E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξώδικο Αχτσιόγλου για το «sms στον Τσίπρα» ‑ «Είναι ψευδές και κατασκευασμένο»

Μιλά για κακόβουλη επιδίωξη προκειμένου να εμφανιστεί στα μάτια των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματός ως «πολιτικά αήθης»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2023 | 20:49

Εξώδικο Αχτσιόγλου για το «sms στον Τσίπρα» ‑ «Είναι ψευδές και κατασκευασμένο»

Στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον ιστότοπο 1voice.gr προχώρησε η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, όπως είχε προαναγγείλει χθες στο βίντεο – παρέμβασή της, με την οποία απαντούσε για πρώτη φορά στα σενάρια «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την ίδια και τους συνεργάτες της.

Το παρασκήνιο

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την πλευρά Αχτσιόγλου ήταν δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου την παραμονή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, το οποίο την εμφάνιζε να δείχνει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, διαδραματίζοντας ρόλο υπονομεύτριάς του.

Το εξώδικο

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «στις 16.09.2023 και ώρα 00.00, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, με κακόβουλη επιδίωξη να με εμφανίσετε στα μάτια των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματός μας ως πολιτικά αήθη και έτσι να τους επηρεάσετε δυσμενώς έναντί μου εν όψει της επικείμενης ψηφοφορίας, αναρτήσατε στο διαδίκτυο και ειδικότερα στον ιστότοπό σας https://1voice.gr/ ψευδές, συκοφαντικό, αναπόδεικτο και άκρως προσβλητικό για εμένα δημοσίευμα με τίτλο: «Έφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε». Όπως τονίζει, στο επίμαχο δημοσίευμα, αναγράφεται «ψευδώς και εις γνώση του ψεύδους από τον δεύτερο εξ υμών, ότι δήθεν στις 29.06.2023, λίγες ημέρες μετά το οδυνηρό για το κόμμα μας αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, πίεζα τον πρώην πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και μάλιστα ότι τάχα του απέστειλα μήνυμα (sms) με το οποίο του ζητούσα να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικότερα, ισχυριστήκατε ψευδώς και διαδώσατε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Το sms της Αχτσιόγλου στον Αλέξη.

Σήμερα, αφού έχω πλέον τσεκάρει δημοσιογραφικά το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω το sms της κ. Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα. Με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Κανένα τέτοιο μήνυμα (sms) ούτε αποκαλύψατε ούτε παρουσιάσατε στο ψευδές και συκοφαντικό κατά τίτλο και περιεχόμενο ως άνω δημοσίευμα σας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού γνωρίζετε πολύ καλά οτι τέτοιο μήνυμα (sms) δεν υπήρξε ποτέ» υποστηρίζει η υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος, συμπληρώνοντας πως «για να επιτύχετε τον διττό σας στόχο που συνίστατο στην απαξίωση της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου διαδρομής καθώς και στην παραπλάνηση των μελών και των ψηφοφόρων μας, προχωρήσατε σε ευρεία διάδοση του ψευδούς ισχυρισμού σας, αναρτώντας το δημοσίευμά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι επιτύχατε την αναδημοσίευσή του και διευρύνατε τους αποδέκτες του σε απροσδιόριστα μεγάλο αριθμό».

«Εν συνεχεία, επιδεικνύοντας αμετανόητη προσήλωση στον συκοφαντικό σας στόχο, επανήλθατε ο δεύτερος εξ υμών με νέα δημοσιεύματα, τα οποία αναρτήσατε στον ιστότοπό της πρώτης εξ υμών και ειδικότερα στις 18.09.2023 και ώρα 08.00, επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών, αναρτήσατε άρθρο του ίδιου συντάκτη σας με τίτλο « Κ. Αχτσιόγλου το SMS σας το έδειξε ο λαός» ενώ στις 19.09.2023 και ώρα 15.51 σε άρθρο σας με τίτλο « Κ. Αχτσιόλγου δεν φοβήθηκα Φρουζήδες και Μηλιώνηδες εσένα θα φοβηθώ;» συνεχίζατε να διαδίδετε τα ίδια ψευδή γεγονότα» προσθέτει η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ υπογραμμίζει ότι «ως άριστα γνωρίζετε, το γεγονός αυτό που θριαμβευτικά «αποκαλύπτετε» είναι ψευδές και κατασκευασμένο για να με παρουσιάσει ως υπονομεύτρια του πρώην Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα τον οποίο επίσης επιχειρείτε να απαξιώσετε πολιτικά, αφού τον εμφανίζετε ως άβουλο και ετεροκατευθυνόμενο».

Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει στο εξώδικό της πως «ο Αλέξης Τσίπρας, εγώ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ συμπορευτήκαμε στο δρόμο των κοινών μας αξιών και εργαστήκαμε αγόγγυστα για να βγάλουμε την Ελλάδα στο φως. Εμείς έχουμε μετρηθεί σε δύσκολες μάχες και υπηρετήσαμε από κοινού το Κοινό Καλό. Για το λόγο αυτό, ως άριστα γνωρίζετε, παρά τις αναληθείς διαδόσεις σας περί του αντιθέτου, σε αλλεπάλληλες συζητήσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησα να τον μεταπείσω ώστε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έχοντας την πεποίθηση ότι μαζί θα ξεπερνούσαμε τη δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας και για τον ίδιο προσωπικά», θεωρώντας ως εκ τούτου τη συμπεριφορά του ιστοτόπου «παράνομη ως συκοφαντική και επιπλέον συνιστά αφόρητη προσβολή της προσωπικότητας μου», όπως λέει, προσβάλλοντας «τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, καθώς επιχειρείτε να μειώσετε το κύρος τόσο του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα όσο και το δικό μου τη στιγμή που διεξάγεται η κρίσιμη αναμέτρηση για την ανάδειξη Προέδρου και για το μέλλον της παράταξης», καταλήξει η κ. Αχτσιόγλου.

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την συκοφαντική επίθεση που εξαπολύετε εναντίον μου» αναφέρει η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και συνεχίζει, λέγοντας πως «να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη από εμένα και από τα χιλιάδες μέλη και του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.», με νέο δημοσίευμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρυλική πρόκριση: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με 2‑0 επί της Αστον Βίλα

Αθλητικά Νέα 10.05.2024
Νίκησε ξανά, με 2-0 αυτή τη φορά, την Αστον Βίλα

«Γάζωσαν» ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο στον Βύρωνα – Ενας νεκρός και μία τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Κατά τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ζευγαριού που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο πατέρας που χτύπησε την 13χρονη κόρη του επειδή βγήκε αργά το βράδυ

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών αλλά αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς δέκα ευρώ ημερησίως και έτσι, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος

Η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους να πολεμήσουν, γιατί δεν βρίσκει στρατιώτες

Κόσμος Χτες
Οι περιορισμοί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός

Εκεχειρία Ισραήλ ‑ Χαμάς: Αποχώρησαν από το Κάιρο οι αντιπροσωπείες των δύο δυνάμεων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των μεσολαβητών

Θεσσαλονίκη: Ξαφνικό μπουρίνι με χαλάζι μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια

Ελλάδα Χτες
Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους λόγω του όγκου του νερού

ΗΠΑ: Η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία

Κρεμάστηκε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

«Κάποιο λάθος έγινε»: Τι λέει ο ιερέας του ναού για τους 37 που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τη βραστή προβατίνα

Ελλάδα Χτες
«Εγώ δεν είχα συμπτώματα. Αυτό το έθιμο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια»

Αγρια γιούχα και «Free Palestine» από το κοινό στην εμφάνιση της εκπροσώπου του Ισραήλ στον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Κόσμος Χτες
Δεν πέρασαν οι απαγορεύσεις της EBU για τις παλαιστινιακές σημαίες