκια, καλλιεργούμε τους κήπους της αναγέννησης. Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» του Οκτωβρίου (τεύχος #115). Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της πόλης.

Ολοένα και περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων εγκαταλείπουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αναζητώντας μια δουλειά που θα επανανοηματοδοτεί τις ίδιες τους τις ζωές. «Αυτό που αποζητούν από την εργασία τους είναι πληρότητα, κάτι που να συμβαδίζει με τις αξίες τους και όχι επαγγελματικό κύρος και υλικούς πόρους», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο γάλλος ερευνητής Αντουάν Ντεν. Είναι το φάκελο της «Μεγάλης Παραίτησης», που ανοίγουμε στο ομώνυμο ρεπορτάζ της «σχεδίας».

«Οι νότες του αποχαιρετισμού». Η ανακουφιστική φροντίδα δεν περιορίζεται στους ασθενείς τελικού σταδίου. Δεν αφορά μόνο την απάλυνση του σωματικού πόνου, μα και ζητήματα υπαρξιακά. Είναι δικαίωμα όλων μας. «Μας ενδιαφέρει με ποιον τρόπο, σε αυτήν την απόλυτη επιβολή της ασθένειας στον άνθρωπο, θα μπορέσει εκείνος να κρατήσει την υπαρξιακή του διάσταση», υπογραμμίζει ο κλινικός ψυχολόγος Ιωάννης Ντίνος.

Ο αστροφυσικός Δημήτρης Λένης, στη συνέντευξή του στο περιοδικό μας, υπογραμμίζει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν στρεβλή αντιπολίτευση στην εξουσία, επισημαίνει γιατί δεν είναι πάντα αυτονόητη η διάψευσή τους, πώς διέπονται συχνά από την ιδεολογία του επιστημονισμού, ενώ αναζητά τις ρίζες όψεων της σημερινής συνωμοσιολογίας στις αρχές του 20ου αιώνα, ακόμα και στον ναζισμό.

Στους «Κήπους της αναγέννησης», καταδεικνύουμε πώς, από την περμακουλτούρα ώς την κομποστοποίηση, πληθαίνουν τα μικρά αγροκτήματα στον τόπο μας που γίνονται εργαστήρια βιώσιμης καλλιέργειας και χώροι εκπαιδευτικών δράσεων

Aκόμη, η Αγάθη και η Βαλεντίνη Ράντη, δίδυμες αδελφές και συνεργάτιδες, μας μιλούν για μια ζωή γεμάτη μοίρασμα. Στα «Λόγια της πλώρης», ο Χρήστος Αλεφάντης περιγράφει ένα γεύμα με τον Σαρλ Αζναβούρ.  Κλείνουμε τραπέζι σε ένα ψητοπωλείο της πόλης όπου η ποιότητα συναντά τις αρτινές κτηνοτροφικές μνήμες. Μία γυναίκα που ήθελε να φύγει στα καράβια μάς μεταφέρει στην Κυνουρία των τσακώνικων και των νεραντζιών. Παράλληλα, οι Κωστής Μπακόπουλος και Βασίλης Μαραμής αποτυπώνουν μέσα από τους φακούς τους στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Οκτωβρίου (τεύχος #115).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο ρόλος του «συντονιστή οικειότητας» στις εpωτικές σκηνές του Χόλιγουντ;

Σινεμά Χτες
Ο άνθρωπος που μπαίνει ανάμεσα στους ηθοποιούς, για να τους προστατεύσει

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και αγαπημένες ταινίες σε ένα μαγικό υπαίθριο σινεμά ‑ το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη!

Σινεμά Προχτές
Το πρώτο υπαίθριο χειμερινό σινεμά της πόλης σε περιμένει με ζεστά ροφήματα, κουβερτούλες και αγαπημένες ταινίες για όλη την οικογένεια!

Οι Deep Purple ανακοίνωσαν συναυλία στην Ελλάδα

Μουσική 18.11.2025
Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των θρύλων της ροκ

«Sound of Silence»: Η ταινία θρίλερ για τη ζωή της σατανικής serial killer ηγουμένης Μαριάμ Σουλακιώτη

Σινεμά 18.11.2025
Η πραγματική ιστορία της μοναχής Μαριάμ Σουλακιώτη - γνωστής και με το παρατσούκλι «Γυναίκα Ρασπούτιν»

Grey’s Anatomy: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο «chief» της σειράς, Τζέιμς Πίκενς Τζούνιορ

TV Σειρές 17.11.2025
Η ανακοίνωση του ηθοποιού και η σύμπτωση με την εξέλιξη της υγείας του Δρ. Γουέμπερ στη σειρά

Mariah Carey: Το νέο ρεκόρ που έσπασε φέτος το εμβληματικό «All I Want for Christmas is You»

Μουσική 17.11.2025
Το τραγούδι αν και κυκλοφόρησε το 1994 χρειάστηκαν να περάσουν 23 χρόνια για να μπει για πρώτη φορά στο Top 10

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά 16.11.2025
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Κινηματογραφικά «διαμάντια» που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους σε κάποιες χώρες

Σινεμά 16.11.2025
Θεωρήθηκαν ακατάλληλες, παραπλανητικές ή προσβλητικές για να προβληθούν

Οδύσσεια: Οι νέες φωτογραφίες από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Ματ Ντέιμον ‑ Κόβει την ανάσα ο Δούρειος Ίππος

Σινεμά 14.11.2025
Οι εικόνες αποτυπώνουν τον Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα, να περπατά στο εντυπωσιακό πεδίο μάχης - Ο εντυπωσιακός Δούρειος Ίππος

5 τραγούδια των 80`s που έπιασαν το νόημα της ζωής

Μουσική 14.11.2025
Υπήρξαν τότε και καλλιτέχνες που μίλησαν για κάτι πιο ουσιαστικό

Devil Wears Prada 2: Το πρώτο τρέιλερ για την επιστροφή που όλοι περιμέναμε

Σινεμά 13.11.2025
Το πρώτο teaser trailer μόλις κυκλοφόρησε, προκαλώντας φρενίτιδα στους λάτρεις της μόδας και του κινηματογράφου