E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχιλλέας Μπέος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη λίμνη Κάρλα ‑ «Αλίμονο αν ξαναβρέξει»

Ξεσπά ο Αχιλλές Μπέος για τη ρύπανση στον Παγασητικό Κόλπο - «Υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγkλημα»

Δημοσίευση 22/9/2023 | 14:42

Αχιλλέας Μπέος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη λίμνη Κάρλα ‑ «Αλίμονο αν ξαναβρέξει»

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την περιβαλλοντική ρύπανση που δέχεται ο Παγασητικός μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα νερά της λίμνης και του Πηνειού στον θαλάσσιο κόλπο.

Ο κ. Μπέος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τη θεομηνία και τις τεράστιες καταστρoφές που υπέστησαν η πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και σημείωσε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης: «Το νερό στις Αλυκές είναι μη πόσιμο. Αυτά είναι τα υπεύθυνα λόγια ενός δημάρχου. Η εντολή είναι να λαμβάνονται κάθε τρεις μέρες δείγματα και να κάνουμε ελέγχους. Η μόνη αλήθεια είναι η δική μας και του αρμόδιου υπουργείου. Προστατεύουμε τον κόσμο και λέμε την αλήθεια κι όχι κάποιοι να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση. Μαζεύτηκαν εννέα γιατροί κι ένας χασοδίκης και λέγανε ψέματα στον κόσμο για το νερό. Ντροπή κάποιοι να χαίρονται με τη δυστυχία της πόλης».

Επίσης, ο δήμαρχος Βόλου, αναφερόμενος για το τι συμβαίνει με τη λίμνη Κάρλα, τόνισε: «Τα εδάφη της Μαγνησίας δεν μπορούν να δεχτούν σταγόνα νερού και αλίμονο αν ξαναβρέξει. Πήγα στην Κάρλα κι εκεί έχει δημιουργηθεί μια λίμνη έξω από την Κάρλα με διπλάσιο όγκο νερού και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί και τρία χρόνια να κάνει να φύγει το νερό και το νερό έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα κι έχει τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας. Εδώ υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγkλημα. Σήμερα το πρωί, κι ενώ είχα πάει στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία, σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ζητώ να σταματήσει αυτό το έγkλημα. Τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, αυτά τα λύματα έχουν ροή προς τον Παγασητικό. Τα δείγματα που λήφθηκαν από το λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές έδειξαν ότι οι δείκτες τους είναι πολύ υψηλοί σε κωλοβακτηρίδια κι εντερόκοκκους. Μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Έχω στείλει από την προηγούμενη εβδομάδα εξώδικα κι επιστολές στα αρμόδια υπουργεία, περιφέρεια, διεύθυνση υγιεινής αν δεν πάρουν άμεσα μέτρα τότε είναι ένοχοι. Τώρα πρέπει να κλείσει το θυρόφραγμα στη λίμνη Κάρλα να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού. Θα ζητήσω από τους πολίτες εγώ θα αναλάβω τα έξοδα και ψάχνω δικηγορικό γραφείο για να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και να ζητήσουν αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ όσων έχουν πληγεί τα συμφέροντά τους. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχει προωθηθεί το ζήτημα και να είναι μαζική αγωγή. Δική μου επιλογή να παίρνω τη μάνικα και να πλένω τους δρόμους και να στείλω ένα μήνυμα σε ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι πόσο θα τους πειράξει αν μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους για να πλυθούν οι δρόμοι; Δεν υπάρχει περίπτωση ο Βόλος τα Χριστούγεννα να μη λάμψει».

Τέλος, ο κ. Μπέος έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για την ανασυγκρότηση της πόλης επισημαίνοντας: «Εμείς ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα που είδε η πόλη. Να γυρίσουν οι τουρίστες στην πόλη. Θα πάρετε την απάντηση του κόσμου στις 8 Οκτωβρίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λέρος: Θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον πατέρα του ο 18χρονος ‑ Τον χτυπούσε με σφυρί

Ελλάδα 27.02.2026
Υπήρχε αναφορά και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση

Ασλανίδης για βίντεο Καρυστιανού για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη: «Όσοι γονείς το είδαν σοκαρίστηκαν»

Ελλάδα 27.02.2026
«Η γυναίκα μου έκλαιγε, είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών

Λουτράκι: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριές, τραυματίας ακόμη ένας νεαρός

Ελλάδα 27.02.2026
Ένας 19χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι - Εκτιμάται ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ τους

Ξεναγός συνελήφθη μετά από βίντεο που τον δείχνει να βεβηλώνει 4.000 ετών πυραμίδα στη Σακκάρα της Αιγύπτου

Κόσμος 27.02.2026
Τέθηκε προσωρινά σε αναστολή εργασίας και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή και περισσότερο

Ανοίγει η βεντάλια των φοροελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες

Οικονομία 27.02.2026
Στο 30% η μείωση του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για τους πωλητές λαϊκών αγορών - Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις και ποιοι βγαίνουν εκτός τεκμαρτού εισοδήματος

Λέρος: 18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

Ελλάδα 27.02.2026
O 50χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο συνεργείο του

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία με νέα επιστολή στον ΟΗΕ ‑ Πώς απαντά η Αθήνα

Κόσμος 27.02.2026
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η Αγκυρα πέντε ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Στο «μικροσκόπιο» του ελληνικού FBI η δολιοφθορά στα καλώδια τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στο Πλατύ – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα 27.02.2026
Η βλάβη αποκαταστάθηκε και οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα ώστε να καλυφθούν εκ νέου τα καλώδια με τσιμέντο

Θρίλερ με τη σορό που εντοπίστηκε στη Χαλκιδική: Παραμένει αγνώστων στοιχείων, σήμερα η εξέτασή της από ιατροδικαστή

Ελλάδα 27.02.2026
Tα πρώτα στοιχεία συγκλίνουν στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας

Λόρα: Συνεχής φύλαξη, ψυχολογική αξιολόγηση και οι εξελίξεις για την επιστροφή της στην Ελλάδα

Ελλάδα 27.02.2026
Πώς μετά από σχεδόν δύο μήνες οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τη 16χρονη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είναι ο ερυθηματώδης λύκος που έχει ‑ Γιατί υπάρχει περίπτωση να τη βγάλει από τη φυλακή

Ελλάδα 27.02.2026
Λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο με μπαστούνι