E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Δημοσίευση 24/9/2023 | 10:28

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσει αυτόν ως συνεχιστή της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε το μήνυμα ότι σημασία έχει η ουσία της πολιτικής και οι προγραμματικές θέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Τι είναι αυτό που θα καθορίσει την άποψή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά να έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

«Πώς ξεκίνησαν όλα, η πρόταση του Αλέξη για το επικρατείας, οι περιοδείες στο πλευρό του, οι πρώτες χειραψίες οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Φτιάξαμε τη δική μας πλατφόρμα με θέσεις που δεν λένε δυνατά πολλοί», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Η κ. Αχτσιόγλου καταλογίζει στον συνυποψήφιό της άγνοια σε βασικά θέματα πολιτικής, με αιχμή και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που έκανε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Ο κ. Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας «καρφιά» για πολιτικές που φέρουν τη σφραγίδα της κ. Αχτσιόγλου.

Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, όποιος και αν έχει εκλεγεί αρχηγός, καθώς είναι γρίφος πως θα συνυπάρξουν στα όργανα του κόμματος, στελέχη που αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Φίλης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα βγαίνει διχασμένο από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Πόσοι θα ψηφίσουν τελικά;

Οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 20:00. Εάν δεν υπάρξει αυτή τη φορά παράταση όπως την προηγούμενη Κυριακή, ένα πρώτο αποτέλεσμα (στο 50% των ψήφων) αναμένεται περί τις 21.30-22:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα 182.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ψήφισαν σχεδόν 149.000 άτομα. Οι 43.000 είναι νέα μέλη, ενώ οι 106.000 συμμετείχαν και στις εκλογές του Μαΐου του 2022.

Συνεπώς απομένουν 33.000 παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν το περασμένο Σάββατο αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε σήμερα στις κάλπες. Οι μόνες ωστόσο «εξασφαλισμένες» ψήφοι παλαιών μελών, είναι 8.500 που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ταυτοποίησης την περασμένη εβδομάδα.

Πού ψηφίζουν οι δύο υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος 17.04.2026
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος 17.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα 17.04.2026
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος 17.04.2026
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία 17.04.2026
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της

Ιράν: Ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η εκεχειρία Ισραήλ ‑ Λιβάνου

Κόσμος 17.04.2026
Κίνηση καλής θέλησης από την Τεχεράνη – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία ‑ Η αξία του μπορεί να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ

Κόσμος 17.04.2026
Σωσίβιο από τον Τιτανικό, που ανήκε σε επιβάτιδα πρώτης θέσης, βγαίνει σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αξία έως και 558.000 ευρώ.

Κεφαλονιά: Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στην 19χρονη Μυρτώ ‑ «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου»

Ελλάδα 17.04.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την Μυρτώ στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου

Όταν η Σαχάρα «κατάπιε» την Κρήτη – Η μέρα που ο ουρανός έγινε πορτοκαλί από την αφρικανική σκόνη

Κόσμος 17.04.2026
Όταν η «εισβολή» της Σαχάρας σκέπασε την Κρήτη, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια

Αφθώδης πυρετός: Στη Μυτιλήνη 10 κτηνίατροι για επιτήρηση της νόσου – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Ελλάδα 17.04.2026
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά