E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Δημοσίευση 25/9/2023 | 16:01

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η αδελφή του, όταν ένοπλος ληστής εισέβαλε σε χρυσοχοείο στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου περιγράφει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης, τη στιγμή της ένοπλης ληστείας βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος στον 1ο όροφο του κτηρίου, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον 3ο. Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρισκόταν μόνο η αδελφή του και ο κ. Σάκης είδε από τις κάμερες σε ζωντανή μετάδοση τον δράστη να εισβάλει φορώντας κράνος και μάσκα σιλικόνης, απειλώντας με όπλο την αδελφή του, για να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, για κακή του τύχη, τον 42χρονο δράστη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, στην προσπάθειά του να διαφύγει αντιλήφθηκαν δύο πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει επ'αυτοφώρω από την αστυνομία.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτηρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τρομάξω τον ληστή και να φύγει», περιγράφει στο thestival.gr.

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσατζίδικο, όπου ο κ. Σάκης μπήκε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να το καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κανείς. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Σάκης, υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», προσθέτει ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε – Λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη τη στιγμή.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία», τονίζει.

Ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει υπό την απειλεί όπλου, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ, τα οποία οι Αρχές παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στην αυτόφωρη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού άντρα, για ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2023), ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (8.000) περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: «Θα απαγορευτεί η χρήση τους από ανηλίκους στον δρόμο» είπε ο Χρυσοχοΐδης

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Ο ανήλικος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυκλοφορεί με πατίνι στον δρόμο» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Γαστούνη: Συγκλονίζει ο περιπτεράς που του έκαψαν το μαγαζί ‑ «Δεν σώζεται το κατάστημα»

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο ίδιος ανέφερε πως σε 5 ημέρες θα άνοιγε το κατάστημά του – Όσα είπε στους δημοσιογράφους

Δίωξη για κακούργημα στον 28χρονο ντελιβερά που τραυμάτιζε περαστικούς, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, επικίνδυνη βλάβη κατά αδύναμου ατόμου, οπλοφορία, οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Επτά τα θύματα του 28χρονου διανομέα – Πέταγε πέτρες σε πεζούς και αυτοκίνητα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Έως τώρα, οι αρχές έχουν εξακριβώσει τουλάχιστον επτά επιθέσεις του 28χρονου διανομέα στα Βόρεια Προάστια, πετώντας πέτρες σε πεζούς και αυτοκίνητα

Αγρίνιο: Το πρώτο πρόστιμο μέσω drone της Πυροσβεστικής σε άνδρα που έκαιγε χόρτα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Το πρώτο πρόστιμο που βεβαιώθηκε με τη χρήση drone της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών που εφαρμόζονται φέτος σε όλη τη χώρα

Πέθανε ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών, θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του άλλοτε μπασκετμπολίστα του Αρη, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών

Το Ιράν αποσύρεται από την Μπιενάλε της Βενετίας λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει τελικά στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα εγκαίνια της 61ης Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης, που ανοίγει στο κοινό στις 9 Μαΐου

Σύμη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων από αλλοδαπούς εργαζόμενους

Ελλάδα 05.05.2026
Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία

Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν – Απομονωμένος σε καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας

Κόσμος 05.05.2026
Μάγειρες, φωτογράφοι και σωματοφύλακες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του, ενώ τα σπίτια τους παρακολουθούνται

Τα μακάβρια ευρήματα στο στομάχι κροκόδειλου που κατασπάραξε 59χρονο στη Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ταυτοποιήθηκε ο επιχειρηματίας που βρέθηκε σε στομάχι κροκόδειλου

Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου

Κόσμος 05.05.2026
Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου, καθώς οι προμήθειες καυσίμων για αεροπλάνα ενδέχεται να μειωθούν σε «ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα»