E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Δημοσίευση 25/9/2023 | 16:01

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η αδελφή του, όταν ένοπλος ληστής εισέβαλε σε χρυσοχοείο στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου περιγράφει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης, τη στιγμή της ένοπλης ληστείας βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος στον 1ο όροφο του κτηρίου, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον 3ο. Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρισκόταν μόνο η αδελφή του και ο κ. Σάκης είδε από τις κάμερες σε ζωντανή μετάδοση τον δράστη να εισβάλει φορώντας κράνος και μάσκα σιλικόνης, απειλώντας με όπλο την αδελφή του, για να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, για κακή του τύχη, τον 42χρονο δράστη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, στην προσπάθειά του να διαφύγει αντιλήφθηκαν δύο πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει επ'αυτοφώρω από την αστυνομία.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτηρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τρομάξω τον ληστή και να φύγει», περιγράφει στο thestival.gr.

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσατζίδικο, όπου ο κ. Σάκης μπήκε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να το καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κανείς. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Σάκης, υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», προσθέτει ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε – Λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη τη στιγμή.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία», τονίζει.

Ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει υπό την απειλεί όπλου, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ, τα οποία οι Αρχές παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στην αυτόφωρη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού άντρα, για ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2023), ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (8.000) περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν ‑ Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.