E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καύσιμα σε τιμή κόστους θα πωλούν δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία

Το θέμα απασχόλησε και τον ξένο Τύπο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2023 | 11:20

Καύσιμα σε τιμή κόστους θα πωλούν δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία
Unsplash

Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, η Carrefour και η Ε. Leclerc, αποφάσισαν να πωλούν τα καύσιμα σε τιμή κόστους, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση των δύο εταιρειών που έρχεται να ανακουφίσει το καταναλωτικό κοινό, το οποίο έχει ήδη «γονατίσει» από την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός ιστότοπος «ouest-france», η πρωτοβουλία των δύο σούπερ μάρκετ δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ξένο Τύπο.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, όπως επίσης και το βελγικό δίκτυο «sudinfo.be», κάνουν ειδική αναφορά στο θέμα γράφοντας ότι στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τα σούπερ μάρκετ «Carrefour» και «E. Leclerc» έλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν το καταναλωτικό κοινό πωλώντας τα καύσιμα σε τιμή κόστους.

Το κύμα ακρίβειας που πλήττει πολλές ευρωπαικές χώρες όπως και τις ΗΠΑ ευαισθητοποίησε τις δύο αυτές εταιρείες που αποφάσισαν να διευκολύνουν, όσο μπορούν, τους πολίτες, επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Carrefour» και η «E. Leclerc» προέβησαν σε αυτή την κίνηση πριν από την συνάντηση που είχαν στελέχη της κυβέρνησης με λιανοπωλητών καυσίμων, όπως υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ E.Leclerc - η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού πωλούσε τα καύσιμα σε τιμή κόστους μόνο το Σαββατοκύριακο - ανακοίνωσε ότι, από την προσεχή Παρασκευή θα ισχύσει το σχέδιό της, για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το ίδιο θα πράξει και η Carrefour μέχρι το τέλος του έτους. «Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση πώλησης καυσίμων σε τιμή κόστους στην ιστορία μας», δήλωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X» (πρώην Twitter).

Ο Μισέλ Εντουάρ Λεκλέρκ, πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης που αφορά όλους τους πελάτες που φοβούνται τις αυξήσεις τιμών με την αγοραστική τους δύναμη να έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ζέστη με σκόνη και τοπικές βροχές, υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 09.05.2025
Έως 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, η πρόγνωση της ΕΜΥ

Mε πολλαπλά εγκαύματα νοσηλεύεται η 15χρονη – Πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου

Ελλάδα 09.05.2025
Η ανήλικη βρισκόταν εντός του χώρου τη στιγμή της έκρηξης

Πανικός σε σχολικό λεωφορείο στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε εν κινήσει με 80 μαθητές

Ελλάδα 09.05.2025
«Κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο», φώναζε ο οδηγός

Ο Νίκος Πλακιάς ανάρτησε Λουίς Ενρίκε: «Απάντησε στο ερώτημα πώς γίνεται να είναι όρθιος ένας γονιός που έχασε το παιδί του»

Ελλάδα 09.05.2025
Ο Νίκος Πλακιάς κοινοποίησε την συγκινητική συνέντευξη του Λουίς Ενρίκε, για την αδικοχαμένη κόρη του, Χάνα.

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο ‑ Έκαναν γκράφιτι με κίτρινα γράμματα

Ελλάδα 09.05.2025
To γκράφιτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή

Παπάς ήταν πληροφοριοδότης για ληστεία ηλικιωμένης στη Δράμα για 650€ ‑ Η οργή των δραστών και η κατάθεση του θύματος

Ελλάδα 09.05.2025
Η δράση του ιερέα αποκαλύφθηκε έξι χρόνια μετά την εισβολή των ληστών σε σπίτι στο Περιθώρι Δράμας το 2019

Μετς: Παραμένει το θρίλερ με τον απανθρακωμένο άνδρα

Ελλάδα 09.05.2025
Βρέθηκε και κουτάλι δίπλα στο καμινέτο

Κλιμακώνεται η ένταση στο Κασμίρ: Πακιστάν και Ινδία αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις με drones

Κόσμος 09.05.2025
Δεκατρείς άμαχοι νεκροί και περίπου 50 στρατιώτες στην Ινδία από πακιστανικά πυρά

Γιατί ο νέος Πάπας διάλεξε το όνομα Λέων ‑ Η άγνωστη ιστορία και οι κρυφοί συμβολισμοί

Κόσμος 09.05.2025
Ο καρδινάλιος από το Σικάγο των ΗΠΑ, μέχρι πριν από μερικές ώρες Ρόμπερτ Πρέβοστ, επέλεξε το όνομα Λέων 14ος και στο πρώτο του μήνυμα στα ιταλικά – τα ισπανικά (καθώς έχει καταγωγή από το Περού) αλλά όχι και στα αγγλικά, μίλησε για παγκόσμια, ουσιαστική ειρήνη και συμπερίληψη

Πάπας Λέων: Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Ποντίφικα – Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του

Κόσμος 09.05.2025
O Πάπας Λέων και η εκλογή από τον Κονκλάβιο αποτέλεσαν σίγουρα έκπληξη