E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της

«Δεν θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι» δηλώνει φίλη της δοκίμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2023 | 18:16

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της

«Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη» δηλώνει η μητέρα της άτυχης 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα για τη στιγμή που η κόρη της εμφάνισε τα πρώτα σημάδια ασθένειας, δηλαδή λίγο πριν από τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας.

Την ώρα που η Κως θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο της δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία στο πρώτο της ταξίδι υπέστη λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού, η μητέρα της 20χρονης μίλησε στον Alpha.

«Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή. Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει, εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νομίζαμε ότι ήταν αλλεργία. Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη. Είχε κάνει και εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, φίλη της 20χρονης δοκίμου, ανέφερε ότι η άτυχη κοπέλα «δε θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι. Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες, μας στέλνουν σε ελληνικές με πολλές εξετάσεις, εξονυχιστικές και αποκλείεται να είχε κάτι πριν φύγει».

Όσα έχουν γίνει γνωστά για τον θάνατο της 20χρονης

marianna-tsigka-emporiko-naftiko-1

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή της από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία πιθανολογείται πως προκλήθηκε μετά από τσίμπημα από κουνούπι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

Η 20χρονη προτού διαπιστωθεί ο θάνατός της πέρασε μία «Οδύσσεια» με τους γιατρούς να μην μπορούν να εντοπίσουν τι είναι αυτό που έκαμψε το σθένος του νέου κοριτσιού.

Η άτυχη Μαριάννα, όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ταξίδι, με προορισμό την Ινδία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά.

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί. Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Screenshot_948

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα,

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση