E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Omar Fayed, ο γιος που δεν ήθελε με τίποτα να αναλάβει τα Harrods

H αμύθητη περιουσία κ η εταιρεία του

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 11/9/2023 | 00:01

Omar Fayed, ο γιος που δεν ήθελε με τίποτα να αναλάβει τα Harrods

Ο Mohamed Fayed πέθανε σε ηλικία 94 ετών πριν λίγες μέρες, αφήνοντας πίσω του 4 ενήλικα παιδιά - συμπεριλαμβανομένου του Omar Fayed, ο οποίος θαυμάζει τον βασιλιά Κάρολο και θυμάται επίσης με αγάπη την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι

Ο 35χρονος διευθύνει την Estee, η οποία υποστηρίζει την ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος, έχει γνωρίσει τον Elon Musk και τον Stephen Hawking και αρχικά ήταν προορισμένος να αναλάβει την αυτοκρατορία του πολυκαταστήματος του πατέρα του στο Harrods.

Ο Mohamed είχε πέντε παιδιά. Γεννημένος στο Λονδίνο το 1987, ο Omar είναι ο νεότερος της οικογένειας. Κάποτε είπε στην The Telegraph ότι «μεγάλωσε σε μια επιχειρηματική οικογένεια – κάτι που θα είχε σαφώς αντίκτυπο στις μελλοντικές του προσπάθειες». 

Σύμφωνα με το προφίλ του στη Synergetic Press, μια εταιρεία της οποίας προεδρεύει, ο Fayed είναι επιχειρηματίας και περιβαλλοντολόγος. Είπε στη βρετανική εφημερίδα, ότι, ενώ επωφελήθηκε από το παράδειγμα του πώς δούλευε ο πατέρας του, και ήταν πάντα φιλόδοξος να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό κόσμο, τα οικονομικά και τα οικονομικά, η καταναλωτική κουλτούρα τον προβλημάτιζε.

Αντί να στραφεί λοιπόν στο λιανικό εμπόριο τότε, από το 2014 έως το 2020, ο Fayed υπηρέτησε ως πρόεδρος της Biotecture, μιας κορυφαίας εταιρείας ζωντανών τοιχωμάτων και υδροπονίας με έδρα το Δυτικό Σάσεξ, σύμφωνα με το LinkedIn του.

Ο Fayed είναι τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Estee (Earth Space Technical Ecosystem Enterprises) με έδρα την Ελβετία και τη Βρετανία. Η εταιρεία υποστηρίζει τη βιώσιμη ζωή στη γη καθώς και την ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος με στόχο να «διευκολύνει την εγκατάσταση άλλων πλανητών από την ανθρωπότητα», σύμφωνα με την αρχική σελίδα της εταιρείας. Το 2013, ο Fayed είχε μάλιστα την ευκαιρία να δείξει το επιχειρηματικό του σχέδιο στον Stephen Hawking σε μια τελετή απονομής βραβείων στη Γενεύη. 

Είπε σε συνέντευξή του, «Ποτέ δεν ήθελα να γίνω κύριος Harrods», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία. «Ο μπαμπάς με παρουσίαζε ως το επόμενο αφεντικό του όταν δούλευα στο γραφείο του τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές, αλλά ήταν πολύ χαλαρός. Δεν υπήρχε πίεση. Συνειδητοποίησα ότι θα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία αλλά δεν μου ταίριαζε.»

Είπε ότι συνάντησε μια ατελείωτη σειρά από διασημότητες, προέδρους, θρησκευτικούς ηγέτες και άλλους, αλλά «δεν κατάφερε να βρει παρηγοριά σε κανέναν από τους ανθρώπους που γνώρισα και τις προοπτικές τους», προσθέτοντας ότι «ένιωσα σαν να ήταν όλα επιφανειακά".

Ο Omar το δοκίμασε - αρχικά εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2006 μετά τον θάνατο του αδελφού του Dodi και έγινε διευθυντής του Harrods σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ωστόσο, παραιτήθηκε τρία χρόνια και οκτώ μήνες αργότερα, ισχυριζόμενος ότι είχε ανησυχίες για το ότι το πολυκατάστημα Knightsbridge δεν ήταν ο χώρος εργασίας που ήθελε να είναι, σύμφωνα με την Evening Standard, και η εταιρεία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ ένα χρόνο αργότερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός