E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο γιατρός άλλαξε το βιολογικό της φύλο και έμαθε την τρομερή αλήθεια στα 22 της

Γεννήθηκε αγόρι, αλλά ο γιατρός .. είχε άλλη γνώμη!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 13/9/2023 | 00:30

Ο γιατρός άλλαξε το βιολογικό της φύλο και έμαθε την τρομερή αλήθεια στα 22 της
Nextweb Studio

Μια 37χρονη μίλησε δημόσια για τη δοκιμασία που πέρασε, αφού ανακάλυψε ότι γεννήθηκε αγόρι και την άλλαξαν σε κορίτσι όταν ήταν μόλις δύο ημερών.

Η Sophie Ottaway γεννήθηκε με μια σειρά από περίπλοκα προβλήματα υγείας που οδήγησαν τους χειρουργούς να αποφάσισαν να τη μετατρέψουν παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε αγόρι. Οι γιατροί αφαίρεσαν το πέος και τους όρχεις της και είπαν στη μητέρα και στον πατέρα της ότι έπρεπε να το κρατήσουν μυστικό από τη Sophie και να μεγαλώσουν τον γιο τους ως κορίτσι.

Η Sophie ανακάλυψε τυχαία σε ένα χειρουργείο στα 22 της ότι δεν ήταν κορίτσι και είχε αρχικά γεννηθεί αγόρι. Τώρα, 37 ετών, η Sophie, η οποία εμφανίστηκε σε μια  συνέντευξη με τον Mark Dolan στο GB News εξήγησε την απόφασή της να βγει και να μιλήσει δημόσια, αφού εμπνεύστηκε από την ιστορία του David Reimer, ενός δίδυμου αγοριού που λόγω επιπλοκών στο πέος κατά τη γέννηση, αναγκάστηκαν οι γιατροί να του κάνουν φυλομετάβαση.

Η μητέρα της, Karen, δήλωσε: «Ως γονιός έψαχνα την κατάλληλη ευκαιρία να της το πω. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα έκανε μια ερώτηση και τότε δεν θα της έλεγα ψέματα. "Γιατί είμαι έτσι;", "Γιατί με ελκύουν οι γυναίκες;", αλλά το θέμα δεν τέθηκε ποτέ.»

Στη συνέχεια, όταν ήταν 22 ετών, ήρθε η επίσκεψη στον γιατρό και η αποκάλυψη της αλήθειας. Η πρώτη αντίδρασή της ήταν οργή. «Αλλά μου απάντησε επίσης σε πολλά ερωτήματα. Θεέ μου, αυτό εξηγεί τα πάντα – τα χάπια, τις ορμόνες, γιατί μου αρέσουν τα κορίτσια στο σχολείο και όχι τα αγόρια. Αλλά μετά από αυτό ακολούθησα κάποια πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Ήμουν νέα και δεν μπορούσα να επεξεργαστώ τόσο πολύ πόνο. Ο μόνος τρόπος που μπορούσα να τον αντιμετωπίσω ήταν να βάλω το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μην το σηκώσω ποτέ. Σκέφτηκα ότι ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μπορέσω να το αντιμετωπίσω, αλλά εν τω μεταξύ δε μίλησα γι’ αυτό σε κανέναν από τους φίλους μου, δε μίλησα γι’ αυτό στους γονείς μου, απλά συνέχισα να τσακίζομαι πίνοντας και πέφτοντας στην κοκαΐνη» λέει η Sophie.

Στα τέλη του 2019, η Sophie βρισκόταν στο ναδίρ. Όμως τότε ήρθε το lockdown και οι πειρασμοί άρχισαν να απομακρύνονται. Οι παμπ έκλεισαν, τα ξενοδοχεία έκλεισαν και η Sophie δούλευε από το σπίτι. Τότε ένας φίλος της είχε μια πολύ τρομακτική εμπειρία με την κοκαΐνη και η Sophie έπρεπε να τον πάει στο νοσοκομείο. Αυτό την τρόμαξε πολύ και σταμάτησε τη χρήση. Έπειτα αρρώστησε βαριά και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μέσα της μια μάζα 25 εκατοστών.

«Λίγες μέρες αργότερα, οι γιατροί στο Hall μου πρότειναν μια διαδικασία που ήθελαν να κάνουν για να προσπαθήσουν να αποστραγγίσουν τη μάζα μέσω του ορθού, αλλά ένας άλλος χειρουργός ήταν κάθετα ενάντιος σε αυτό. Μετά από όλα τα ψέματα που μου είχαν πει στο NHS, σε συνδυασμό με την αδυναμία όλων να κατανοήσουν την ανατομία μου – την οποία αυτοί είχαν δημιουργήσει – αποφάσισα ότι η ασφαλέστερη επιλογή ήταν να φύγω. Αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου», αναφέρει η Sophie.

Η Sophie αρνήθηκε περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει το αρχικό της φύλο. «Δεν υπήρξε ποτέ ούτε μια στιγμή που να μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να ξαναγυρίσω πίσω», λέει.

Πλέον, αντιμετωπίζει φιλοσοφικά όσα της συνέβησαν. «Και μόνο η διαδικασία είναι μια εμπειρία απίστευτης κάθαρσης. Πιστεύω ακλόνητα πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον», ολοκληρώνει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949