E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κασσελάκης: Αυτό είναι το e‑mail με τις προτάσεις προς την Αχτσιόγλου ‑ «Δε μου απάντησε ποτέ»

Δημοσιοποίησε τις προτάσεις που της έστειλε τον Ιούλιο στο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης - Από φοροελαφρύνσεις, τα δάνεια των βουλευτών και αλλαγές στον διορισμό της ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου

Δημοσίευση 22/9/2023 | 14:54

Κασσελάκης: Αυτό είναι το e‑mail με τις προτάσεις προς την Αχτσιόγλου ‑ «Δε μου απάντησε ποτέ»

Την ύπαρξη ενός μέιλ που έστειλε στην Έφη Αχτσιόγλου, λίγο αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο βίντεο, στο οποίο της άσκησε δριμεία κριτική, ζητώντας από την άλλη να πέσουν οι τόνοι.

Το μέιλ, σύμφωνα με το στιγμιότυπο που δημοσίευσε ο κ. Κασσελάκης εστάλη στις 11 Ιουλίου. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε «να συνδράμει» στον αγώνα της. Με εξαίρεση την εισαγωγή, οι προτάσεις γράφονται όλες στα αγγλικά, κάτι για το οποίο ο κ. Κασσελάκης ζητά «συγγνώμη».

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο λίγο μετά την υποψηφιότητά της. Στέλνοντας προτάσεις, για να βάλει, αν ήθελε στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σ’ αυτό εδώ το χαρτί το οποίο δημοσιοποιώ Δε μου απάντησε ποτέ. Είναι δικαίωμά της. Όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα», είπε στο βίντεο.

Ο κ. Κασσελάκης γράφει στο mail ότι στέλνει τις ιδέες του όπως υποσχέθηκε. Μεταξύ άλλων προτείνει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που είτε δίνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζόμενους, είτε μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης και αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το μέιλ γράφει:

Όπως υποσχέθηκα… Οι ιδέες μου (στα Αγγλικά, ζητώ συγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα όπως επιθυμείς.

- Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

- Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν δεξαμενές δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιοχής της Αθήνας.

- Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: Επιβολή προθεσμίας 3 ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρους, απαίτηση όλες οι υποθέσεις δημόσιων πόρων, υπεξαίρεσης να τίθενται σε συζήτηση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση της διοικητικής υποστήριξης.

- Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερψήφισης.

- Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά και όλους τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις, κ.λπ.

- Τερματισμός του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του νοσοκομείου και της διοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αδιέξοδο» στο δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: «Δεν είναι έτοιμη» η ΕΕ

Κόσμος Χτες
Μιλώντας στο Politico, η Χατζά Λαμπίμπ προειδοποίησε ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να διασφαλιστεί ότι οι νομικοί κίνδυνοι θα ελαχιστοποιηθούν προτού το σχέδιο προχωρήσει.

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Ανδρουλάκη μετά τον σάλο για τα σχόλια για Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Είχε κάνει αποθεωτικές αναρτήσεις για τον Μητσοτάκη

«Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο ο Παγώνης: Κατέκτησε το Tennis Europe Junior Masters ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 13χρονος τενίστας έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο επικρατώντας του Μαξ Λόριντσικ με 2-1 σετ στον τελικό

Πτώχευσε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες του Ιράν

Κόσμος Χτες
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ίδρυμα δεν διέθετε ίδια κεφάλαια και χρειάστηκε να καταφύγει σε δάνεια για ταμειακά διαθέσιμα

Γκάζι: Σφραγίζεται το κλαμπ έξω από το οποίο έχασε τη ζωή της η 16χρονη

Ελλάδα Χτες
Το κλαμπ θα σφραγιστεί με μέριμνα του δήμου Αθήνας

Πού θα κυμανθεί φέτος η παραγωγή και η τιμή του ελαιολάδου

Οικονομία Χτες
Το κόστος παραγωγής και η κλιματική αλλαγή τα βασικά προβλήματα

Χανιά: Θρασύτατος κλέφτης επιχείρησε να αρπάξει κουμπαρά για την ενίσχυση παιδιών με καρκίνο ‑Βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Και ναι υπάρχουν ήρωες στην πόλη μας», γράφουν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος όπου έγινε η απόπειρα κλοπής

Λάρισα: Βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο με σοβαρά εγκαύματα

Ελλάδα Χτες
Έπεσε καυτό λάδι στο πρόσωπό του

Τραγωδία στη Ρώμη: Ιάπωνας τουρίστας σκοτώθηκε πέφτοντας από τον εξωτερικό τοίχο του Πάνθεον

Κόσμος Χτες
Βρισκόταν στην ιταλική πρωτεύουσα με την κόρη του, η οποία κατέθεσε στις Αρχές ότι ο πατέρας της έχασε την ισορροπία του μετά από ξαφνική αδιαθεσία

Διονύσης Σαββόπουλος: Απαρηγόρητοι στους επικήδειους ο γιος και ο εγγονός του

Ελλάδα Χτες
«Είχε δύο ζωές, μια πνευματική και μια σταθερή»

Δάκρυσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο

Ελλάδα Χτες
«Μου είπαν ότι καταργείς το πένθος, τότε εγώ για ποιον κλαίω;»

Πέθανε από θλίψη ο πατέρας της 12χρονης Λόλα που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από Αλγερινή στη Γαλλία

Κόσμος Χτες
Η δίκη για τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα επαναφέρει στη δημοσιότητα μια από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις των τελευταίων ετών – Ο πατέρας της δεν άντεξε τον χαμό της