E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Δημοσίευση 25/9/2023 | 16:01

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η αδελφή του, όταν ένοπλος ληστής εισέβαλε σε χρυσοχοείο στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου περιγράφει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης, τη στιγμή της ένοπλης ληστείας βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος στον 1ο όροφο του κτηρίου, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον 3ο. Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρισκόταν μόνο η αδελφή του και ο κ. Σάκης είδε από τις κάμερες σε ζωντανή μετάδοση τον δράστη να εισβάλει φορώντας κράνος και μάσκα σιλικόνης, απειλώντας με όπλο την αδελφή του, για να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, για κακή του τύχη, τον 42χρονο δράστη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, στην προσπάθειά του να διαφύγει αντιλήφθηκαν δύο πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει επ'αυτοφώρω από την αστυνομία.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτηρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τρομάξω τον ληστή και να φύγει», περιγράφει στο thestival.gr.

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσατζίδικο, όπου ο κ. Σάκης μπήκε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να το καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κανείς. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Σάκης, υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», προσθέτει ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε – Λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη τη στιγμή.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία», τονίζει.

Ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει υπό την απειλεί όπλου, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ, τα οποία οι Αρχές παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στην αυτόφωρη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού άντρα, για ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2023), ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (8.000) περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Ελλάδα 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας