Ώρες κοινής ησυχίας: Τι αλλάζει από 1η Οκτωβρίου ‑ Τι απαγορεύεται
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία σε περίπτωση που κάποιος δεν σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας.
Δημοσίευση 26/9/2023 | 08:39

Αλλάζουν από Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο. Θα διώκονται οι παραβάτες.
Επομένως, οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν από:
- 15:30 έως 17:30 και
- 22:00 έως 07:30.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναφέρει σε σχετικά μηνύματά της πως οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.
Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας
- Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
- Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
- Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
- Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
- Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
- Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δήμητρα Ματσούκα: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή ‑ Ένοχη για όλες τις κατηγορίες η ηθοποιός
Ελλάδα
02.12.2025
Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και στη διαδικασία παρευρέθηκε μόνο ο δικηγόρος της
Βέλγιο: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι για απάτη με κοινοτικά κονδύλια
Κόσμος
02.12.2025
Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στην διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες
GLP‑1: Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που πήραν έγκριση από τον ΠΟΥ ‑ Οι δύο πρώτες οδηγίες
Tech + Science
02.12.2025
Ο ΠΟΥ θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το Reuters, την επόμενη εβδομάδα τις κατευθυντήριες οδηγίες του για την κλινική διαχείριση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
Ισχυρισμός «βόμβα» από διάσημο συγγραφέα για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε
Κόσμος
02.12.2025
«Ήταν μια τεράστια σταρ, και κατά κάποιον τρόπο το πέταξε στα σκουπίδια»
Έλληνες χόρεψαν χασάπικο κάτω από την Αγία Σοφία – Έντονη αντίδραση από τους Τούρκους
Ελλάδα
02.12.2025
«Το ζητούμενό μας δεν ήταν να κάνουμε κάποια προβοκάτσια, όπως είπαν κάποιοι»
Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία: «Πολύ δύσκολες ημέρες» η Πέμπτη και η Παρασκευή
Καιρός
02.12.2025
Πώς επηρεάζεται η Αττική
Ανατροπή στη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη: «Εγώ τον δολοφόνησα, ο γιος του είναι άδικα στη φυλακή»
Ελλάδα
02.12.2025
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της δολοφονίας του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022
Κριστιάνο εναντίον μηχανής: Πώς ο Ρονάλντο νίκησε το ανίκητο ρομπότ‑τερματοφύλακα
Αθλητικά Νέα
02.12.2025
Γνωστός Αμερικανός YouTuber – εφευρέτης προκάλεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τεθεί αντιμέτωπος με τον ανίκητο ρομποτικό τερματοφύλακά του και η «απάντηση» του Πορτογάλου θύμισε ότι το ρομπότ της μπάλας είναι... ο ίδιος!
Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Τι θα πληρώσουμε φέτος για μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Ελλάδα
02.12.2025
Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία ενόψει Χριστουγέννων
Τρόμος με γuμνό άνδρα έξω από δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω
Ελλάδα
02.12.2025
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 29χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 24χρονο
Ελλάδα
02.12.2025
Πώς έγινε το δυστύχημα
«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»
Κόσμος
02.12.2025
Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς






