E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλέξης Κούγιας: Στις επόμενες εκλογές τον Κασσελάκη θα ψηφίσουν μόνο «οι ιδιαιτερότητες»

Όλη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Δημοσίευση 25/9/2023 | 11:06

Αλέξης Κούγιας: Στις επόμενες εκλογές τον Κασσελάκη θα ψηφίσουν μόνο «οι ιδιαιτερότητες»

«Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ»

Τη λύπη του που, όπως αναφέρει σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ, ώστε να θεωρεί τη σκλαβωμένη Κύπρο κρατίδιο, να θέλει να ξεδοντιάσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, και να ξεδοντιάσει και όποιον δημοσιογράφο είναι αντίθετος με τις απόψεις του» εκφράζει ο Αλέξης Κούγιας.

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα επιλέξει τον Κασσελάκη, θα είναι μόνο οι ιδιαιτερότητες, αφού είναι αδύνατον, εκτός από τους 70.000 περίπου που τον επέλεξαν, έστω ένας από τη μεσαία τάξη, έστω ένας σοβαρός ψηφοφόρος από τους 11 εκατομμύρια Έλληνες να επιλέξει μια τέτοια προσωπικότητα για Πρωθυπουργό» καταλήγει ο κ. Κούγιας στη δήλωσή του μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Η νίκη του Κασσελάκη στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση των όσων είχα δηλώσει το βράδυ των εκλογών του 2019, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου με είχε καλέσει να σχολιάσω το εκλογικό αποτέλεσμα μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.


Τότε είχα δηλώσει, αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί έχασε τις εκλογές, αφού άλλωστε είχε πάρει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% του εκλογικού σώματος, αλλά για την κοινωνική σύνθεση των εκλογέων που τον ψήφισαν και οι οποίοι κατά την κρίση μου τότε δεν είχαν σε καμία περίπτωση τα πολιτικά χαρακτηριστικά και την κουλτούρα των αριστερών.

Είχα πει τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μεσαία τάξη και ο εκλογικός του πυρήνας είχε περιοριστεί στις ιδιαιτερότητες και σε κάποιες κοινωνικές ομάδες που ο αρχηγός τους τη μια μέρα αποθέωνε τον Τσίπρα στη Λαμία και την άλλη μέρα συλλαμβανόταν να μεταφέρει κιλά χασίς.

Τότε, μόλις μίλησα για ιδιαιτερότητες, τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, όσο και ο Νίκος Παππάς, χωρίς να το πουν ευθέως, με κατηγόρησαν ότι έχω φασιστικές απόψεις.

Για όσους δεν το θυμούνται, τους παραπέμπω στο διαδίκτυο, όπου υπάρχουν όλοι οι συγκεκριμένοι διάλογοι και όλη η εκπομπή.

Η σημερινή εξέλιξη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της τότε πολιτικής μου προσεγγίσεως, αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ, ώστε να θεωρεί τη σκλαβωμένη Κύπρο κρατίδιο, να θέλει να ξεδοντιάσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, και να ξεδοντιάσει και όποιον δημοσιογράφο είναι αντίθετος με τις απόψεις του.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα επιλέξει τον Κασσελάκη, θα είναι μόνο οι ιδιαιτερότητες, αφού είναι αδύνατον, εκτός από τους 70.000 περίπου που τον επέλεξαν, έστω ένας από τη μεσαία τάξη, έστω ένας σοβαρός ψηφοφόρος από τους 11 εκατομμύρια Έλληνες να επιλέξει μια τέτοια προσωπικότητα για Πρωθυπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η ΕΥΠ «ξεκλείδωσε» την υπόθεση κατασκοπείας του σμηνάρχου

Ελλάδα 08.02.2026
Πώς λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας του 54χρονου σμηνάρχου και τι δείχνουν τα ψηφιακά ίχνη που εντόπισαν οι αρχές

Αγιος Δημήτριος: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που μπούκαρε σε ίντερνετ καφέ

Ελλάδα 08.02.2026
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» συμμετέχει σε δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ελλάδα 08.02.2026
Στην μελέτη συμμετέχουν συνολικώς 12 κέντρα στην Ελλάδα, τα 8 από αυτά βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα έως την Τσικονοπέμπτη ‑ Η πρόγνωση Κολυδά

Καιρός 08.02.2026
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος

H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Κόσμος 08.02.2026
Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds

3 Doors Down: Πέθανε ο Brad Arnold σε ηλικία 47 ετών

Κόσμος 08.02.2026
Ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος πέθανε το Σάββατο, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα νεφρά

ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου ‑ Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα 08.02.2026
Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου

Σμήναρχος ‑ κατάσκοπος της Κίνας: Είχε πρόσβαση σε κινήσεις αεροσκαφών και σε κρίσιμες αποστολές

Ελλάδα 08.02.2026
Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης επισκεφτεί στρατόπεδα της Ασίας, είχε συμμετάσχει σε προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων, και είχε εξοικειωθεί με προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι

Ελλάδα 08.02.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής