E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλέξης Κούγιας: Στις επόμενες εκλογές τον Κασσελάκη θα ψηφίσουν μόνο «οι ιδιαιτερότητες»

Όλη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Δημοσίευση 25/9/2023 | 11:06

Αλέξης Κούγιας: Στις επόμενες εκλογές τον Κασσελάκη θα ψηφίσουν μόνο «οι ιδιαιτερότητες»

«Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ»

Τη λύπη του που, όπως αναφέρει σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ, ώστε να θεωρεί τη σκλαβωμένη Κύπρο κρατίδιο, να θέλει να ξεδοντιάσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, και να ξεδοντιάσει και όποιον δημοσιογράφο είναι αντίθετος με τις απόψεις του» εκφράζει ο Αλέξης Κούγιας.

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα επιλέξει τον Κασσελάκη, θα είναι μόνο οι ιδιαιτερότητες, αφού είναι αδύνατον, εκτός από τους 70.000 περίπου που τον επέλεξαν, έστω ένας από τη μεσαία τάξη, έστω ένας σοβαρός ψηφοφόρος από τους 11 εκατομμύρια Έλληνες να επιλέξει μια τέτοια προσωπικότητα για Πρωθυπουργό» καταλήγει ο κ. Κούγιας στη δήλωσή του μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Η νίκη του Κασσελάκη στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση των όσων είχα δηλώσει το βράδυ των εκλογών του 2019, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου με είχε καλέσει να σχολιάσω το εκλογικό αποτέλεσμα μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.


Τότε είχα δηλώσει, αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί έχασε τις εκλογές, αφού άλλωστε είχε πάρει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% του εκλογικού σώματος, αλλά για την κοινωνική σύνθεση των εκλογέων που τον ψήφισαν και οι οποίοι κατά την κρίση μου τότε δεν είχαν σε καμία περίπτωση τα πολιτικά χαρακτηριστικά και την κουλτούρα των αριστερών.

Είχα πει τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μεσαία τάξη και ο εκλογικός του πυρήνας είχε περιοριστεί στις ιδιαιτερότητες και σε κάποιες κοινωνικές ομάδες που ο αρχηγός τους τη μια μέρα αποθέωνε τον Τσίπρα στη Λαμία και την άλλη μέρα συλλαμβανόταν να μεταφέρει κιλά χασίς.

Τότε, μόλις μίλησα για ιδιαιτερότητες, τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, όσο και ο Νίκος Παππάς, χωρίς να το πουν ευθέως, με κατηγόρησαν ότι έχω φασιστικές απόψεις.

Για όσους δεν το θυμούνται, τους παραπέμπω στο διαδίκτυο, όπου υπάρχουν όλοι οι συγκεκριμένοι διάλογοι και όλη η εκπομπή.

Η σημερινή εξέλιξη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της τότε πολιτικής μου προσεγγίσεως, αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ, ώστε να θεωρεί τη σκλαβωμένη Κύπρο κρατίδιο, να θέλει να ξεδοντιάσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, και να ξεδοντιάσει και όποιον δημοσιογράφο είναι αντίθετος με τις απόψεις του.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα επιλέξει τον Κασσελάκη, θα είναι μόνο οι ιδιαιτερότητες, αφού είναι αδύνατον, εκτός από τους 70.000 περίπου που τον επέλεξαν, έστω ένας από τη μεσαία τάξη, έστω ένας σοβαρός ψηφοφόρος από τους 11 εκατομμύρια Έλληνες να επιλέξει μια τέτοια προσωπικότητα για Πρωθυπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολιοφθορά στη γραμμή Αθήνα‑Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό FBI στις έρευνες ‑ Τι εξετάζεται

Ελλάδα 26.02.2026
Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει 20 ανάλογα περιστατικά τόσο στην Αθήνα όσο και στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο

Απεργία για τα Τέμπη: Κλείνουν το Σάββατο έξι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 26.02.2026
Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Aπάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο: Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα

Κόσμος 26.02.2026
Πτώματα μεταφέρονταν με μάσκες οξυγόνου, στρατολογούνταν ψευδομάρτυρες και κατέθεταν ψευδείς εκθέσεις ατυχήματος. H οργάνωση εκμεταλλευόταν το κυλικείο και τους αυτόματους πωλητές του νοσοκομείου

Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε σακούλες

Ελλάδα 26.02.2026
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής

Μία καυτή νύχτα στο πιο αποκλειστικό σeξ κλαμπ του Λος Αντζελες: Πώς γίνεται κανείς μέλος του

Κόσμος 26.02.2026
Κρυμμένο ανάμεσα στους ελικοειδείς δρόμους των λόφων του Χόλιγουντ, σε μια αυστηρά φυλασσόμενη ιδιοκτησία με θέα που κόβει την ανάσα, λειτουργεί το Snctm

Γαλλία: Ο τερματοφύλακας της Ναντ προσποιήθηκε τραυματισμό για να φάνε οι μουσουλμάνοι συμπαίκτες του, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.02.2026
Ο Αντονι Λοπες βρέθηκε ξαφνικά στο χορτάρι χωρίς να έχει επαφή με κάποιον αντίπαλο, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε θέατρο για καλό λόγο

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα 26.02.2026
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία 26.02.2026
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα 26.02.2026
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα 26.02.2026
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο

Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς εάν τα παιδιά αναζητούν όρους σχετικούς με την αυτoκτovία

Κόσμος 26.02.2026
Η αναφορά στην προαιρετική ρύθμιση εποπτείας και οι αυστηρές πολιτικές κατά του περιεχομένου που προωθεί η πλατφόρμα