E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακρίτα: Υστερόγραφο με αιχμές για Αχτσιόγλου ‑ «Μαζεύτηκαν αρκετά, κορυφώθηκαν τη βραδιά των εκλογών»

Με νεότερη ανάρτησή της, η Έλενα Ακρίτα ανέλυσε γιατί αποφάσισε να μη στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου

Δημοσίευση 19/9/2023 | 14:14

Ακρίτα: Υστερόγραφο με αιχμές για Αχτσιόγλου ‑ «Μαζεύτηκαν αρκετά, κορυφώθηκαν τη βραδιά των εκλογών»

Νέα ανάρτηση «υστερόγραφο» όπως τη χαρακτήρισε, στη δήλωση στήριξής της στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, αφήνοντας αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία υποστήριξε στον πρώτο γύρο.

«Μαζεύτηκαν αρκετά τα οποία και κορυφώθηκαν με τη δήλωσή της τη βραδιά των εκλογών» έγραψε η κυρία Ακρίτα, λέγοντας ότι δεν είχε αποσύρει τη στήριξή της «όταν η υποψήφια Πρόεδρος έκανε δήλωση ίσων αποστάσεων για τους δημοσιογράφους - να μην τους αδικούμε για να μη μάς αδικούν».

Έχω πληρώσει με την παραίτηση μου από τα ΝΕΑ αυτή την…ανοχή: όταν «συνάδελφοι» έγραφαν τερατώδη ψεύδη για το σπίτι του Τσίπρα κι εγώ επέμενα στην αλήθεια περί ενοικίου, βρόντηξα την πόρτα κι έφυγα. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, για μένα είχε κόστος ψυχικό κι επαγγελματικό.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στον δημοσιογραφικό κλάδο. Κι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Καμία ανοχή σε εξισορροπιστικές πρακτικές που μάς βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Καμία όμως. Γιατί μερικοί από μας αυτές τις συμψηφιστικές αντιλήψεις τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Και τις έχουμε πληρώσει πανάκριβα», έγραψε στην ανάρτησή της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Νωρίτερα με μία ανάρτησή της στο Facebook το πρωί της Τρίτης, η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε τη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του β΄γύρου εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εξήγησε τον λόγο που δε στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, όπως ήταν η αρχική της επιλογή.

Όπως υπογραμμίζει: «Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου».

«Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου τη βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.
Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δε μάς αρέσουν τα νούμερα», προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη – κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία. Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν. Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριέρα, αλλά για να προσφέρω ό, τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων για την παραλία όπου άντρες ‑ γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ένα ζευγάρι από το Μιλάνο πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση στην Τεργέστη

Θα έχουν φέτος τα νησιά γιατρούς; Στο παρά πέντε η στελέχωση ‑ Έκτακτες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Συναγερμός στα νησιά λίγο πριν κορυφωθεί το καλοκαίρι – Αγώνας δρόμου για γιατρούς και ασθενοφόρα

Σοκαριστικό δυστύχημα στο Νιού Τζέρσει: Αυτοκίνητο παρέσυρε και πέταξε στον αέρα δύο γυναίκες που περνούσαν διάβαση

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι δύο γυναίκες επέστρεφαν από σπίτι στο σπίτι στο οποίο είχαν πάει για να δουν αγώνα του Μουντιάλ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Κόσμος Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

Ελλάδα Χτες
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια