E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπ. Παιδείας: Τα 28 σχολεία που μεταστεγάζονται στη Θεσσαλία λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία Daniel

Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα του νερού θα δίνεται εμφιαλωμένο νερό - Υπάρχει πρόβλεψη για μάσκες προστασίας και αντισηπτικά

Δημοσίευση 22/9/2023 | 14:27

Υπ. Παιδείας: Τα 28 σχολεία που μεταστεγάζονται στη Θεσσαλία λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία Daniel

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 28 από τα σχολεία θα πρέπει να μεταστεγαστούν με βάση τα έγγραφα των δήμων σχετικά με την καταλληλότητα και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων ευθύνης τους.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του πρόκειται για το 2,7% των σχολικών μονάδων της περιφέρειας Θεσσαλίας στο οποίο φοιτούν 1.226 από τους συνολικά 90.181 μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας (1,36%).

Η λίστα που ακολουθεί μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις αποφάσεις των Δήμων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κατάσταση έχει ως ακολούθως:

Α. Θα μεταστεγαστούν προσωρινά σε κτίρια σχολικών μονάδων στον ίδιο ή σε όμορους δήμους και σε πρωινή βάρδια (εκτός δύο περιπτώσεων όπου ρητώς αναφέρεται απογευματινή βάρδια) οι παρακάτω σχολικές μονάδες ή τάξεις σχολικών μονάδων:

Η μεταφορά των μαθητών των παραπάνω σχολείων έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Β. Ακόμα, θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Σχολείο» για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των χωριών Πουρί, Κισσός, Αγ. Δημήτριος και Ανήλιο του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου της Μαγνησίας εξ’αιτίας δυσκολίων μετάβασης των μαθητών λόγω προβλημάτων του οδικού δικτύου.

Το υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε και θα παραχωρηθούν στις σχολικές μονάδες tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του ψηφιακού σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα σταλούν από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Γ. Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους επιχειρούν να εξομαλύνουν όλα τα προβλήματα, ώστε να καταστήσουν εφικτή την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τη μέγιστη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα:
Οι έλεγχοι, εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα, επεκτείνονται στους δρόμους που οδηγούν από και προς αυτά, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί έως τη Δευτέρα οι πιθανές εστίες μόλυνσης κοντά στα σχολεία.

Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις των υγειονομικών αρχών υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα του νερού, υπάρχει μέριμνα ώστε να παρέχεται στους/ις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς εμφιαλωμένο νερό.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα παιδιά, όπου χρειάζεται, να έχουν στη διάθεσή τους μάσκες προστασίας για πάσα χρήση και αντισηπτικά.

Θα υπάρξει μέριμνα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εντός του τρέχοντος σχολικού έτους. Αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΑΙΘΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με τους δασκάλους και τους καθηγητές να είναι έτοιμοι να στηρίξουν μαθησιακά αλλά και ψυχολογικά τους μαθητές. Ήδη, ειδικοί επιστήμονες έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να παρέχουν τη βοήθεια τους, όπου αυτή χρειαστεί.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός: Η απονομή του τέταρτου ευρωπαϊκού, το σήκωσε ο Παπανικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η στιγμή της απονομής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τρέλα στο T-Center!

Final 4 Euroleague 2026: O Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του

E-Daily 1.Hero Χτες
Οι «Ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αντιδράσεις του Αντετοκούνμπο μέσα στο T‑ Center

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA δεν έκρυψε τα συναισθήματά του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον 67χρονο πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόρη του θύματος ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο πατέρας της σταμάτησε να απαντά - Ο γιος ομολόγησε τη δολοφονία - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Euroleague Final Four 2026: Σύλληψη σεκιούριτι γιατί έβαζε κόσμο χωρίς εισιτήριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρας σεκιούριτι, ο οποίος επέτρεπε να μπουν στο γήπεδο άτομα χωρίς εισιτήριο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς

Καλοκαιρινές άδειες 2026: Πόσες μέρες δικαιούστε και πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για εργαζόμενους σε πενθήμερο και εξαήμερο, πώς υπολογίζονται οι ημέρες άδειας και ποιοι δικαιούνται περισσότερες διακοπές

Φθιώτιδα: Αγροτικό έφυγε εκτός δρόμου και έφερε τούμπες καταλήγοντας σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι επιβαίνοντες που βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πώς θα λάβετε έκπτωση στον φόρο ‑ Οι προθεσμίες υποβολής

E-Daily 2.TopNews Χτες
3% έκπτωση για δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου

Ιωάννινα: Νεκρός ποδηλάτης μετά από παράσυρση – Αναζητείται ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, αφήνοντας αβοήθητο τον ποδηλάτη στο οδόστρωμα

«Φωτιά» τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι πότε η προθεσμία και ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έως τις 15 Ιουνίου πρέπει να έχουν καθαριστεί οικόπεδα και ακάλυπτοι χώροι, ενώ αυστηρά πρόστιμα και ακόμη και ποινές φυλάκισης προβλέπονται για όσους δεν συμμορφωθούν

Αποχώρησε κι επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

Πολιτική Χτες
Εδώ και έναν χρόνο είχε παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος.