E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H επίσημη βιογραφία του Elon Musk κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Δείτε πρώτοι τα πολυαναμενόμενα βιβλία που κυκλοφορούν στις 12 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 11/9/2023 | 12:26

H επίσημη βιογραφία του Elon Musk κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ο πρώτος μήνας της νέας σεζόν είναι εδώ και για να τον υποδεχθούμε δυναμικά, σας παρουσιάζουμε τα νέα βιβλία που κυκλοφορούν αύριο, 12 Σεπτεμβρίου, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και θα μας συντροφεύουν το φθινόπωρο.

Elon Musk «Η επίσημη βιογραφία», του Walter Isaacson

Η επίσημη βιογραφία του Elon Musk κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Για δύο χρόνια, ο Walter Isaacson έγινε η σκιά του Elon MuskΤο αποτέλεσμα;

Μια απροσδόκητα μύχια ιστορία για τον πλέον συναρπαστικό και αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας, που παραβιάζοντας κανόνες έχει οδηγήσει τον κόσμο στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, της εξερεύνησης του διαστήματος από ιδιώτες και της τεχνητής νοημοσύνης.

Α, στην πορεία εξαγόρασε και το Twitter.

Ο Walter Isaacson, συγγραφέας των βιογραφιών των Jennifer Doudna (Ο κώδικας της ζωής, εκδόσεις Κλειδάριθμος), Leonardo da Vinci, Steve Jobs, Albert Einstein, και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων, επιστρέφει με μια αποκαλυπτική ιστορία γεμάτη εκπληκτικές αφηγήσεις για θριάμβους και θύελλες, που θέτει το ερώτημα: Άραγε οι δαίμονες,  η κινητήριος δύναμη του Musk, είναι αυτό που οδηγεί στην καινοτομία και την πρόοδο;

Όταν ο Elon Musk ήταν ακόμα παιδί στη Νότια Αφρική, έτρωγε συχνά ξύλο από νταήδες. Μια μέρα άρχισαν να τον κλοτσούν ανελέητα στο κεφάλι. Έμεινε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Οι σωματικές ουλές όμως ήταν ασήμαντες μπροστά στις συναισθηματικές που του είχε προκαλέσει ο πατέρας του, ένας μηχανικός, πανούργος, χαρισματικός οραματιστής. Όταν ο Elon επέστρεψε στο σπίτι, ο πατέρας του τον επέπληξε. «Στεκόμουν για μία ώρα, ενώ μου φώναζε και με αποκαλούσε ηλίθιο και άχρηστο», θυμάται ο Elon.

Ο πατέρας του θα επηρέαζε καθοριστικά την ψυχοσύνθεσή του. Ο Elon εξελίχθηκε σε έναν σκληρό αλλά ευάλωτο άντρα - παιδί με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στον κίνδυνο, δίψα για δράματα, την επική αίσθηση ότι είχε κάποια αποστολή και μια μανιώδη ένταση που ήταν ανάλγητη και μερικές φορές καταστροφική.

Στις αρχές του 2022 – έναν χρόνο αφού η SpaceX εκτόξευσε τριάντα έναν πυραύλους, η Tesla πούλησε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα και ο ίδιος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη – ο Musk μίλησε θλιμμένος για τον καταναγκασμό του να προκαλεί δράματα. «Πρέπει να αλλάξω νοοτροπία, να μην είμαι συνεχώς σε λειτουργία αντιμετώπισης κρίσεων, κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ή, μάλλον, σε όλη μου τη ζωή», είπε.

Ήταν ένα καυστικό σχόλιο, όχι ένας ειλικρινής στόχος. Ακόμη και όταν έδινε την υπόσχεση, αγόραζε κρυφά μετοχές του Twitter, της υπέρτατης παιδικής χαράς του κόσμου. Με τα χρόνια, όποτε ένιωθε απελπισμένος, θυμόταν την εποχή που ήταν θύμα εκφοβισμού στην παιδική χαρά. Τώρα είχε την ευκαιρία να αγοράσει την παιδική χαρά.

Για δύο χρόνια, ο Walter Isaacson είχε γίνει η σκιά του Musk, παρακολουθούσε τις συναντήσεις του, τον συνόδευε στα εργοστάσιά του και περνούσε ώρες παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα είναι μια αποκαλυπτική προσωπική ιστορία, ειπωμένη εκ των έσω, γεμάτη απίθανα περιστατικά για θριάμβους και θύελλες, που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: Μήπως οι δαίμονες στο μυαλό του Musk οδηγούν στην καινοτομία και την πρόοδο;

«Twisted lies», της Ana Huang

Το τέταρτο βιβλίο της εθιστικής σειράς Twisted!

Γοητευτικός, επικίνδυνος και τόσο έξυπνος, που δεν κρύβεται, ο Κρίστιαν Χάρπερ είναι ένα τέρας ντυμένο με το άψογο κοστούμι ενός τζέντλεμαν. Ελάχιστα τον νοιάζει η ηθική και ακόμη λιγότερο η αγάπη, όμως δεν μπορεί να αρνηθεί την παράξενη έλξη που νιώθει για τη γυναίκα που ζει στον από κάτω όροφο.
Είναι το αντικείμενο των πιο σκοτεινών πόθων του, ο μόνος γρίφος που δεν μπορεί να λύσει. Και όταν του δίνεται η ευκαιρία να την πλησιάσει, παραβιάζει τους κανόνες του για να της προσφέρει μια συμφωνία που δεν μπορεί να αρνηθεί.
Κάθε τέρας έχει την αδυναμία του. Εκείνη είναι η δική του. Η εμμονή του. Ο εθισμός του. Η εξαίρεση στον κανόνα του.

Γλυκιά, ντροπαλή και εσωστρεφής παρά τη φήμη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Στέλλα Αλόνσο είναι μια ρομαντική γυναίκα που κρατά την καρδιά της κλειστή. Κάνοντας δύο δουλειές, δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση για σχέση. Όταν όμως μια απειλή από το παρελθόν της την οδηγεί στην αγκαλιά – και στο σπίτι – του πιο επικίνδυνου άντρα που έχει γνωρίσει ποτέ, μπαίνει στον πειρασμό να αφεθεί να νιώσει κάτι για πρώτη φορά μετά από καιρό. Γιατί, παρά την ψυχρή του φύση, ο Κρίστιαν την κάνει να νιώθει τα πάντα όταν είναι μαζί του. Παθιασμένη. Ασφαλής. Πραγματικά ποθητή. Η αγάπη τους είναι μπλεγμένη με μυστικά και ποτισμένη με ψέματα… Και όταν η αλήθεια τελικά αποκαλύπτεται, κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα.

«Πώς να φτάσεις στην κορυφή -
Κάνε την αποτυχία επιτυχία», της Μαρίας Χατζηστεφανή

Η διαδρομή προς την κορυφή δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή.

Μετά το βιβλίο της Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες, η Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύ-τρια της Rodial Group και επενδύτρια της σειράς του Ant1, Dragons’ Den, μοιράζεται μαζί μας όλα όσα την εμπνέουν και την παρακινούν με στόχο να δώσει ώθηση στα δικά μας όνειρα.

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια χτίζοντας τη δική της καινοτόμο αυτοκρατορία ομορφιάς, η Μαρία Χατζηστεφανή (@mrsrodial) γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις κίνητρα και να προχωράς, ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την αυτοαμφισβήτηση, την απόρριψη και τις απροσδόκητες αποτυχίες.

Τελειοποιώντας τη φιλοσοφία του «πώς να φτάσεις στην κορυφή» μοιράζεται τα μάντρα που την παρακινούν, χρήσιμες συμβουλές ζωής αλλά και μυστικά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Μάθε πώς:
• θα δημιουργήσεις έναν πίνακα με όλα όσα σε εμπνέουν
• θα σχεδιάσεις μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα
• θα δικτυωθείς με στόχο την επιτυχία… αλλά και πολλά άλλα

Η Μαρία πιστεύει ότι, αξιοποιώντας την ορμή και την ενέργειά σου, μπορείς να πετύχεις.

Αρκεί να ακολουθήσεις τους εξής τρεις χρυσούς κανόνες:
Βάλε στόχους, σχεδίασε την πορεία σου και φτάσε στην κορυφή!

Ένα βιβλίο που θα σε εμπνεύσει και θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι!

«Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου - Επτά βήματα για την προσωπική επιτυχία», του John Martin

Ονειρεύεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό στη ζωή σας;

Θα θέλατε να σχεδιάσετε σωστά την επόμενη κίνησή σας;
Ελπίζετε να ιδρύσετε τη δική σας επιχείρηση;
Λυπάστε που δεν ασκείστε τακτικά;
Αν ναι, το «Ενδυναμώστε τον εαυτό σας» είναι το κατάλληλο βιβλίο για εσάς.


Σε αυτή την εμπεριστατωμένη ανάλυση της νοοτροπίας και των επιλογών που οδηγούν στην αυτοπραγμάτωση, θα μάθετε πώς να εντοπίσετε τα δυνατά σημεία σας, πώς να προσαρμόσετε τις κινήσεις σας για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, και πώς να δραστηριοποιηθείτε για να φτάσετε στη δική σας εκδοχή της επιτυχίας.
Η πορεία προς τη δημιουργία της ζωής που ονειρεύεστε ξεκινά από την απόφαση να κοιτάξετε μέσα σας και να γνωρίσετε τον εαυτό σας.
Διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα μέσα σε αυτές τις σελίδες, καταπολεμήστε την έλλειψη ικανοποίησης και χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, για να ζήσετε τη ζωή που ονειρευτήκατε για σας!
Αυτό το βιβλίο λειτουργεί σαν αλφαβητάρι. Ένα σύντομο εγχειρίδιο, με μια εργαλειοθήκη, για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Ο Μάρτιν χωρίζει το βιβλίο σε επτά κεφάλαια ή βήματα προς την προσωπική επιτυχία.

Είπαν για το βιβλίο:
«Ένας εντυπωσιακός οδηγός για να ανακαλύψετε και να ακολουθήσετε τον δρόμο σας προς την επιτυχία!»
–D.G. Wild

«Η βίβλος των κρυπτονομισμάτων», του Γιάννη Ανδρέου

2η αναθεωρημένη έκδοση

Μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τα κρυπτονομίσματα ολοένα και περισσότερο. Τα επόμενα χρόνια εκτιμάται πως όλοι οι θεσμικοί επενδυτές θα επενδύουν πλέον σε κρυπτονομίσματα. Παράλληλα, η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται ραγδαία και από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με το υπάρχον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, και επιχειρούν να κερδίσουν επενδύοντας σε αυτή την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία.

Και όπως συμβαίνει πάντα όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, κερδισμένοι θα είναι όσοι καταφέρουν να την «αποκρυπτογραφήσουν».

Η Bίβλος των κρυπτονομισμάτων δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει μια βασική, αλλά ολοκληρωμένη, κατανόηση του Blockchain, των κρυπτονομισμάτων, του WEB 3.0, των NFT και του DeFi. Περιέχει πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν προσεκτι-κά, μετά από εξαντλητική έρευνα δέκα ετών.

Αυτό το βιβλίο θα σας αποκαλύψει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο αλλά, παράλληλα, θα σας προειδοποιήσει για τα προβλήματα, τις παγίδες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ουσιαστικά, θα σας προσφέρει κάθε σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε μια σφαιρική κατανόηση αυτής της νέας υποσχόμενης τεχνολογίας.

Η Βίβλος των κρυπτονομισμάτων είναι ο απόλυτος οδηγός για την κατανόηση του κόσμου των κρυπτονομισμάτων. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργούν αυτές οι νέες τεχνολογίες, ποιες είναι οι δυνατότητές τους και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα 29.04.2024
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper Προχτές
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές Προχτές
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την