E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Δημοσίευση 24/9/2023 | 10:28

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσει αυτόν ως συνεχιστή της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε το μήνυμα ότι σημασία έχει η ουσία της πολιτικής και οι προγραμματικές θέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Τι είναι αυτό που θα καθορίσει την άποψή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά να έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

«Πώς ξεκίνησαν όλα, η πρόταση του Αλέξη για το επικρατείας, οι περιοδείες στο πλευρό του, οι πρώτες χειραψίες οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Φτιάξαμε τη δική μας πλατφόρμα με θέσεις που δεν λένε δυνατά πολλοί», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Η κ. Αχτσιόγλου καταλογίζει στον συνυποψήφιό της άγνοια σε βασικά θέματα πολιτικής, με αιχμή και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που έκανε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Ο κ. Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας «καρφιά» για πολιτικές που φέρουν τη σφραγίδα της κ. Αχτσιόγλου.

Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, όποιος και αν έχει εκλεγεί αρχηγός, καθώς είναι γρίφος πως θα συνυπάρξουν στα όργανα του κόμματος, στελέχη που αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Φίλης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα βγαίνει διχασμένο από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Πόσοι θα ψηφίσουν τελικά;

Οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 20:00. Εάν δεν υπάρξει αυτή τη φορά παράταση όπως την προηγούμενη Κυριακή, ένα πρώτο αποτέλεσμα (στο 50% των ψήφων) αναμένεται περί τις 21.30-22:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα 182.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ψήφισαν σχεδόν 149.000 άτομα. Οι 43.000 είναι νέα μέλη, ενώ οι 106.000 συμμετείχαν και στις εκλογές του Μαΐου του 2022.

Συνεπώς απομένουν 33.000 παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν το περασμένο Σάββατο αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε σήμερα στις κάλπες. Οι μόνες ωστόσο «εξασφαλισμένες» ψήφοι παλαιών μελών, είναι 8.500 που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ταυτοποίησης την περασμένη εβδομάδα.

Πού ψηφίζουν οι δύο υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Ο 44χρονος Κωνσταντίνος κατέρρευσε και ξεψύχησε στα χέρια της μητέρας του

Ελλάδα 01.11.2025
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς

Αρχιλοχίας στη Βρετανία παρενόχλησε 19χρονη στρατιωτικό η οποία μετά αuτοκτόνησε

Κόσμος 01.11.2025
Είχε καταγγείλει δύο φορές τον αρχιλοχία, αλλά ο στρατός δεν έκανε τίποτα

Κρήτη: Στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 23χρονος που δολοφόνησε 52χρονο

Ελλάδα 01.11.2025
Ο 23χρονος δηλώνει μετανιωμένος και συγκλονισμένος και φέρεται να υποστηρίζει ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε, γιατί φοβήθηκε το θύμα

Μεγάλη ανακάλυψη στη Δανία: Στο «φως» χριστιανικοί τάφοι 900 ετών

Κόσμος 01.11.2025
Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 77 σκελετούς

Πολεμικές προετοιμασίες στην Ευρώπη: Οι Financial Times αποκάλυψαν το σχέδιο μεταφοράς αρμάτων

Κόσμος 01.11.2025
Μια ιδέα που έχει διατυπωθεί είναι να δοθεί στις εθνικές κυβερνήσεις πρόσβαση σε κοινόχρηστα μέσα «στρατιωτικής κινητικότητας»

Καλαμάτα: Η στιγμή που το ροτβάιλερ επιτίθεται στον 76χρονο

Ελλάδα 01.11.2025
Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηλικιωμένος

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς: Η σακούλα στο κεφάλι του ενός θύματος

Ελλάδα 01.11.2025
Το ματωμένο μαχαίρι περιπλέκει την υπόθεση

Αγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη χτύπησαν οι ληστές με μπουκάλι στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της

Ελλάδα 01.11.2025
Τη γυναίκα εντόπισε νεκρή η κόρη της μέσα στο σπίτι στον Κοκκινόβραχο – Οι δράστες είχαν παραβιάσει παράθυρο και έκαναν άνω-κάτω το σπίτι

«Να πάει στην πατρίδα της πρώτα»: Νέα επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ελλάδα Χτες
Νέα πολιτική θύελλα μετά την επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ληστεία με μια νεκρή στη Σαλαμίνα ‑ Έφερε χτύπημα στο κεφάλι από μπουκάλι

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στην Αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Νικολά Σαρκοζί: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης «την ημέρα που μπήκε στη φυλακή»

Κόσμος Χτες
Στις 10 Νοεμβρίου φέρεται πως θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί