E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κουβανός Ironman που σταμάτησε την πυγμαχία μετά από μια τραγωδία

Πλέον είναι περισσότερο performer και διάσημος στα social media

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/9/2023 | 00:42

Ο Κουβανός Ironman που σταμάτησε την πυγμαχία μετά από μια τραγωδία
collage

Ο Lino Tomasén, ένας 32χρονος καλλιτέχνης του δρόμου, γνωστός ως «Ο Κουβανός Ironman», χτυπά τον εαυτό του με ένα βαρύ σφυρί περίπου 1.000 φορές την ημέρα.

Ο αποκαλούμενος Κουβανός Ironman κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης το 2020, όταν ένα βίντεο που τον δείχνει να χτυπά τα μπράτσα και τους αγκώνες του σε τσιμεντένιους τοίχους έγινε viral.

Από τότε, η φήμη του αυξάνεται σταθερά. Αυτές τις μέρες, έχει πάνω από 100.000 followers στο Instagram και βγάζει τα προς το ζην κάνοντας παραστάσεις δρόμου στις οποίες δείχνει την απίστευτη δύναμή του.

Τις περισσότερες φορές κάνει push-ups με ένα άλλο άτομο στην πλάτη του και χρησιμοποιεί ένα μεγάλο σφυρί για να χτυπήσει τους καρπούς και τις κνήμες του ή βάζει κάποιον άλλο να το κάνει για να αποδείξει ότι η δοκιμασία δεν είναι σικέ.

Ο Ironman ισχυρίζεται ότι άρχισε να προετοιμάζει το σώμα του χτυπώντας τον εαυτό του με ένα σφυρί όταν ήταν μόλις 15 ετών. Από τότε έχει αντέξει εκατομμύρια χτυπήματα σφυριού και ισχυρίζεται ότι έχει ανοσία στον πόνο. Αλλά γιατί κάποιος να αρχίσει να χτυπά τον εαυτό του με ένα σφυρί; Λοιπόν, ο Tomasén το έκανε για να προετοιμάσει το σώμα του για την πυγμαχία, μια καριέρα που έκτοτε άφησε πίσω του.

«Είχα 27 αγώνες που κέρδισα με νοκ άουτ στο Μεξικό, αλλά αποσύρθηκα γιατί στον τελευταίο αγώνα, δυστυχώς έσπασα το κρανίο ενός αντιπάλου και πέθανε ακαριαία», είπε ο Κουβανός Ironman στο Reuters. «Τα χρήματα που κέρδισα στους αγώνες μου, υπολογίζοντας το ποσό των περίπου 100 χιλιάδων δολαρίων, τα έδωσα στην οικογένειά του και υποσχέθηκα να μην ξαναπαλέψω ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Κάθε μέρα σχεδόν δύο παιδιά ‑ 881 άνθρωποι σε έναν χρόνο: Το trafficking στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Το έγκλημα που κρύβεται σε κοινή θέα

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.