E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Δεν πρόκειται να παραιτηθώ

«Θυμηθείτε ότι οι εισαγγελείς κάνουν και λάθη» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Δημοσίευση 25/9/2023 | 20:03

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Δεν πρόκειται να παραιτηθώ

Αθώος δήλωσε για τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Γερουσία.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε την αθωότητά του για τις κατηγορίες περί διαφθοράς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει προσωρινά από την προεδρία της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. «Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται εναντίον μου είναι ακριβώς αυτό - ισχυρισμοί» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του ως γερουσιαστής παρ' όλο ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις ακόμα και μέσα από τους Δημοκρατικούς.

Όπως ανέφερε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, «ό,τι έχω καταφέρει, το κατάφερα παρά τους αρνητές και όλους όσους με υποτίμησαν. Αναγνωρίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχω δώσει, αλλά όπως έχω δηλώσει σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιστεύω ακράδαντα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο παλαιότερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ».

Επίσης, ο Αμερικανός γερουσιαστής, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της Ελλάδας, άφησε αιχμές για όσους βιάστηκαν να του ζητήσουν να παραιτηθεί. «Το “δικαστήριο” της κοινής γνώμης δεν είναι υποκατάστατο της Δικαιοσύνης», τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ζητούν την παραίτηση του, έχουν πρόσβαση σε περιορισμένα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Και οι εισαγγελείς κάνουν λάθη

«Θυμηθείτε ότι οι εισαγγελείς κάνουν και λάθη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, κάνοντας λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» πίσω από τη δίωξη εναντίον του

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, όπου κυκλοφορεί εκτενώς το κατηγορητήριο. Σημείωσε ότι όλα τα χρόνια που βρίσκεται στη Γερουσία, έχει ταχθεί συστηματικά υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τηρήσει σκληρή στάση σε όλες τις παραβιάσεις της κυβέρνησης Σίσι.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, τόνισε πως πάντα κρατά λεφτά στο σπίτι λόγω της ιστορίας της οικογένειάς του. «Ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα χρήματα προέρχονται από τους μισθούς μου, είναι νόμιμα και είναι δηλωμένα στην εφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρός άνδρας έπειτα από ανατροπή μπετονιέρας

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παραλιακό κρηπίδωμα στο Ηραίο, όταν το όχημα ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Πέθανε ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είχε το παρατσούκλι το «Στόμα του Νότου»

Μυτιλήνη: Έξι χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που πυροβόλησε αδέσποτο γατάκι

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Σε βάρος του εκτός από την καταδικαστική απόφαση έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ

Παράξενη υπόθεση στην Ισπανία: 71χρονη ηθοποιός αποκτά παιδί με το σπέρμα του νεκρού γιου της

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ισπανίδα ηθοποιός εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία του αποβιώσαντος γιου της και με τη βοήθεια του κατεψυγμένου σπέρματός του, μέσω παρένθετης μητέρας, απέκτησε την κόρη... του υιού της.

Τουρκία – Πυρά της αντιπολίτευσης σε Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Ελλάδα εργάζεται όλο το 24ωρο»

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για διπλωματική αποτυχία

Διακόπηκαν για μία ώρα τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Κιάτου λόγω φωτιάς στη Νέα Ζωή

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Hellenic Train προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό τους

Πρώτο ύποπτο κρούσμα χανταϊού εκτός του MV Hondius: Εντοπίστηκε σε Γάλλο που ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είναι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια και δεν επέβαινε στο πλοίο

H Ryanair φεύγει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Εκφράζει έντονη διαφωνία στην αύξηση των τελών αεροδρομίου

Τραγωδία στην Αίγινα με νεκρό μωρό 1,5 έτους

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Οι Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

«Λευκά να βάλετε, όχι μαύρα»: Αύριο, Πέμπτη η κηδεία του 21χρονου Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
«Όχι μαύρα για τον άγγελό μας» - Στο πένθος όλο το χωριό Χώνος Μυλοποτάμου