E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κασσελάκης: Αυτό είναι το e‑mail με τις προτάσεις προς την Αχτσιόγλου ‑ «Δε μου απάντησε ποτέ»

Δημοσιοποίησε τις προτάσεις που της έστειλε τον Ιούλιο στο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης - Από φοροελαφρύνσεις, τα δάνεια των βουλευτών και αλλαγές στον διορισμό της ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου

Δημοσίευση 22/9/2023 | 14:54

Κασσελάκης: Αυτό είναι το e‑mail με τις προτάσεις προς την Αχτσιόγλου ‑ «Δε μου απάντησε ποτέ»

Την ύπαρξη ενός μέιλ που έστειλε στην Έφη Αχτσιόγλου, λίγο αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο βίντεο, στο οποίο της άσκησε δριμεία κριτική, ζητώντας από την άλλη να πέσουν οι τόνοι.

Το μέιλ, σύμφωνα με το στιγμιότυπο που δημοσίευσε ο κ. Κασσελάκης εστάλη στις 11 Ιουλίου. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε «να συνδράμει» στον αγώνα της. Με εξαίρεση την εισαγωγή, οι προτάσεις γράφονται όλες στα αγγλικά, κάτι για το οποίο ο κ. Κασσελάκης ζητά «συγγνώμη».

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο λίγο μετά την υποψηφιότητά της. Στέλνοντας προτάσεις, για να βάλει, αν ήθελε στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σ’ αυτό εδώ το χαρτί το οποίο δημοσιοποιώ Δε μου απάντησε ποτέ. Είναι δικαίωμά της. Όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα», είπε στο βίντεο.

Ο κ. Κασσελάκης γράφει στο mail ότι στέλνει τις ιδέες του όπως υποσχέθηκε. Μεταξύ άλλων προτείνει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που είτε δίνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζόμενους, είτε μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης και αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το μέιλ γράφει:

Όπως υποσχέθηκα… Οι ιδέες μου (στα Αγγλικά, ζητώ συγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα όπως επιθυμείς.

- Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

- Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν δεξαμενές δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιοχής της Αθήνας.

- Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: Επιβολή προθεσμίας 3 ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρους, απαίτηση όλες οι υποθέσεις δημόσιων πόρων, υπεξαίρεσης να τίθενται σε συζήτηση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση της διοικητικής υποστήριξης.

- Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερψήφισης.

- Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά και όλους τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις, κ.λπ.

- Τερματισμός του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του νοσοκομείου και της διοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος 30.12.2025
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα 30.12.2025
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος 30.12.2025
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα 30.12.2025
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα 30.12.2025
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος 30.12.2025
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική 30.12.2025
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήγμα στη Βενεζουέλα: «Χτυπήσαμε εκεί όπου φορτώνονται τα σκάφη»

Κόσμος 30.12.2025
Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση με drone, χωρίς επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο

Απειλές Κρεμλίνου μετά την «επίθεση στο σπίτι του Πούτιν»: Ο ρωσικός στρατός ξέρει πότε και πώς θα απαντήσει

Κόσμος 30.12.2025
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να πει πού βρισκόταν ο Πούτιν την ώρα της αναφερόμενης επίθεσης

Γνωστή Καναδή ηθοποιός σχεδιάζει να προσφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία λόγω ψυχικής ασθένειας

Κόσμος 30.12.2025
Η 48χρονη ηθοποιός έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Καναδά, επικαλούμενη πολυετή και ανίατη ψυχική νόσο

Ο κόσμος το 2026: Τι προέβλεψαν οι Σαμάνοι στο Περού για Τραμπ, Μαδούρο και Ουκρανία

Κόσμος 30.12.2025
Σαμάνοι από το Περού προβλέπουν για το 2026 ασθένεια για τον Τραμπ, πτώση και αυτοεξορία για τον Μαδούρο και τέλος του πολέμου στην Ουκρανία