E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία νεοναζιστικής ομάδας που είχε στόχο παιδιά και νέους

H ομάδα έδινε στα μέλη της οδηγίες για την επιλογή συντρόφων

Δημοσίευση 27/9/2023 | 18:23

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία νεοναζιστικής ομάδας που είχε στόχο παιδιά και νέους

Οι αρχές στη Γερμανία απαγόρευσαν τη λειτουργία της νεοναζιστικής σέκτας Artgemeinschaft η οποία επιδίωκε να διαδώσει τη ναζιστική ιδεολογία σε παιδιά και νέους.

Παράλληλα, έγιναν έφοδοι σε δεκάδες σπίτια και γραφεία που συνδέονται με την ομάδα σε 12 γερμανικά κρατίδια.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ χαρακτήρισε την ομάδα «βαθιά ρατσιστική και αντισημιτική», με στόχο «να αναθρέψει νέους εχθρούς του συντάγματος». «Πρόκειται για ένα ακόμη σκληρό χτύπημα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού και κατά των “διανοητικούς εμπρηστές” που συνεχίζουν να διαδίδουν τις ναζιστικές ιδεολογίες μέχρι σήμερα», δήλωσε η υπουργός .

Η Artgemeinschaft (όνομα που μεταφράζεται περίπου σαν «φυλετική κοινότητα») χρησιμοποιούσε έργα της ναζιστικής εποχής και οργάνωνε πολιτιστικές εκδηλώσεις για να διαδώσει την ιδεολογία της. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είχε περίπου 150 μέλη και είναι μία από τις παλαιότερες νεοναζιστικές ομάδες της Γερμανίας.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι η ομάδα έδινε στα μέλη της οδηγίες για την επιλογή συντρόφων με βορειοευρωπαϊκή ή κεντροευρωπαϊκή καταγωγή, σύμφωνα με την ιδεολογία της «διατήρησης της φυλής».

Διατηρούσε επίσης, σύμφωνα με το BBC, ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και διοργάνωνε τακτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις που προσέλκυαν εκατοντάδες άτομα. Περιέγραφε τον εαυτό της ως τη «μεγαλύτερη παγανιστική κοινότητα της Γερμανίας».

Η ομάδα, πάντα σύμφωνα με τις αρχές, χρησιμοποίησε ως κάλυψη τις «ψευδοθρησκευτικές γερμανικές πεποιθήσεις για να διαδώσει την κοσμοθεωρία της που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η απαγόρευση λειτουργίας περιλαμβάνει επίσης τον ιστότοπο της αίρεσης, τις εκδόσεις της και το Familienwerk, μια ένωση που συνδέεται με αυτήν.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία έθεσε εκτός νόμου την Hammerskins, νεοναζιστική ομάδα, η οποία ήταν γνωστή για τον ρόλο της στη διοργάνωση ακροδεξιών συναυλιών και την πώληση ρατσιστικής μουσικής. Η Hammerskins, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ήταν η τελευταία μεγάλη δεξιά οργάνωση skinhead στη Γερμανία, αφού μια άλλη ομάδα, η Blood and Honour, είχε απαγορευτεί το 2000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Τσαγκαράκης: «Είμαι αθώος» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του μετά την απολογία

Ελλάδα 24.03.2026
Βίντεο από την στιγμή που ο γνωστός γκαλερίστας έφτασε στον ανακριτή

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Κόσμος 24.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

A23a: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχει «μόνο λίγες εβδομάδες ακόμη» πριν λιώσει εντελώς

Κόσμος 24.03.2026
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του καθώς το A23a λειτουργεί ως ένα «φυσικό εργαστήριο»

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν

Tech + Science 24.03.2026
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη

Ελλάδα 24.03.2026
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου

Ελλάδα 24.03.2026
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

Ελλάδα 24.03.2026
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες