E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελένη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν καταδικασμένοι οι δολοφόνοι της

Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του, τελεσιδίκως καταδικάσθηκαν ομόφωνα σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2023 | 11:26

Ελένη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν καταδικασμένοι οι δολοφόνοι της

Την απόρριψη των αιτήσεων αναιρέσεως των δυο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρότεινε στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Κovτακτσή.

Ειδικότερα, στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (πρόεδρος η Ελένη Κατσούλη και εισαγγελέας η Ελένη Κovτακτσή) συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναιρέσεως που έχουν καταθέσει τόσο ο 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος συγκατηγορούμενος του οι οποίοι ομόφωνα (δικαστές και ένορκοι) καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, τελεσιδίκως ομόφωνα καταδικάσθηκαν σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η Κovτακτσή πρότεινε να απορροφηθούν οι λόγοι αναίρεσης που προέβαλλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία.

Οι δυο καταδικασθέντες υποστήριξαν, μεταξύ των άλλων ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της οικογένειας Τοπαλούδη τάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση, σημειώνοντας πως η σχετική απόφαση φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας, κατά τη δίκη των δυο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Αντίθετα, οι συνήγοροι των δυο καταδικασθέντων υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσης που περιλαμβάνονται στην σχετική αίτηση των εντολέων τους και ζήτησαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

Τέλος, αναμένεται, μέσα στο επόμενο διάστημα, η απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Καμπανάκι από τον Σάκη Αρναούτογλου ‑ «Προσοχή σε 2 περιοχές τις επόμενες ημέρες»

Καιρός 17.11.2025
Για «εμμονική» κακοκαιρία κάνει λόγο ο έμπειρος προγνώστης

Temu και Shein: Πότε κλείνει το «παράθυρο» των αφορολόγητων δεμάτων

Κόσμος 17.11.2025
Τι αλλάζει για τον καταναλωτή

«Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να μείνω μόνος μαζί της» έλεγε ο 9χρονος για τη μητέρα του που τον μαχαίρωσε

Κόσμος 17.11.2025
Η δολοφονία του 9χρονου από την 55χρονη Ουκρανή μητέρα του έχει συγκλονίσει την Ιταλιά

Νωρίτερα πληρώνονται φέτος συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων

Οικονομία 17.11.2025
Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Απόφαση του ΣτΕ αλλάζει τις αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 17.11.2025
Η ΑΑΔΕ «σκανάρει» τα συμβόλαια

Οι διάλογοι που ξεσκέπασαν τον ρόλο της αθλήτριας στην εγκληματική οργάνωση

Ελλάδα 17.11.2025
«Αφησα τα λεφτά σπίτι, να πάω να τα πάρω;»

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Δευτέρα (17/11) ‑ Η ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό, με αφορμή τον εορτασμό της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Τουρκικά F‑16 πέταξαν πάνω από την Πράσινη Γραμμή ‑ Παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, με τις οποίες επαναλαμβάνεται το αφήγημα περί «δύο κρατών»

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Κόσμος Χτες
Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων