E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών κατοικιών

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται να εκκενώσουν προς Τύρναβο - Έκλεισε και η γέφυρα της Γιάννουλης λόγω φόβων για τη στατικότητά της

Δημοσίευση 8/9/2023 | 13:55

Λάρισα: 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών κατοικιών

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.

Λίγο νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό». Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της.

Όπως εξηγούσαν πηγές της πυροσβεστικής στο protothema.gr δεδομένου ότι η ροή του Πηνειού δεν είναι ευθεία, τα πιο επικίνδυνα σημεία για υπερχείλιση είναι στις στροφές του ποταμού εκεί όπου παρουσιάζεται, κατά τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο του «ντρεσάζ».

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό