E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NASA: Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο τα UFO

«Αν ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν, τότε η απάντηση είναι ‘ναι’» είπε ο Διοικητής, Μπιλ Νέλσον

Δημοσίευση 14/9/2023 | 18:28

NASA: Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο τα UFO
@NASA

Τα πρώτα ευρήματα της έκθεσης για τα UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα (UAP), όπως επισήμως αποκαλούνται, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (14/09) η NASA, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση και ότι δεν γνωρίζει τι είναι.

Οι ανακοινώσεις:

Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον άρχισε αναφερόμενος στη θέαση από πιλότους αντικειμένων που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν στον ενάεριο χώρο των ΗΠΑ". Ωστόσο "τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί" και παραδέχτηκε ότι "ελάχιστα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα".

Εξήγησε ότι η διαστημική υπηρεσία "αναζητά σημάδια ζωής" τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Πρόσθεσε ότι τα UAP έχουν "παγκόσμια γοητεία" αλλά οι περισσότερες παρατηρήσεις έχουν "πολύ περιορισμένα δεδομένα", γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ερωτηθείς πώς μπορεί η NASA να προσδιορίσει τι δεν είναι τα UAP, αν δεν γνωρίζει τι είναι, ο επικεφαλής του οργανισμού απάντησε: "Η NASA δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση αλλά δεν γνωρίζουμε τι είναι τα UAP".

Εξέφρασε, επισης, τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.

Συνεχίζοντας, ο Μπιλ Νέλσον ανακοίνωσε ότι η NASA "για πρώτη φορά λαμβάνει συγκεκριμένη δράση για να εξετάσει σοβαρά τα UAP" και ότι δημιουργείται θέση διευθυντή έρευνας UAP για να παρακολουθήσει το έργο που έγινε από την ανεξάρτητη μελέτη και θα είναι επιφορτισμένος με την "ανάπτυξη και την εφαρμογή του οράματος της NASA για την έρευνα UAP". Μάλιστα το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε, καθώς όπως είπαν οι εκπρόσωποι του διαστημικού οργανισμού των ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για απειλές.

Ο βοηθός αναπληρωτής διοικητής, Νταν Έβανς υποστήριξε ότι "στη NASA δεσμευόμαστε να χαρτογραφήσουμε το αχαρτογράφητο" και πρόσθεσε: "Η παρουσία UAP εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του ουρανού μας και είναι υποχρέωση αυτού του έθνους να καθορίσει εάν αυτά τα φαινόμενα αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την ασφάλεια του εναέριου χώρου".

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε λόγος και για τα υποτιθέμενα "μη ανθρώπινα" πτώματα που βρέθηκαν στο Μεξικό, με τον επικεφαλής της μελέτης, Ντέβιντ Σπέργκελ να δηλώσει ότι έχει δει μόνο αναφορές στην πλατφόρμα X και ότι "δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων".

Τι αναφέρει η έκθεση

Την έκθεση ετοίμασε η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ. Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων.

Η ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές για να προχωρήσει σε συστάσεις στην έκθεση. Σημειώνεται στην έκθεση ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.

Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν στην έκθεση ότι η ανάλυση των δεδομένων για τα UAP παρεμποδίζεται από την έλλειψη πολλαπλών μετρήσεων και βασικών δεδομένων. Εμπόδιο στην συλλογή δεδομένων για τα φαινόμενα UAP αποτελούν οι «αρνητικές αντιλήψεις γύρω από την αναφορά των UAP» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν το ζωτικό ρόλο της συμμετοχής της NASA «στη μείωση του στίγματος».

Επίσης, ζητούν να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της NASA «ως μέρος μιας ισχυρής και συστηματικής στρατηγικής απόκτησης δεδομένων εντός του πλαισίου ολόκληρης της κυβέρνησης» και προσθέτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν UAP, μέσα σε τεράστια σύνολα δεδομένων.

Η μελέτη συνιστά στη NASA να χρησιμοποιήσει τους πόρους ανοικτού κώδικα, την εκτεταμένη τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη της, τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, τις εμπορικές και ομοσπονδιακές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ισχυρού συνόλου δεδομένων για την κατανόηση των μελλοντικών φαινομένων.

Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στη συμμετοχή του κοινού ως «κρίσιμη πτυχή της κατανόησης των UAP», μέσω της αύξησης των προσπαθειών συλλογής δεδομένων με χρήση σύγχρονων τεχνικών crowdsourcing, από πολίτες- παρατηρητές σε όλο τον κόσμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια προειδοποιεί τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές: «Διαλυθείτε οικειοθελώς…»

Κόσμος Χτες
Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, δεν κάνουν πίσω οι φοιτητές-διαδηλωτές

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος πέθανε από γρίπη των πτηνών

Κόσμος Χτες
Ήταν το πρώτο κρούσμα σε αυτά τα θηλαστικά

Οριστικό: Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρη θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Δίκη Μάτι: Ελεύθεροι χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ οι καταδικασθέντες

Ελλάδα Χτες
Ελεύθεροι χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ βρίσκονται οι έξι καταδικασμένοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 vεκρούς

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου ‑ Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Ελλάδα Χτες
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή

Οικονομία Χτες
Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς ‑ Χωρίς πλοία η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργiα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική Χτες
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι