E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Δημοσίευση 24/9/2023 | 10:28

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσει αυτόν ως συνεχιστή της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε το μήνυμα ότι σημασία έχει η ουσία της πολιτικής και οι προγραμματικές θέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Τι είναι αυτό που θα καθορίσει την άποψή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά να έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

«Πώς ξεκίνησαν όλα, η πρόταση του Αλέξη για το επικρατείας, οι περιοδείες στο πλευρό του, οι πρώτες χειραψίες οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Φτιάξαμε τη δική μας πλατφόρμα με θέσεις που δεν λένε δυνατά πολλοί», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Η κ. Αχτσιόγλου καταλογίζει στον συνυποψήφιό της άγνοια σε βασικά θέματα πολιτικής, με αιχμή και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που έκανε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Ο κ. Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας «καρφιά» για πολιτικές που φέρουν τη σφραγίδα της κ. Αχτσιόγλου.

Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, όποιος και αν έχει εκλεγεί αρχηγός, καθώς είναι γρίφος πως θα συνυπάρξουν στα όργανα του κόμματος, στελέχη που αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Φίλης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα βγαίνει διχασμένο από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Πόσοι θα ψηφίσουν τελικά;

Οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 20:00. Εάν δεν υπάρξει αυτή τη φορά παράταση όπως την προηγούμενη Κυριακή, ένα πρώτο αποτέλεσμα (στο 50% των ψήφων) αναμένεται περί τις 21.30-22:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα 182.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ψήφισαν σχεδόν 149.000 άτομα. Οι 43.000 είναι νέα μέλη, ενώ οι 106.000 συμμετείχαν και στις εκλογές του Μαΐου του 2022.

Συνεπώς απομένουν 33.000 παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν το περασμένο Σάββατο αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε σήμερα στις κάλπες. Οι μόνες ωστόσο «εξασφαλισμένες» ψήφοι παλαιών μελών, είναι 8.500 που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ταυτοποίησης την περασμένη εβδομάδα.

Πού ψηφίζουν οι δύο υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα Χτες
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Ελλάδα Χτες
«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Κόσμος Χτες
Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Κόσμος Χτες
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο εκτελεσμένων εγκληματιών της Αγγλίας

Κόσμος Χτες
Αρκετοί σκελετοί βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη

Κινδυνεύουν οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη;

Κόσμος Χτες
Οι λύκοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ταράνδους της Φινλανδίας και πλήττουν τα κοπάδια των ντόπιων

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από την εγκατάσταση της πρώτης κερκίδας του γηπέδου στον Βοτανικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά