E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Δημοσίευση 25/9/2023 | 16:01

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η αδελφή του, όταν ένοπλος ληστής εισέβαλε σε χρυσοχοείο στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου περιγράφει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης, τη στιγμή της ένοπλης ληστείας βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος στον 1ο όροφο του κτηρίου, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον 3ο. Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρισκόταν μόνο η αδελφή του και ο κ. Σάκης είδε από τις κάμερες σε ζωντανή μετάδοση τον δράστη να εισβάλει φορώντας κράνος και μάσκα σιλικόνης, απειλώντας με όπλο την αδελφή του, για να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, για κακή του τύχη, τον 42χρονο δράστη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, στην προσπάθειά του να διαφύγει αντιλήφθηκαν δύο πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει επ'αυτοφώρω από την αστυνομία.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτηρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τρομάξω τον ληστή και να φύγει», περιγράφει στο thestival.gr.

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσατζίδικο, όπου ο κ. Σάκης μπήκε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να το καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κανείς. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Σάκης, υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», προσθέτει ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε – Λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη τη στιγμή.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία», τονίζει.

Ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει υπό την απειλεί όπλου, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ, τα οποία οι Αρχές παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στην αυτόφωρη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού άντρα, για ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2023), ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (8.000) περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Κόσμος Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος Χτες
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού