E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της

«Δεν θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι» δηλώνει φίλη της δοκίμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2023 | 18:16

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της

«Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη» δηλώνει η μητέρα της άτυχης 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα για τη στιγμή που η κόρη της εμφάνισε τα πρώτα σημάδια ασθένειας, δηλαδή λίγο πριν από τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας.

Την ώρα που η Κως θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο της δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία στο πρώτο της ταξίδι υπέστη λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού, η μητέρα της 20χρονης μίλησε στον Alpha.

«Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή. Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει, εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νομίζαμε ότι ήταν αλλεργία. Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη. Είχε κάνει και εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, φίλη της 20χρονης δοκίμου, ανέφερε ότι η άτυχη κοπέλα «δε θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι. Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες, μας στέλνουν σε ελληνικές με πολλές εξετάσεις, εξονυχιστικές και αποκλείεται να είχε κάτι πριν φύγει».

Όσα έχουν γίνει γνωστά για τον θάνατο της 20χρονης

marianna-tsigka-emporiko-naftiko-1

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή της από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία πιθανολογείται πως προκλήθηκε μετά από τσίμπημα από κουνούπι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

Η 20χρονη προτού διαπιστωθεί ο θάνατός της πέρασε μία «Οδύσσεια» με τους γιατρούς να μην μπορούν να εντοπίσουν τι είναι αυτό που έκαμψε το σθένος του νέου κοριτσιού.

Η άτυχη Μαριάννα, όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ταξίδι, με προορισμό την Ινδία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά.

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί. Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Screenshot_948

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα,

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος 07.04.2026
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος 07.04.2026
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος 07.04.2026
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science 07.04.2026
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα 07.04.2026
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος 07.04.2026
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία 07.04.2026
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος 07.04.2026
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science 07.04.2026
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο