E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν το Blue Horizon απασχολούσε την επικαιρότητα με εξαφανίσεις και θανάτoυς ‑ Η viral ανάρτηση

Ηταν το 2015 η πρώτη φορά που το Blue Horizon απασχόλησε την επικαιρότητα

Δημοσίευση 8/9/2023 | 13:14

Όταν το Blue Horizon απασχολούσε την επικαιρότητα με εξαφανίσεις και θανάτoυς ‑ Η viral ανάρτηση

Η δολoφoνία του 36χρονου δεν ήταν η πρώτη φορά που το Blue Horizon έριξε κάβους στην επικαιρότητα. Το πλοίο με το «αμαρτωλό» πλήρωμα, που βουβά και πιθανώς και εκούσια πάνω στον καταπέλτη έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη στον θάνατo, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο που έχει γίνει viral από χθες, ήταν το 2015 η πρώτη φορά που το Blue Horizon απασχόλησε την επικαιρότητα.

Η εξαφάνιση του αλλοδαπού το 2015

Τότε, ένας αλλοδαπός επιβάτης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το πλοίο που εκτελούσε εκείνη τη νύχτα το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς.

Όπως ανέφερε σχετικό δημοσίευμα της εποχής, «το πλοίο έφτασε στις 6.40 το πρωί στον Πειραιά, αλλά εκεί ένας φίλος τού άφαντου αλλοδαπού επιβάτη ανέφερε στο πλήρωμα και σε στελέχη του Λιμεναρχείου ότι δεν τον είχε δει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες μέσα στο πλοίο, αλλά ο επιβάτης δεν εντοπίστηκε πουθενά. Αμέσως μετά άρχισαν οι έρευνες με ελικόπτερο και δύο πλωτά του Λιμενικού, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά των Κυκλάδων, όπου βρισκόταν το πλοίο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Ο 25χρονος αγνοούμενος το 2018

Η επόμενη ήταν τον Μάιο του 2018, όταν ένας 25χρονος δεν κατέβηκε ποτέ από το πλοίο.

«Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει για έναν 25χρονο άνδρα που έπεσε στη θάλασσα χθες το βράδυ από το "Blue Horizon", λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο.

Οι συνθήκες της πτώσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα συνεχίζονται. Μετά το συμβάν χθες, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, απ' όπου είχε αποπλεύσει, ενώ με καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά το δρομολόγιό του για την Κρήτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του πλοίου, τον άνδρα είδαν επιβάτες του πλοίου να πέφτει στη θάλασσα και να κολυμπάει προς κάποιο σημείο του λιμανιού, λίγο πιο μακριά από εκεί όπου συγκεντρώνονται τα επιβατηγά πλοία στον Πειραιά.

Στο σημείο όπου υπολογίζεται ότι κατευθυνόταν έσπευσαν δύο περιπολικά, χωρίς όμως να εντοπίσουν τον 25χρονο.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και χερσαίες δυνάμεις. Το ''Blue Horizon'' κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, λόγω των ερευνών».

Ο θάνατoς του γ' μηχανικού από έκpηξη στο μηχανοστάσιο

Ο θάνατoς ενός εργαζόμενου του πλοίου είχε σκεπάσει με ένα πέπλο θλίψης τον χώρο της ναυτιλίας. Ένας 30χρονος ναυτικός σκοτώθηκε ύστερα από έκpηξη στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

«Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκpηξη στο πλοίο ''Blue Horizon'' στην Κρήτη. Ο τραυματισμένος (σ.σ.: γ' μηχανικός) έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική».

Η έκpηξη στο μηχανοστάσιο προήλθε από διαρροή ατμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο πλοίο BLUE HORIZON, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματiστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται, ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Σημειώνεται πως το καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει την εκφόρτωσή του. Η έκpηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45.

Η δολoφονία του Αντώνη Καργιώτη
Την Τρίτη το βράδυ ο ύπαρχος του πλοίου «Blue Horizon» έσπρωξε επανειλημμένως τον 36χρονο από τον Άγιο Νικόλαο, μέχρι που έπεσε από τον καταπέλτη του πλοίου στην αφρισμένη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Οι 4 κατηγορούμενοι - πλοίαρχος, υποπλοίαρχος, ύπαρχος και ναύκληρος - αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, με το οποίο θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, που θα αποφανθεί αν θα τους προφυλακίσει.

Η viral ανάρτηση στο «X» με τα σχετικά δημοσιεύματα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα 30.04.2026
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή ΔΙ.ΑΣ.

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών

Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα – Την ευχαριστούμε»

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Όλοι οι συμμετέχοντες στον στολίσκο που απομακρύνθηκαν από τα πλοία μεταφέρθηκαν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Απίστευτη απάτη σε εστιατόριο fast food στο Τέξας: Υπάλληλος κατάφερε και έκλεψε $80.000 παραγγέλνοντας 800 μερίδες Mac n cheese

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Είχε απολυθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει στο κατάστημα, όπου καταχωρούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού στο ταμείο και τις επέστρεφε στην προσωπική του πιστωτική κάρτα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας καταδιώκει σέρφερ στην Καλιφόρνια

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το πτερύγιο του καρχαρία κάνει την εμφάνισή του ακολουθώντας τον σέρφερ για αρκετά μεγάλη απόσταση

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης