E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο επενδύει στα Ελληνικά Οινοποιεία

Η συνεργασία έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού

Δημοσίευση 5/9/2023 | 13:14

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο επενδύει στα Ελληνικά Οινοποιεία
Δελτίο Τύπου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο μέσω της εταιρείας - ναυαρχίδας τους ANTE INC., ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την ΜΠΟΥΤΑΡΗ Οινοποιεία, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας και πρόσφατα το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ, οδηγούμενοι από το βαθύ ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Η απόφαση των Αντετοκούνμπο να επενδύσουν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ, τα οποία διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate, ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα.  Μαζί, φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελλάδας στους λάτρεις του κρασιού αλλά και σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας δρόμους για οικονομική ανάπτυξη καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ και τη συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό.»

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και βασικός μέτοχος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ και το νερό ΙΟΛΗ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικό μας στόχος για τη διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Marseaux λανσάρει viral video game εμπνευσμένο από τα 00s!

Better life 12.02.2026
Η εκρηκτική, ανερχόμενη ελληνίδα pop star Marseaux επιστρέφει με έναν απρόσμενο και άκρως νοσταλγικό τρόπo!

Valentine’s Day στο Hard Rock Cafe Athens

Better life 12.02.2026
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι…και από το Hard Rock Cafe Athens με ένα μοναδικό Limited Time Menu από τις 10 έως τις 15 Φεβρουαρίου

30 χρόνια Μαζί για το Παιδί – 30 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες

Δράσεις 09.02.2026
Εικαστική έκθεση και δημοπρασία με κοινωνικό αποτύπωμα

Friday Night Fever στα TGI FRIDAYS™

Better life 04.02.2026
Την περίοδο της Αποκριάς, τα TGI FRIDAYS™ ανεβάζουν τη διάθεση και μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη γεύση, μουσική και disco ενέργεια με το Friday Night Fever

Hard Rock Cafe: Τα Σαββατοκύριακα στο Μοναστηράκι ξεκινούν με Brunch

Better life 30.01.2026
Η ιδανική επιλογή για μια στάση πριν ή μετά τη βόλτα στο κέντρο, είτε βγαίνετε με την οικογένεια και τα παιδιά, είτε με την παρέα σας

Yphes: Το μικρό γαστρονομικό διαμαντάκι στο κέντρο της Αθήνας

Better life 30.01.2026
Στους δρόμους όπου η Αθήνα κινείται αδιάκοπα, υπάρχουν ακόμη χώροι που δεν διεκδικούν την προσοχή

Το Greek Film Festival in Berlin αποκαλύπτει την οπτική ταυτότητα της 11ης διοργάνωσης

Better life 19.01.2026
Το Greek Film Festival in Berlin έρχεται από τις 25-29 Μαρτίου 2026